POLICIJSKA POTJERA U SISKU

POLICIJSKA POTJERA U SISKU

20. srpnja, 2019.

 

Nesvakidašnja, gotovo američka policijska triler-drama odvijala se u predvečerje minule srijede na gradskoj prometnici Marijana Celjaka, inače magistralnoj cesti za gornju martinsku i ivanićku Posavinu. Nadomak poznatoga savsko-odranskoga nasipa, zaustavio se policijski automobil, u kojem su bila dvojica pripadnika MUP-a u reflektirajućim “lajbekima”. U jednom trenutku izlaze iz vozila i, repetiraju službene pištolje, pogleda usmjerenih prema Desnoj Tišini i naselju “Preko nasipa”, odnosno nailazećim vozilima.

Prvi policajac sprema revolver za pojas na leđima i tablicom “Stop-policija!” počinje zaustavljanje i kontrolu automobila: prvi, drugi, treći…

Među različitim markama, koje brzo napuštaju mjesto kontrole – dok kolega iza službenoga automobila očigledno mobitelom razgovara sa centralom – pojavljuje se očekivani “ford” C-Max sisačkih registracijskih pločica. Policajac daje znakove da se dolazeći auto zaustavi i oprezno mu prilazi s lijeve vozačeve strane, vjerojatno sluteći opasnost. Zaustavivši “ford”, nepoznati ali očekivani i opasni “pacijent” okreće upravljač, želeći pregaziti uredujućega policajca. Na sreću, mladić u plavoj odori spretno je odskočio na rubnu tratinu, a divljak za volanom bijesno je, kao u New Yorku, pojurio prema gradskom središtu, odnosno  Posavskoj ulici. I policajci su pohitali u istom smjeru. Stanari obiteljskih kuća, koji su ove dramatične prizore cijelo vrijeme promatrali kao na filmu, ubrzo su i lako zaključili da se radi o pripadnicma specijalne policijske postrojbe “Cobre” koji godinama progone prebrze vozače s auto-cesta i kriminalne ovisnike i dilere droge. I dok su u koordiniranoj akciji hvatanja prekršitelja odbjegli putnici “forda” zaustavljeni i lisičinama vrlo brzo primireni na blokadi u Pokupljanskoj ulici, u Celjakovu stižu nove jake snage MUP-a. Među njima i policajka, voditeljica službenoga psa, u potrazi za eventualno odbačenim paketom droge ili opljačkana novca. Što su i jesu li uopće pronašli skupocjeni zamotuljak koji vodi besprimjernom bogaćenju kriminalaca, ali i pljačkaškim i razbojničkim ubojstvima naših građana i turista, policija će svakako obavijestiti javnost. Nakon Kutine, u koju je droga dospjela davnih godina s početkom gradnje velikih petrokemijskih pogona u bivšoj državi, opijati se sve češće ilegalno trže i u ratom i poraću teško posrnulom Sisku. Središtu Sisačko-moslavačke županije, s najvišom stopom registrirane nezaposlenosti (17,2 posto) u Republici Hrvatskoj. (T)

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code