PAVKOVIĆ: MINISTAR MEDVED NIJE I NE MOŽE BITI IZDAJNIK

PAVKOVIĆ: MINISTAR MEDVED NIJE I NE MOŽE BITI IZDAJNIK

21. srpnja, 2021.

 

Piše: Mladen Pavković

Rasplamsala se polemika u medijima: tko je kome što rekao, tko je koga snimao i tko je koga nazvao veleizdajnikom! Naime, jedan hrvatski branitelj, inače Junak hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, na jednom sastanku u Ministarstvu hrvatskih branitelja, navodno je uz ostalo ministru branitelja, rekao i da je „veleizdajnik“. Ministarstvo branitelja je na to službeno odgovorilo, a Hina je objavila i da su dvije Udruge (od inače 1400 koliko ih ima!) dale bezrezervnu podršku ministru branitelja.

Pojam veleizdaje

Kao prvo, ministar branitelja Tomo Medved nije i ne može biti nikakvi „veleizdajnik“, poglavito kad se zna što znači ta riječ. Dakle, po Kaznenom zakonu RH čl. 135-155.  veleizdajnik je onaj koji čini izdaju  u trenutku kad izdajnik ima obvezu biti odan svojoj državi, odnosno veleizdajnik je onaj koji je sudjelovao u ratu protiv svoje zemlje, pokušao nasilno rušiti vladu, špijunirao i odavao državnu tajnu, predavao tajne dokumente, pokušao ubojstvo šefa države i tome slično, a s tim ministar nema blage veze.

Činjenica je da je aktualni ministar iznimno mnogo napravio za ljude koji su bili prvi kad je trebalo i da je omiljen među braniteljima. Nu, da je mogao više i bolje, mogao je, ali problemi i nedaće koje su ostale od umišljenog bivšeg ministra Freda Matića, protiv čije politike smo mjesecima bezuspješno protestirali, ne mogu se riješiti tek tako, trebaju proći godine… Štetu koju je taj napravio može se mjeriti (da se malo našalimo) s potresom kakav je zadesio Zagreb ili Banovinu.

Većina hrvatskih branitelja nije i ne može biti zadovoljna (općenito) organiziranjem obilježavanja veličanstvene vojno-redarstvene operacije Oluja95. u Kninu, 4. i 5. kolovoza. Tih dana, baš kao i u Vukovaru i Škabrnji, hrvatski branitelji i stradalnici morali bi biti u prvom planu, što nažalost do sada nije bio slučaj.

Evo, već godinama nema ni „mimohoda“ branitelja, kojeg je u Kninu pokrenula moja malenkost, zajedno sa hrvatskim braniteljima  Ćolakom i Miloševićem, itd i tako redom.

Dakle, ovaj „spor“ tko je kome što rekao na nekom sastanku, manje je važno od svega drugoga o čemu bi predstavnici Udruga, branitelji i svi ostali trebali javno govoriti.

Tako bi primjerice, složila se politika ili ne, trebali i morali već jednom pokrenuti ozbiljnu inicijativu  oko jedne, jedinstvene Udruge hrvatskih branitelja, jer ovako „raštrkani“ odlična smo „meta“ lijevima, a bome i nekim desnima. Sada se s Udrugama može manipulirati, a kad bi imali jednog predsjednika poput recimo časnog i uglednog generala Mladena Markaća (ili nekog od pedesetak drugih njemu sličnih) to bi bilo gotovo nemoguće.

Stoga u ovoj „polemici“ s radnim naslovom „veleizdajnik“ najviše nam se smiju i time dobivaju razni pupovci, teršelič, pusići, mesići i brojni drugi, od kojih neki i nisu daleko od toga da im se treba suditi za – veleizdaju.

Milorad Pupovac je izjavio da je njegov brat bio za vrijeme Domovinskoga rata u „četničkoj postrojbi“ i da su on i njegova obitelj  ponosni na njega!

To je u medijima, ali i kod većine branitelja prošlo kao voda ispod Savskog mosta. Nitko u svezi toga nije organizirao ni konferenciju za novinare, ništa, kao da je to nešto normalno.

Obilježavanje obljetnica

Nu, činjenica je da se poglavito danas hrvatski branitelji i stradalnici u medijima, pa čak i na HTV-u (!),  prešućuju i marginaliziraju, da teško ili nikako dolaze u ozbiljne emisije, ili da netko o njima može nešto šire objaviti, ako nisu nestali i mrtvi (svaka čast pojedinim portalima).

Više se i bolje prate aktivnosti u pojedinim gradovima poput mimohoda pripadnika LGBT zajednice (to se medijski diglo do neslućenih razmjera) nego obilježavanje obljetnica iz hrvatskog obrambenog Domovinskog rata.

O tome i branitelji uglavnom šute, odnosno „ne bi se htjeli miješati“.

Dakle, gospodin Medved nije  i ne može biti nikakav „veleizdajnik“, to je smiješno, a pojedini mediji i sitna piskarala  to samo „napuhavaju“, jer što je gore to je njima bolje.

Iza ovog bivšeg ratnika i današnjeg političara djela su kojima se i te kako trebamo diviti.

Nego, preporučili bi ministru da do kraja godine ili početkom naredne u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog organizira skup na kojem bi se prvi puta našli predsjednici svih Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, dakle njih oko 1400, tek toliko da se, ako ništa drugo, bolje upoznamo. Možda bi se nakon toga i bolje sami poštivali

Vitasović protiv Thompsona

Nekada poznati pjevač, Alen Vitasović, doduše s hitom ili dva, strašno je razočaran s hrvatskom državom. Ona je navodno za njega-lopovska. A da su po njemu „svi“ lopovi i „polupismeni“ potvrdio je to i na svom Facebooku kad je ni krivog ni dužnog za svog kolegu, hrvatskog branitelja Marka Perkovića Thompsona uz ostalo napisao da “ovaj može pjevati ispred 5000 polupismenih“, a ON kao značajan i popularan očito ne može ni ispred 50 (zbog epidemioloških mjera).

Koliko znamo, Thompsonovi organizatori su se i te kako trudili da s epidemiološke strane na njegovim koncertima  budu zadovoljeni svi standardi, pa se tu doista nema što prigovarati.

Međutim, što jednom Vitasoviću treba da masu obožavatelja jednog od najpopularnijih hrvatskih pjevača naziva „polupismenim“, tim prije kad se zna da su na Thompsonovim koncertima manje-više ljudi koji su srcem i dušom sudjelovali u Domovinskome ratu ili pak oni mlađi koji neizmjerno vole Hrvatsku i Hrvate?

Da, na tim koncertima mogu se vidjeti i hrvatske zastave, ali i čuti pjesme o ljubavi, obitelji, Bogu i Domovini. Jel je i to razlog što se ovaj istina već zaboravljeni i „harmonikaš“, koji je imao priliku, a nije sudjelovao u stvaranju hrvatske države, pobunio zbog „5000 polupismenih“? I kojom je to  znanstvenom metodom došao do podataka o tako velikom broju „polupismenih“, odnosno je li to znači da na njegove male i skromne nastupe svi se moraju na ulazu testirati jesu li  pismeni ili nepismeni?

Vitasoviću očito smetaju „polupismeni hrvatski branitelji“, koji su po njemu „stvorili lopovsku državu“, on bi, kako se čini, radije mahao sa zastavama s crvenom zvijezdom petokrakom i „igrao Užičko kolo“.

Pored toga, koliko Thompson ima „polupismenih“ na jednom koncertu, toliko razni vitasovići  nisu vidjeli „pismenih“ na svim koncertima u svojim „bogatim“, dugogodišnjim, i napuhanim  umjetničkim karijerama.  T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Marija Magdalena
    #1 Marija Magdalena 28 srpnja, 2021, 13:02

    Srdačan pozdrav svima vama. Zovem se Marija Magdalena, samohrana sam majka troje djece, želim podijeliti opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobila kredit od 50,000 eura po kamatnoj stopi od 3% od bogobojazne žene, gospođe Vladimire Franke, ako zainteresirani ste za zajam molimo kontaktirajte dobrog zajmodavca i uvjeravam vas da je sigurno dobiti zajam od nje u redu? E-adresa za kontakt: ([email protected]) ???

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code