AGROKOR NIJE KONCERN NEGO INSTITUCIJA

AGROKOR NIJE KONCERN NEGO INSTITUCIJA

18. listopada, 2017.

 

 

Agrokor nije nastao slučajno nego po preciznom planu UDBE. Zadaća Ivice Todorića je bila identična poslovima Franje Gregurića prije 1990. koji je kao direktor Astre bio zadužen za punjenje crnih fondova Partije i UDBE. Legalni poslovi bili su maska za kriminal svih vrsta, posebice šverca energenata, oružja i droga. Gregurić, visoki dužnosnik UDBE, 1990. promijenio je zastavu, ali je funkcija ostala ista. Preko INE (kao direktor), zatim preko IGH, Elke, Genera i posebice, Alana (šverc oružjem) punio je na isti način fondove Interesne zajednice HDZSDP i raznih služba zaštite novog poretka

Razgovarala: Nina Drandić

U Knjižnici i čitaonici na Cvjetnom trgu u Zagrebu, nedavno je održana promocija knjige “DEMOCID – put u ništa” autora Ante Portasa. Veliki broj primjeraka knjige je podijeljen i izazvao je burne reakcije u heterogenom političkom okružju, ali i u krugovima bliskim vlasti. U knjizi ima mnogo tema; o osnivanju HDZ-a, o 14. Kongresu SKJ i stvaranju šest novih država, o Domovinskom ratu, o Vukovaru, haškom sudu, o silnom broju uhljeba i parazita u vlasti, o predsjednicima, premijerima, Crkvi, o desnim i lijevim… Autor smatra da su dragovoljci i branitelji prevareni.

Gospodine Radović, Ante Portas je Vaš pseudonim, zar ne? Poznam Vaš stil, Vaš potpis su i oni citati iz Biblije i Kur’ana prije svake glave u Vašim knjigama. A na prste se mogu nabrojati autori knjiga s takvim sadržajima kakve vi pišete.

– Nije točno. Od moje 23 izdane knjige, samo je šest s političkim temama. Ostale su raznih sadržaja, najvećim dijelom stručne knjige i priručnici za škole o zlouporabi droga. A što se tiče pseudonima ne mogu reći da je to baš samo moj pseudonim. Bilo bi pretenciozno. Sve ovo se zna, obznanjeno je u Hrvatskoj, ali i u svijetu. Tekst knjige je svehrvatski, u 205 stranica crnih slova zbijena je povijest nastajanja nove Hrvatske i njezine katarze ovih dana, bolje je reći izgaranja u democidu. Anta Portasa ima mnogo, možemo reći da se autorstvo odnosi na preko 95 posto građana Hrvatske. To su svi oni koji nisu pokrali svoju domovinu. Ostalih 5 posto odnosi se na sve garniture vlasti, te na ratne i pretvorbene zločince.

Niste mi odgovorili na pitanje.

– I neću! Zbog mojih knjiga i zbog preko 300 članaka objavljenih u tisku te u TV emisijama, kojim tražim konfiskaciju nezakonito stečene imovine proveo sam dvije godine u zatvoru. Izašao sam prošli mjesec. Klan UDBA – DORH s čelnicima Perkovićem i Bajićem, i hrvatsko krivosuđe maknuli su me s javne scene. Joža Perković služi doživotnu kaznu, a ja čekam da i drugi “plate svoje račune.”

Vratimo se na promociju, odnosno na knjigu. Najprije objasnite što je democid?

– Democid ima tri komponente. Prva je genocid kad se istrjebljuju članovi jedne grupe, plemena, sekte ili nacije. Drugo je politocid, likvidacija političkih protivnika. U trećoj komponenti su masovna ubojstva. Democid objedinjuje sve i to je najveći ljudski zločin; iza ratova ili bilo kakvih katastrofa najvećih razmjera – ostaje dio ljudi. Iza democida ne ostaje ništa osim ruševina. Pustoš, ono što nam se događa u Hrvatskoj.

U neboderu Astre

Dio knjige odnosi se na 2017. godinu i na Agrokor. U aferu uvlačite sam vrh hrvatske vlasti i grupe Hennessy, Pepermint i CAIB. Tvrdite i da će hrvatski građani platiti sve dugove koncerna Agrokora. Premijer Plenković nas uvjerava da se to neće dogoditi.

– Agrokor nije koncern nego institucija, kao na primjer Vlada RH ili DORH. Agrokor nije nastao slučajno nego po preciznom planu UDBE. Zadaća Ivice Todorića je bila identična poslovima Franje Gregurića prije 1990. koji je kao direktor Astre bio zadužen za punjenje crnih fondova Partije i UDBE. Legalni poslovi bili su maska za kriminal svih vrsta, posebice šverca energenata, oružja i droga. Gregurić, visoki dužnosnik UDBE, 1990. promijenio je zastavu, ali je funkcija ostala ista. Preko INE (kao direktor), zatim preko IGH, Elke, Genera i posebice, Alana (šverc oružjem) punio je na isti način fondove Interesne zajednice HDZSDP i raznih služba zaštite novog poretka. Međutim, novonastala pohlepna elita na čelu s bivšim KOS-ovcem i Titovim generalom, Franjom Tuđmanom tražila je više novca. Počelo je nekontrolirano trošenje, kupovanje vila, velikih crnih limuzina i slično. Zbog toga je planirana i osnovana nova služba (ili institucija) Agrokor za izvlačenje milijuna, pa i milijarda za crne fondove. Prve milijune (prodano žito iz državnih silosa prije dvadeset i nešto godina) Tuđman je proslijedio Ivici Todoriću i najveći hrvatski tajkun krenuo je u veliki “deal” ili bolje reći, milijardsku pljačku. Smjestio se u Astrin neboder (bivše sjedište UDBE), pokrio praktično sve segmente gospodarstva i lihvarski izvlačio kune od svakog građanina Hrvatske. Podizani su milijardski krediti u kunama i u eurima iz kojih je dobar dio odlazio u crne fondove i na osobne račune u inozemnim bankama.

Za širu javnost to su potpuno novi i interesantni detalji. U svezi s Agrokorom spominjete tri grupe za koje mnogi hrvatski građani nisu čuli. To su Hennessy, Pepermint i CAIB.

– Ratno vrijeme bilo je najpogodnije ozračje za ratno profiterske i pretvorbene pljačke po pogubnoj Tuđmanovoj premisi o 200 bogatih obitelji. Nisu svi imali pristup “čupanju” vrijednih hrvatskih resursa nego samo oni odabrani po udbaškoj liniji. Članstvo u elitu kontrolirali su i birali čelnici neformalne grupe “Hennessy” Gregurić i Valentić. Ova dvojica, premazani svim udbaškim mastima, jedini su pravi učenici i nasljednici velikog Ivana Steve Krajačića. Stevo je bio komunist, prvi načelnik OZNE i predsjednik Sabora SR Hrvatske od 1963. do 1967. godine. Stevo je bio tvorac Golog otoka i najmračnija ličnost bliže prošlosti na ovim prostorima. Njega se plašio i sam Tito! Razlog je bio taj što je Stevo od 1942. godine pa sve do svoje smrti 10. rujna 1986. u Zagrebu – bio glavni rezident IV. Sovjetske obavještajne službe. 1970-tih godina kao osnivač komunističke tajne policije i jedan od tzv. „vođa revolucije“ instalirao je jugoslavenski klan za pribavljanje crnih fondova. Sredstva se nisu birala; legalna, ilegalna i krajnje represivna.

U Vašoj knjizi stalno se provlači UDBA. Zar nije to stvar prošlosti? Moramo se okrenuti budućnosti.

– Ako izdvojimo bilo što relevantno u hrvatskoj današnjici naići ćete na UDBU. To je kolokvijalni naziv, jer je ta služba kasnije nazvana SDB, ali je pojam UDBE ostao u narodu. Treba razlikovati tri stupnja ovog zla koje i danas vlada Hrvatskom. Prvo su oni klasični, stari okorjeli udbaši; Tuđman, Manolić, Šušak, Račan, Linić, Boljkovac, Perković, Gregurić, Valentić i niz drugih. Druga udbaška generacija je; Milanović, Komadina,Jovanović, Ostojić, Bajić, Milanka Opačić i drugi. Najgori sloj posebice podle, treće generacije UDBE su neke osobe u tamnom backgroundu vlasti; Plenković, Martina Dalić, Štromar, Bernardić, Bauk… Neki od njih skrivaju se u kleronacionalističkom habitu, ali razmišljaju na isti način, pa čak i gore nego prije spomenuti. Imamo grotesknu izjavu premijera Plenkovića u Hrvatskom saboru: “Mogu što hoću” kojim nas vraća u vrijeme “ljubičice bijele” s Brijuna. Zaboravio je da ga mi plaćamo, plaćamo i njegove preskupe izlete. Po uzoru na Kolindu baca milijune dok narod gladuje. U Vatikan je vodio sa sobom čitavu gomilu, savjetnika, zamjenika, tajnicu, punicu, suprugu i djecu te kordon zaštitara i posluge. Ubojita rečenica “mogu što hoću” ukazuje da nema mjeru; provodi korupciju najgore vrste, našim milijunima kupuje glasove u Saboru, a time i vlast. Podlo, nemoralno i kriminalno! A, zatim tu je i protuustavno uvođenje verbalnog delikta da bandu lopovsku ne možemo zvati pravim imenima.

Evidentno je i svima jasno da premijer Plenković s ministricom Dalić i ministrom Marićem panično brani Todorića. Zašto?

– Samo i isključivo zbog Todorićeve “crne” knjige u kojoj piše koliko je milijardi potrošio na korupciju Interesne zajednice HDZSDP i pojedinih dužnosnika. Banda lopovska i pokraj svih zaštita, DORH-a, kordona specijalaca i sudova, ipak se boji. Todoriću mnogi duguju, uhljebio je brdo parazita; bivše premijere i guvernere, ministre i diplomate, akademike, medijske oligarhe, biznismene, kumove i prijatelje, žene i ljubavnice, za sve se našlo mjesta na njegovim jaslama. I za sina Dinka Cvitana.

Vratimo se na one spomenute grupe. Što je s ostale dvije grupe koje spominjete?

– “Pepermint” je neuspješan pokušaj imitacije “Hennessyja” od strane Milanovića, guvernera Vujčića i tajkuna Tedeshija. Na Agrokor je to imalo minoran utjecaj, nedovoljan za neki komentar. No, izvanredni povjerenik Ante Ramljak i njegov “CAIB” su nešto drugo. Grupa CAIB-a sastavni je dio lopovske hrvatske tranzicije iz ranih vremena stvaranja države. Razlika između njihovog načina „krađe, pljačke i drpa“ hrvatskih resursa i „primitivnog“ hajdučkog modela Miroslava Kutle duboko isprepletenog politikom – je stručnost. CAIB-ovi dečki su stručni, pokupili su austrijski know-how, ali i naučili su vođenja mućki oko procesa preuzimanja, spajanja i akvizicija, te kasnijeg restrukturiranja preuzetih kompanija. Nekoliko članova CAIB-a nastavilo je rad u velikim međunarodnim financijskim institucijama. A Ante Ramljak ujedinjuje sve tri grupe jer je sa svakom bio u čvrstim vezama i prije Agrokora. Krakovi Titove, odnosno Krajačićeve linije preko Gregurićevog Hennessyja duboko su u novom rastakanju Agrokorpove hobotnice.

Po Vašem izlaganju UDBA čvrsto drži konce u rukama. Zašto onda propada Agrokor?

– Dva su razloga. Spomenuta pohlepna Tuđmanova elita i iza njegove smrti nastavila je s prevelikim pritiskom. Američki portal Wealth – X obznanio je prije tri godine broj od 280 multimilijunaša u Hrvatskoj od kojih svaki ima više od 30 milijuna dolara. Ostalim malih milijunaša ima koš i još. Pokradeni novac od svog naroda uložili su u banke poreznih oaza, ali nikada im nije bilo dovoljno. Pritiskali su Todorića, a i on sam bio je najveći hedonist na ovim prostorima iza našeg “dragog” druga Tita. Ivica je imao sve; otok, vile, briljante za kćerkicu Ivu…, ali mu nije bilo dovoljno. Svi zajedno su pretjerali, krediti su presahnuli, kula od karata se srušila i ostali su dugovi koje ćemo platiti mi, hrvatski građani.

Kako će to sve završiti?

– Agrokor će propasti, ali Ivici i njegovoj obitelji neće pasti ni dlaka s glave. Drpio je mnogo i mnogo je u bankama na Kajmanskim otocima, ili u Belizeu, Panami, Monaku i u drugim poreznim oazama. Ako mu Rusi uzmu Kulmerove dvore, kupit će otok u Karipskom moru i izgraditi još bolju vilu. Može sve!

A eventualno uhićenje?

– Plenković i društvo dali su dovoljno vremena Ivici da pripremi selidbu u Beograd ili London. Izručenje ne dolazi u obzir. Mogli su ga davno uhititi, ali Ivicu brani “crna knjiga”. Mislim da će se Plenković nagoditi. Ivica će biti pokajnik, on i njegova obitelj bit će sigurni od uhićenja.

Tri prijatelja

Krivnju za istrjebljenje naroda na području Hrvatske, pripisujete Franji Tuđmanu. Zašto?

– Tuđman je bio tipičan diktator, sve je držao pod svojom željeznom rukom i proveo je pogubnu viziju o 200 bogatih obitelji koje će vladati Hrvatskom. Mnogi kažu da Hitler, Tito, Staljin ili Tuđman nisu znali što im rade suradnici. To nije točno, uvijek su sve znali! Osobno mislim da je Tuđmanova pohlepa i silna želja da dostigne svoga uzora, Tita učinila da izgubi sve kriterije i dozvoli svekoliku pljačku svoje domovine. On je počeo “kupnjom” židovske vile, pa su svi nastavili proždirati Hrvatsku. Možda Tuđman nije mislio da će doći do kompletnog istrjebljenja hrvatske nacije, ali kontrola se “otela iz ruku”.

Možda je democid samo Vaše pesimistično mišljenje?

– Procijenite sami; 1990. bilo nas je oko 4.5 milijuna. Nas sada ima oko 3.8 milijuna. Nitko ne zna točan broj, jer su biračke liste lažne i ima stotine tisuća nepostojećih ljudi na njima (zbog manipulacije izbora!). Svake godine odseljava 150.000 mladih (najbolji dio radnih ljudi) Hrvatske. Vode i svoju familiju. Godišnje umre oko 36.000 bljudi više nego što se rodilo. Brže se umire od zbog gladi, bolesti i siromaštva. Pomnožite tih 186.000 sa 12 godina i to je 2,2 milijuna manje hrvatskih građana. Za 12 godina bit će nas 1.6 milijuna, a tada sve ide rapidno prema kraju. Rađanja je sve manje, parovi ne mogu imati ni jedno, a kamoli dva ili više djeteta, jer je svako peto dijete u Hrvatskoj gladno. Zastrašujuće je da imamo 50% veći broj ljudi u vlasti nego što je to prosjek u EU. Sam Plenković zaposlio je 151 uhljeba s masnim primanjima. A ostali ministri i dužnosnici – tisuće! Hranimo sve više uhljeba – parazita, a radnih ljudi je sve manje. Isus je s dvije ribe i pet komada kruha nahranio 5000 ljudi, a Plenković to ne može. To neminovno dovodi do propasti.

Hm, ružna računica. Napadate u knjizi i lijevu i desnu opciju.

– U Hrvatskoj ne postoji lijeva opcija, jer se SDP ne brine o radnicima. Od parlamentarnih stranaka samo Živi zid ima empatiju prema radnicima. Ostali, ne! A razbuđeno, fanatično desničarenje i ustaštvo smiješna je i žalosna opcija. Oni se kite slovom “U” i veličaju najvećeg izdajnika Hrvatske, Antu Pavelića koji je prodao našu obalu i 400.000 Hrvata u talijansko ropstvo. Oni samo igraju dječje igre s imenima ulica. Hasanbegović i većina tih vrlih “domoljuba” bježali su od vojne odore kao Sotona od tamjana. Lajanje s govornica ugodnije je od bojišnica, tamo nekad pada kiša, snijeg, hladno je cipele propuštaju, zuji oko glave, bude ranjenih, krvi, smrti… Oni samo laju, ali trulim zubima ne mogu ugristi.

A Most?

– Most ima izvjesne zasluge za iniciranje borbe protiv korupcije, ali priklon Kaptolu briše svako povjerenje. Kao krava koja daje mnogo mlijeka, a onda nogom prevrne kantu. Na mig kardinala Bozanića, Petrov i Grmoja, zavlačili su se u mišju rupu i potpisivali štetne odluke vlade. Ishlapilo povjerenje.

Što mislite o našem pravosuđu?

– Narod to zove krivosuđem. Monstruozna tvorevina! Sjetite se samo pljačkaša Sanadera, Vidoševića,

Ćobankovića i niza drugih. Pokradeni milijuni; bijeli medvjedi, stanovi u Americi, Piccaso, Čobanković je drpio tridesetak milijuna i malo gulio krumpire. Nikome nije oduzeta ni jedna lipa. Sanader živi na velikoj nozi, Vidošević ubija sve što se kreće “po šumama i gorama”. Suđenja traju godinama do zastare, do sudnjeg dana ili će završiti kao presuda ubojici Horvatinčiću – oslobađanjem. Sličnih primjera koliko hoćete.

A što je s Ustavnim sudom?

– Spomen tog suda na licima hrvatskih građana izmamljuje samo posprdan osmijeh. Osobno mislim da ga treba što prije ukinuti. Švicarska nema Ustavni sud pa se tamo malo bolje živi nego ovdje.

Zatvor Vas nije promijenio. Bili ste dragovoljac od 1991., odlikovani časnik Specijalnih postrojba, jedno vrijeme i časnik SIS-a. U četiri godine rata u Specijalnim postrojbama podučavali ste specijalce borbenim vještinama. Bili ste u karateu reprezentativac bivše Jugoslavije, kasnije izbornik Hrvatske i dugogodišnji trener. Član ste Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u dijaspori. U mnogim krugovima imate prijatelje. Je li Vam netko pomogao u progonu i u sudskom procesu protiv Vas?

– Samo troje pravih prijatelja; Radovan Smokvina, Nataša Srdoč i Ivan Valek. Smokvina mi je odmah poslao 3000 eura da platim odvjetnika. Da mi je dodijeljen odvjetnik po službenoj dužnosti, kazna bi bila trostruka. Mnogi su okrenuli glave i uvukli ramena. Strah od autoriteta i države. Uvijek je naša nacija spuštala glave pred gospodarima koji su govorili latinski, talijanski, njemački, mađarski pa i francuski kad je došao Napoleon. Sluganski gen se uvukao pa ljubimo ruke i našima. Zbog toga se bojim da ne ćemo izbjeći democid – i da ćemo nestati s ovih dijelova Balkana. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. alistop.
  #1 alistop. 19 listopada, 2017, 09:27

  tko je pak naručio ovaj “intervju”,tko tu koga doslovce “vuče za n/k”,,predlažem da to još malo prošrite
  i nekom kronologijom i nekim dokazčićima i broširate isto i razašaljete što većem broju brojevima/građanima,(od jučer smo svi “građani”-po Plenkiju,jer on već provodi u praksi Istambulski treefter..

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Black Jack
  #2 Black Jack 19 listopada, 2017, 01:34

  Zar nije čudno da odvjetništvo nije podnjelo kaznene prijave radi korupcije!?
  Sjedište odvjetništva je bivše sjedište fonda za privatizaciju a sva dokumentirana netransparetnost u pretvorbi i privatizaciji društvene imovine je najvjerovatnije u podrumu.
  Kako bi antifašisti to radilii?
  Jebeš farsu suđenja neka narod sudi u brzom postupku!?

  Ako Vlada i Sabor hitno ne izmjene ljude u odvjetništvu, hrvatska opet tone u savez Šugoslovena!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 18 listopada, 2017, 19:54

  Ko je svemu kriv….naravno FRANjo TuđmAn…Pa on ih sve okupio oko sebe i dozvolio takve”rasprave” i raspodjele….Podsjetite se članka iz ovog portala o onome kad se što dijelilo i što je koga dopalo….kada je LUKA Rajić, /koji danas ima imendan/ (ČESTITAM), odbrusio feudalcu Todoriću…Ako je Ivek čist zakaj se skriva i ne prijavi organima gonjenja….Za doktora Gregurića samo najbolje….Ne znam otkud u intervjuu takve insinuacije…Promjene kaputa su bile normalne…Ivek Gundulić je napisal ono poznato…Tko bi GORI, a danas taj postaje TAJKUN…
  Kad već imaju sumnje u poslovanje imaju valjda i dokaze, ali kad su svi u G…… do pramena kose…
  Nek se samo tko usudi dirnut u Todorića….Valjda budu napokon istrage stigle do kraja i netko osuđen…..Nekada se u PRAVOSUĐU znalo sve, dokazalo, izrekle presude i naravno završilo iz brave, kad je dokazana krivica. Danas trebaš zatajit OGROMNU lovu i da ne budeš osuđen, a jadnu sirotinju Hanžeković i javni bilježnici tjeraju u dužničko ropstvo. Pa gdje je tu ZAKON…
  ……

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. FRANO
  #4 FRANO 18 listopada, 2017, 18:12

  KATOLIČKO-KLERIKALNO-IMOTSKI KORIFEJ ,TODORIĆ!!
  KAKVOG LI PARADOKSA.???? STEPINČEVSKI ,KATOLIKČKO-NACISTIČKO-ALTAJSKI KORIFEJ ,TODORIĆ,IZ IMOTSKE KRAINE, IZ KOJE SE RAĐAJU SVE NADE IZVORNOG KATOLIČKO-STEPINČEVSKOG ,KRIŽARSKO-KOLJAČKOG DUHA I NACISTIČKO-KATOLIČKO-KRVOLOČNOG  ČISTUNSTVA , KOJE PREDVODI ZLOČINAČKA CRKVA U HRAVTA ,BIVA PLASIRAN NA SVE PORE PRIGUŠENOG NACI-KLERIKALIZMA ,KOJI SE BUDI SEDAMDESTIH GODINA PROŠLOG STOLHJEĆA  IZ TOTALNOG PORAZA   KRVOLOČNO-KATOLIČKO-NACISTIČKE IDEJE  KOJA JE U STEPINČEVSKOJ KRVOLOČNO-KOLJAČKO-KATOLIČKOJ ,ČISTOJ, BOŽJOJ DRŽAVI DOŽIVJELA  ONO ŠTO JE DIJALEKTIKA VREMENA  ODREDILA DA SE DESI ,A DIJALIKTIKU VREMENA ODREĐUJE STUPANJ  RAZVOJA MATERIJALISTIČKIH PROIZVDNIH SNAGA ,PA JE SEDAMDESETIH GODINA ,KADA SE U JUGOSLAVIJI DOGAĐAJU MNOGE TRANSFORMACIJE ,KOJE SU KAKO REKOH U POČETKU ,UVJETOVANE STUPNJEM  RAZVOJA PROIZVIDNIH MATERIJALISTIČKIH SNAGA  A,ONE SU REFLEKSIJA OPĆEG CIVILIZACIJSKOG RAZVOJA I DUHOVNOG NAPRETAKA DRUŠTVENE ZAJDNICE ,KADA U JUGOSLAVIJI ,ODNOSNO U HRVATSKOJ UZIMA MAHA RASPROSTIRANJE  DRUŠTVENOG SAMOUPRAVLJANJA ,A KOJE TRAŽI I STUPANJ,KAKO UOPĆE DRUŠTVENE SVIJESTI TAKO I POJEDINAČNE, INDIVIDULANE ,SVAKOG POJEDNICA,  JER SE DEŠAVJU PROMJENE  KOJE TRAŽE, OSIM KAKO REKO,VISOK STUPAN DRUŠTVENE I INDIVIDUALNE SVIJETI  ,JER SE PO PRVI PUTA  DRUŠTVENI ČOVJEK  NAŠAO U  PRILICI DA SVE SVOJE INDIVIDUALNE  AMBICIJE PODEREDI INTERESIMA ZAJEDENICE U KOJOJ ŽIVI ,U KOJOJ OSTVARUJE SVOJE UMNE I FIZIČKE POTENCIJALE ZA STVARANJE NOVIH MATERIJALNIH PROIZVODNIH SNAGA IZ KOJIH SE CRPI ZAJEDNIČKA PERSPEKTIVA OPĆEG -DRUŠTVENOG RAZVOJA  POJEDINCA I DRUŠTVENE ZAJDNICE.
  A CRKVA ,ONA JUČERAŠNJA ,STEPINČEVSKA ,KOJU JE NAJVEĆI VEĆINSKI NAORDNI POKRET S’PUŠKOM  MORAO OBUZDATI U NJENOM KRVOLOČNOM PROGRAMU NACISTIČKOG STVARANJA NEKOG NOVOG SLJEDBENIKA ,UNIFICIRANOG GENETSKI I BIOLOŠKI EVROPSKOG ARIJEVCA ,ŠTO SE PODRAZUMJEVALO , MENTALNOG POSLUŠNIKA, ČIJI  BI UZORAK  TREBAO BITI,NOVI KORIFEJ,  T O D O R I Ć, KOJI NIČE IZ PEPELA SVOJE DINARSKO-ALTAJSKE DODŽIJE  ,ALI AGRESIVNO,ONAKAO STEPINČEVSKI, SA OSLONCEM ,SADA U NOVIM I DRUGAČIJIM POLITIČKIM I DRUŠTVENEO-EKONOMSKIM OKOLNOSTIMA ,KOJE DOBARANO RASPROSTIRE ZAPADNA ,REINKARNIRANA,NOVA  NACISTIČKI-KATOLIČKA EVROPA, KLASNOG USTROSTVA  EKONOMSKIH ODNOSA,ŠTO STEPINČEVSKOJ CRKVI U HRVATA,ONOJ KOJA SE U NOVIM UVJETIMA BUDI ,ALI SA STARIM AMBICIJAMA,ONIM KRVOLOČNO HOLOKAUSTSKIM ,PRUŽA IZVJESNU NADU U OPORAVAK ,PA I RAST , PRIMAJUĆI POTPORU SVAKE VRSTE IZ  ONE STARE ,SADA NOVE EVROPE ,ANTI-SOCIJALISTIČKE,ONE KOJA SE DRUŠTVENO NIJE  NIŠTA PROMJENILA ,TIČUĆI SE KALSNO-EKSPLOATATORSKE USTROJENOSTI ,OSIM SADA AGRESIVNO-NACISTIČKI PREMA NOVOJ EVROPI ,ONOJ NA ISTOKU ,SOCIJALISTIČKIH DRUŠTVENIH ODNOSA,KOJOJ I MI PRIPADAMO ,A KOJI SU ZA TU ZAPADNU ,NACISTIČKO-KATOLIČKO-KOLONIJANU , IPAK,STARU EVROPU , PO NJENIM POIMANJIMA, PRIJETNJA  ŠIRENJA  KOMUNIZMA  KOGA ODIOZNO  NAZIVA KOMUNISTIČKIM  TOTALITARIZMOM.NARAVNO TRAŽEĆI ŠTO ODIOZNIJI NAZIV ZA SOCIJALISTIČKE DRUŠTVENO-BESKALSNE ODNOSE.
  PA IZ NAVEDENIH ,DRUŠTVENO-POLITIČKIH I EKONOMSKIH OKOLNOSTI KOJIMA ,KAKO REKOH U POČETKU ,ZAPADNA EVROPA ,SADA POSLIJE II-GOG SVJETSKOG RATA ,U NOVOM TEHNOLOŠKOM ZAMAHU DOMINIRA,SPREMNA  JE I PODRŽAVA SVA  NOVA BUĐENJA NA ISTOČNOJ HEMISFERI , A POSEBNO U JUGOIASLAVIJI,ODNOSNO U HRVATSKOJ, AKO TA NOVA KRETANJA  IMAJU OBILJEŽJA NACISTIČKO-KOLONIJALNO-KATOLIČKO-EKSPLOATATORSKA, JER SE EVROPA VRATILA SVOJIM STARIM ,KOLONIJALNO,PLJAČKAŠKO-EKSPLOATATORSKIM UZUSIMA ŽIVLJENJA.PA SE U TIM OKOLNOSTIMA JAVLJA OVAJ NIKOM DO TADA POZNATA SPODOBA ,T O D O R I Ć ,OSIM KAO SIN SVOGA OCA KOJEG SU VEĆ KATOLIČKI-POLITIČKI= UGLEDNICI=,PREKO AGRO-KOMBINATA,LEGLA DINARSKIH-ALTAJSKO-MONGOLSKIH, STEPINČEVSKIH , ZAKRABULJENIH ĐIHADISTA,POSTAVILI KAO NEKOG NOVOG KORIFEJA ,STRUČNJAKA  POLJOPRIVREDNE  PROVENJECIJE, KOJI SE VEĆ UBRZO PREDICRAO KAO SVAKI DINARSKI ISPRAZNI DRIPAC,ALI SU OSTALE POSLIJEDICE ,ONE POLITIČKE I DRUŠTVENO-EKONOMSKE,KOJE SE NISU USPJELE POLITIČKI NI DRUŠTVENO SANIRATI ,DA BI  NJEGOV SIN  U NOVIM OKOLNOSTIMA,TUĐMAN-KATOLIČKO-STEPINČEVSKIM ,OBNOVIO OČEVU ODISEJU ,NAPARVIO JOŠ VEĆU I NEPOPRAVLJIVU DRUŠTVENO-EKONOMSKU ŠTETU HRVASKIM GRAĐANIMA. ZATO BI NAJPRAVEDNIJE BILO DA  SE STANE NA KRAJ TIM ALTAJSKIM KORIFEJIMA PREVARE I LOPOVLUKA ,PA BI VRAŽJI OTOK ,MISLI NA PRAVEDNE UVJETE ISPAŠTANJA , ZA PREVRU I POTKRADANJE , BIO PRAVI AMBIJENT DA NAŠ KATOLIČKO-STEPINČEVSKI  ,KORIFEJ, T O D OR I Ć, DOČEKA KRAJ SVOGA LOPVSKOG ŽIVOTA.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code