BESPLATNI AUTOBUSI ZA MIROŠEVAC I MARKOVO POLJE

BESPLATNI AUTOBUSI ZA MIROŠEVAC I MARKOVO POLJE

31. listopada, 2012.

svisvetigradonacelnikporuka

Sve ćemo učiniti da građani mogu do groblja doći kao i svojim automobilom”, kazao je Bandić i pozvao sve da se koriste tramvajima i autobusima kako bi se izbjegla gužva i zakrčenje zbog problema s parkiranjem.

Direktor ZET-a Dubravko Baričević rekao je da su već od 27. listopada u ZET-u pojačali linije prema grobljima, a da će za blagdan dodati još više tramvaja i autobusa, ukupno 135 dodatnih vozila.

“Računamo da ćemo vozilima prijeći dodatnih 21 tisuću kilometara i prevesti 300 tisuća Zagrepčana i njihovih gostiju”, kazao je Baričević, a na konferenciji je rečeno i da će vozači koji na taj dan budu radili dobiti iznos za jednu trećinu manji nego lani.

Direktor ZET-a najavio je da će linija Kaptol-Mirogoj prometovati od 8 do 20 sati, svakih jednu do tri minute, linija Dubrava-Miroševac od 8 do 19 sati, svakih dvije do tri minute, a linija Dubec-Markovo polje od 7,30 do 19,30 sati, svakih pet do sedam minuta. Pojačat će se i linije na relacijama Gornje Vrapče, Granešinski novaki i Kvaternikov trg- Srebrnjak. Najavljeno je da će vozni red i prometovanje autobusa i tramvaja, osim na web stranicama ZET-a, sutra biti objavljeno i u dnevnom tisku.

“Bude li gužve i redova do Name, kao proteklih godina, na Trgu bana Jelačića napravit ćemo privremeno stajalište”, dodao je Baričević napominjući da će dodavati i nova vozila ako se za to ukaže potreba.

Direktorica Gradskih groblja Ljerka Ćosić navela je kako se za Sve svete i Dušni dan pripremaju cijele godine, no da će na te dane pojačati čišćenje i odvoz komunalnog otpada u čemu će im pomoći “Čistoća”. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code