SVJETSKO PRIZNANJE DARIJU CEBIĆU

SVJETSKO PRIZNANJE DARIJU CEBIĆU

7. veljače, 2019.

 

Dugoselac Dario Cebić dobitnik je Svjetske nagrade ,,World Award 2018“. Nagradu je dobio za svoj izniman doprinos tamburaškoj glazbi te kao solist na tamburi i pedagog. Nagrada me je dodijeljena od strane ,,International Art Society & Academy ˮ. Ogroman je to uspjeh prof. Cebića popraćen odličnim rezultatima i uspjesima u području glazbenih umjetnosti, pedagoškom radu i kompoziciji. Nagrada ,,World Award 2018“ samo je jedno u nizu brojnih nagrada i priznanja koje je dobio mladi dugoselski skladatelj, glazbeni pedagog i doktor glazbenih znanosti Dario Cebić.
Osim navedene nagrade, profesor Cebić 22. siječnja dobio je i nagradu Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku za skladbu ,,Kromatska fantazija – za tamburaški orkestar“. Osim Cebićeve nagrađene su skladbe od Daniela Koprija, Tihomira Ranogajca i Jurice Hrenića. Navedena skladbe predlažone su za izvedbe orkestrima na 42. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku, a sve skladbe bit će tiskane u novom izdanju notne edicije Tambura pannonica de Mursa.
Dario Cebić doktorski studij iz glazbenih znanosti završio je u Grazu na ,,Universität für Musik und darstellende Kunst“, a poslijediplomski studij kompozicije na ,,Universität für Musik und darstellende Kunst“ u Beču. Kompoziciju je specijalizirao na ,,Hochschule für Musik“ u Frankfurtu dok je glazbene znanosti, analize i tehniku moderne kompozicije specijalizirao na ,,Hochschule für Musik Hanns Eisler“ u Berlinu. 
T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code