IZVJEŠĆA O RADU HRT-a za 2014. I 2015. PRED DESETAK ZASTUPNIKA

IZVJEŠĆA O RADU HRT-a za 2014. I 2015. PRED DESETAK ZASTUPNIKA

16. prosinca, 2017.

 

 

Pretplatnici televizije ne mogu birati ni nikakva rukovodeća tijela, ne mogu ništa. Njihova je jedina obveza da svakog mjeseca odvoje 8o kuna, sviđalo se to njima ili ne. Ako ne plate koju ratu brzinom munje stižu im opomene i ovrhe, na kojim odlično zarađuju (birana) pojedina odvjetnička društva. Druge, tzv. komercijalne televizije imaju deset puta manje zaposlenih, a program barem tri puta bolji nego je onaj od HRT-a

Napisao: Mladen Pavković

U Hrvatskom saboru se tek sada raspravljalo o izvješće o poslovanju Hrvatske radiotelevizije (HRT) za 2014. i 2015. godinu. Raspravu o toj temi pratilo je tek nešto više od desetak saborskih zastupnika, što znači da to gotovo nikoga ne zanima. Nu, ima još jedna zanimljiva stvar. Rasprava o poslovanju HRT-a stavljena je na dnevni red dan prije zimskog raspuštanja Sabora, tako da će vrlo brzo i svi zaboraviti da je uopće i o tome bilo riječi.

Televizija onih na vlasti

Hrvatsku radioteleviziju (HRT) koja ima preko tri tisuće zaposlenih financiraju građani. Oni nemaju baš nikakvog utjecaja na program, a još manje na trošenje ogromnih financijskih sredstava. Pretplatnici televizije ne mogu birati ni nikakva rukovodeća tijela, ne mogu ništa. Njihova je jedina obveza da svakog mjeseca odvoje 8o kuna, sviđalo se to njima ili ne. Ako ne plate koju ratu brzinom munje stižu im opomene i ovrhe, na kojim odlično zarađuju (birana) pojedina odvjetnička društva. Druge, tzv. komercijalne televizije imaju deset puta manje zaposlenih, a program barem tri puta bolji nego je onaj od HRT-a. I gledanost im je veća od javne televizije. HRT bi osim toga trebala biti otvorena televizija, gdje bi i lijevi i desni i žuti i crni dobili svoje minute, ali ona je u svim sistemima, pa i ovom bila i ostala televizija onih na vlasti. Jučer je to bio SDP, danas je HDZ, a sutra će doći netko treći, ili će se ovi samo zamijeniti. Inače, što mislite koliko bi HRT imao pretplatnika da se ne plaća po „komunističkom“ sistemu, kada se partijska članarina jednostavno i bez pitanja svaki mjesec oduzimala od plaće?

Međutim, raspravljati o poslovanju HRT-a unazad nekoliko godina, kad su drugi bili na rukovodećim položajima, i kad ovi koji su danas na čelu ove institucije „nemaju pojima“ što se tada događalo gotovo je bez ikakvog smisla. Ali, nije to izmišljeno bez veze. Na taj način možebitno se prikrivaju druge stvari, pa možda i teški kriminal.

Preplatnici se bune

Možete li zamisliti da neke udruge danas imaju na dnevnom redu izvješće o poslovanju za 2014.-tu godinu? Istog trenutka bile bi sankcionirane, pa i izbačene iz registra. Nu, to ne važi za HRT-e. Oni će izvješće o poslovanju za 2016.-tu (i to skromno, kao i ova) dati na uvid tek za dvije godine!I što im tko može? Na to žmiri Državno odvjetništvo, ali i Hrvatski sabor, odnosno Vlada. Pretplatnici se bune, ali to je kao da zaustavljaju vodu ispod Savskog mosta.

Da stvar bude još i gora većina u Hrvatskom saboru na žalost nije imala ništa protiv ovakvog izvješća!

Nakon toga saborski zastupnici su otišli na dugotrajni „zaslužni“ odmor, pretežno na skijanje u Austriju, Švicarsku, Italiju ili pak na kupanje u Australiju, što samo govori da im je lijepa ova zemlja njima „najdraža“! (Svaka čast iznimkama). T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. burgija
  #1 burgija 17 prosinca, 2017, 21:21

  Po čemu je to hrvatska televizija…koliko se je čula puta osuda ubijanja palestinaca…neke su se emisije naprasno prekidale…jeste li vi svjesni tko uopće vlada Hrvatskom ili vam treba podsjetnik!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. zagorski veseljak
  #2 zagorski veseljak 17 prosinca, 2017, 17:30

  Rano se se setili podnosit izvješće. toga ima samo kod nas.
  A o birokraciji, sisanju, brisanju, disanju i ostalom” anjun “, ajmo raspravit u Saboru izvan kamera.
  Glavno da mi platimo pretplatu i da ne utječemo na program i politiku.
  Nemaš kaj gledat na osonovnom programu, nego šaltat okolo. Šta sve ova moderna tehnika radi. gdje je ona kvaliteta nekadašnje televizije kada se jedva čekao termin Dnevnika…

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Iz Hrvatskoga Sabora
  #3 Iz Hrvatskoga Sabora 17 prosinca, 2017, 10:45

  Ovo nije Hrvatska televizija !

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 17 prosinca, 2017, 07:57

  Ja sam Okazaki svoju telviziju .Jer me mogu vise slusati tu jugoslovensku prapagandu.Neka je gledaju Hrvatski IZDAJNICI .

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code