POTPISAN SPORAZUM O IZGRADNJI CENTRA ZA AUTIZAM

POTPISAN SPORAZUM O IZGRADNJI CENTRA ZA AUTIZAM

18. srpnja, 2015.

2015-07-16-15-23-4551-

Sporazum o rješavanju statusa Centra za autizam Zagreb i osnivanju novih ustanova za osobe s poremećajima iz spektra autizma, potpisali su u četvrtak 16. srpnja ministri Milanka Opačić i Vedran Mornar, gradonačelnici Zagreba i Rijeke Milan Bandić i Vojko Obersnel te zamjenica gradonačelnika Splita Aida Batarelo.

Sporazum potpisan u Centru za autizam definira međusobne obaveze potpisnika u provođenju statusnih promjena Centra za autizam Zagreb, sa svrhom transformacije ustanove i uređivanja obavljanja djelatnosti odgoja i obrazovanja te djelatnosti socijalne skrbi. Ujedno, sporazumom se predviđa i osnivanje novih ustanova u Splitu i Rijeci kao novih regionalnih centara za osobe s autizmom.

Od četvrtka 16. srpnja će Zagreb kao osnivač Centra za autizam još više i bolje surađivati s nadležnim ministarstvima i Rijekom i Splitom, a sve na dobrobit osoba s autizmom, rekao je gradonačelnik Bandić, a okupljene su pozdravili i riječki gradonačelnik Obersnel te zamjenica splitskog gradonačelnika Batarelo.

Ministri su zahvalili potpisnicima Sporazuma na preuzetim obavezama, pri čemu je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Mornar posebno naglasio da će novi format ustroja donijeti mogućnost pristupa europskim fondovima za svaki centar posebno.T

6 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code