NAJNOVIJE NA PORTALU

PREDSTAVLJANJE ISELJENIČKOG ZBORNIKA

PREDSTAVLJANJE ISELJENIČKOG ZBORNIKA

8. veljače, 2015.

zbornik-2015

Hrvatska matica iseljenika organizira svečano predstavljanje HRVATSKOGA ISELJENIČKOG ZBORNIKA 2015., koje će se održati u srijedu, 11. veljače 2015. u 13 sati u HMI-ju, Trg Stjepana Radića 3, Zagreb.

Zbornik će predstaviti:

1. sc. Marin Knezović, ravnatelj HMI-ja, prof. dr. sc. Željko Holjevac, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Marijeta Rajković Iveta, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, etnologinja hrvatskih korijena iz Argentine Paula Gadže te urednica Vesna Kukavica, prof. Voditeljica programa: Ljerka Galic, prof.

Hrvatski iseljenički zbornik 2015. sadrži 32 samostalne autorske studije posvećene aktualnim kulturnim i društvenim praksama hrvatskog iseljeništva, kao i suvremenom stvaralaštvu u domovini – Hrvatskoj. Građa ovogodišnjega sveska, sa sažetcima na španjolskom i engleskom jeziku, koja povezuje 30 zemalja svijeta s 4 kontinenta, raspoređena je na 404 stranice u 8 tematskih cjelina – ilustriranih mnoštvom fotografija. Priloge su pisali renomirani stručnjaci iz zemlje i inozemstva. Hrvatski iseljenički zbornik u ovome godištu u žarište svoga interesa uvodi hrvatsko iseljeništvo iz Buenos Airesa i Rosarija, donoseći zanimljiva migrantska iskustava u oba smjera koja su opisale dr. Marijeta Rajković Iveta sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta i etnologinja naših korijena iz Argentine Paola Gadže.Tematske cjeline Znaci vremena, Kroatistički obzori, Mostovi, Povjesnica, Baština, Duhovnost, Znanost te Nove knjige sadržavaju uobičajeno vrlo raznorodnu građu o našim zajednicama u brojnim metropolama prekooceanskih zemalja, kao i bližeg EU susjedstva.  T

5 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code