POSVETA CRKVE U KRAVARSKOM

POSVETA CRKVE U KRAVARSKOM

17. travnja, 2023.

 

Zahvaljujući Bogu za darove ratnog pribježišta i gostoprimstva hrvatskih sunarodnjaka u selima Vukomeričkih gorica i na teritoriju grada Velike Gorice, nedjeljnim svečanostima posvete prve potresom 2020. razorene i obnovljene župne crkve u Sisačkoj biskupiji, Uzvišenja svetoga Križa, nazočit će i brojni hodočasnici s područja Banovine, odnosno susjednoga grada Gline, koji je do “Oluje” četiri godine bio pod srpskom okupacijom.

U  današnjoj općini i središtu Kravarskom tih je godina bilo privremeno smješteno puno prognanika i izbjeglica iz Sisačko-moslavačke županije. Bile su ondje i službe Vladina glinskog povjerenstva i zapovjedništva 20. domobranske pukovnije, te iz Gline preseljen antensko-odašiljački pogon i studio Radija Banovine.

Kako je najavio upravitelj slavljeničke župe, vlč. Siniša Blatarić, poslije procesije središtem mjesta od pastoralnog centra koji nosi ime po župniku Stjepanu Povoljnjaku, žrtvi komunista u Drugom svjetskom ratu, do zdanja katoličkog hrama na brijegu, svetu misu je predvodio mons. dr. Vlado Košić, biskup sisački. (J.F.) T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code