NAJNOVIJE NA PORTALU

PREDAVANJE LUISE KLOOS U GALERIJI BAČVA

PREDAVANJE LUISE KLOOS U GALERIJI BAČVA

28. siječnja, 2015.

Y91JAHIM

Luise Kloos ugledna je i afirmirana austrijska umjetnica iz Graza a od nedavno je gostovala u Zagrebu, gdje je održala predavanje na Međunarodni dan sjećanja na holokaust 27. siječnja 2015. Za Zagrepčane, članove i suradnike HDLU-a, a ujedno umjetnica u Galeriji Bačva, HDLU od nedavno pokazljivo predstavila svoj uspjeli recentni umjetnički projekt Silent Light.
Silent Light zapravo je grandiozna instalacija od stakloplastike koja reflektirajući svjetlo galerije stvara dva izvanredna iskustva percepcije “prostor umjetnog prirodnog svjetla” koji poziva na prisjećanje i kontemplaciju i, kao takva na posjetitelja uvelike ostavlja primjetno nezaboravljiv osjetilan opažaj.

Luise Kloos vrlo je dinamična umjetnica, koja je svoj prvi umjetnički statement “Threats of Light – A Memorial to Lost Souls” za žrtve holokausta, 2003. godine postavila u Yeshiva University Museum, New York. Prirtomu bila je pozvana da održi nekoliko predavanja na Međunarodni dan sjećanja na holokaust, u New Yorku. 2007. godine kad je nominirana za International Yewish Art Award, Ben Uri Gallery London.

Izložba Luise Kloos – Silent Light relizirana je uz financijsku potporu Austrijskog Kulturnog Foruma i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba.
Ivan Raos T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code