PAVKOVIĆ: JEDNIMA GENERALSKI ČINOVI, DRUGIMA OPTUŽNICE

PAVKOVIĆ: JEDNIMA GENERALSKI ČINOVI, DRUGIMA OPTUŽNICE

21. srpnja, 2022.

 

 

Piše: Mladen Pavković

Što se to događa? Počasne činove generala Hrvatske vojske dobili su: Ilija Nakić, Marko Lukić, Đuro Matuzović, Ivan Obrovac, Marijan, Biškić, Zdravko Andabak, Miljenko Balen i Josip Černi.

Tako je odlučio Vrhovni zapovjednik OS RH i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Pa, što, zaslužili su, iako su ih dobili s iznimnim zakašnjenjem.

Prigodom dodjele ovih činova nije i ne će sudjelovati Ministarstvo obrane RH!

Oni navodno nisu predložili – nikoga!?

Hrvatski piloti

A mi bismo pitali, i jedne i druge: zašto do sada činove generala nisu dobili: NITKO od hrvatskih ratnih vojnih pilota, koji su ispisali najsvjetlije stranice Domovinskog rata?

Da „komedija“ bude veća,  četvorica od njih (Borović, Mikac, Radelja, Jelenić) su umjesto zasluženih činova dobili optužnice iz Beograda u kojima ih se bezrazložno i sramno optužuje za navodne ratne zločine u svezi Vojno-redarstvene operacije Oluja95.!

Čak ni pok. Rudolf  Perešin nema  počasni čin generala, kao ni petorica drugih hrvatskih ratnih pilota, koji su dali život za hrvatsku Domovinu!

A činove generala danas već ima više od 150 sudionika hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata!

Međutim, kad se već tako dijele visoki činovi (ali i odličja!), kad će čin generala (barem počasnog) dobiti: pok. Marko Babić, netko od još živih hrvatskih branitelja i ratnih zapovjednika Vukovara, Marko Miljanić, legendarni ratni zapovjednik Škabrnje, neka žena-ratnica koja je rame uz rame branila Domovinu (poput Danke Dražine) ili pak netko od ratnih zapovjednika slavnih brigada poput 117. Koprivničko-križevačke, čiji su pripadnici sudjelovali u prvim napadnim ratnim djelovanjima?

Počasni čin generala zaslužio je i Mile Blažević-Čado, koji se, 1991., opasan eksplozivom bacio na agresorski transporter i time spasio brojne civile!

Zašto, na kraju krajeva, čin generala nema ni jedan novinar, tim prije što se govori da je Hrvatska dobila medijski rat sa velikosrpskim agresorom?

Dakle, pitanja je mnogo, a odgovora malo.

Ova posljednja dodjela činova  nam govori da se sve može što se hoće!

Više se hrvatski novac kuna ne će tako zvati, a niti Pelješki most ne će dobiti ime po onima koji su bili prvi kad je trebalo, koji su stvorili hrvatsku državu.

Otvaranje Pelješkog mosta

Objavljen i program „veličanstvenog“ otvorenja ovog mosta, koji će se uskoro (26.7. 2022.) i dogoditi.

Prvi će mostom proći osobni automobili: Rimčeva Nevera i automobil trostrukog europskog prvaka Nike Pulića, a potom će za njima krenuti 40 pripadnika prve i četvrte gardijske brigade na motociklima, a „pratit“ će ih veliki vatromet!

A kad se već most ne zove imenom hrvatskih branitelja (što su predlagali ljudi bez kojih ne bi bilo ni mosta ni Hrvatske) onda se trebalo i moralo dogoditi da  Junaci hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, na motociklima, i uz mnoštvom hrvatskih zastava, na svečanom otvorenju, PRVI krenu putem mosta, a za njima potom može „tko hoće“.

Redatelj ovog svečanog čina navodno je isti onaj, koji je „režirao“ i nezaboravni doček hrvatskih nogometaša, na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, kad su se vratili kao drugi sa svjetskog nogometnog prvenstva i koji je navodno „iskopčao“ struju tijekom nastupa Marka Perkovića Thompsona!

Svaka čast hrvatskim automobilistima i Neverama, koje oni iz 1991. mogu samo sanjati, ali prigodom ovakvih i sličnih manifestacija i ti bi automobili i preko mosta trebali dati prednost hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata -da ih se ne zaboravi! T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code