PATRIOTIZAM JE PLATITI POREZ, A NE LJUBITI ZASTAVU

PATRIOTIZAM JE PLATITI POREZ, A NE LJUBITI ZASTAVU

26. travnja, 2020.

Hrvatski branitelji i stradalnici su i u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata plaćali poreze, a uz to su dali krv, pa i živote za Domovinu, ljubili su svetu hrvatsku zastavu i s ponosom se busali u prsa da su – Hrvati.

S time se nažalost nisu obogatili, a da i jesu, nikada poput ovog “novopečenog“milijardera ne bi prodali jedan hrvatski klub (Cedevitu) Slovencima, niti nikome na svijetu!

Jer imaju morala, jer su patrioti, jer vole državu u kojoj nisu sanjali takve i slične da im nakon svega drže i prodike

Napisao; Mladen Pavković

Jedan od najbogatijih Hrvata, Emil Tedeschi, (r. 1967.), koji je 1991. prodavao žvakaće i čokoladice, objasnio je „neukom“ puku što je za njega patriotizam (Večernji list, 25.4.2020.).

Za one koji su branili i obranili hrvatsku državu, patriotizam se može svesti tek na nekoliko riječ: domoljublje, ljubav prema domovini, zemlji i narodu.

A eve što o tome uz ostalo kaže poznati tajkun:

U mojem svjetonazoru patriotizam koji se manifestira primarno kao plaćanje poreza i poštivanje pozitivnih propisa, a u kontekstu poslovanja i kao vraćanje zajednici dijela profita koji u njoj ostvarujemo, uvijek je imao prednost pred ispraznim busanjem u domoljubna prsa i religioznim ljubljenjem zastave…“.

Pravi domoljubi

Dakle, svi vi koji ste se 1991. „busali u prsa i ljubili zastave“ maknite se od toga, već plaćajte poreze, onda ćete biti pravi i istinski domoljubi.

Da ste tako radili i u vrijeme srpske i ine agresije na Republiku Hrvatsku danas bi na pojedine skupove odlazili u luksuznim automobilima, jahtama, pa i u helikopterima, a ne bi se pojavljivali u invalidskim kolicima s nataknutim hrvatskim zastavicama.

Je li nam to među ostalim poručuje Tedeschi?

Krv i životi

Hrvatski branitelji i stradalnici su i u vrijeme hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata plaćali poreze, a uz to su dali krv, pa i živote za Domovinu, ljubili su svetu hrvatsku zastavu i s ponosom se busali u prsa da su – Hrvati.

S time se nažalost nisu obogatili, a da i jesu, nikada poput ovog “novopečenog“milijardera ne bi prodali jedan hrvatski klub (Cedevitu) Slovencima, niti nikome na svijetu!

Jer imaju morala, jer su patrioti, jer vole državu u kojoj nisu sanjali takve i slične da im nakon svega drže i prodike. T

16 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Žurno opoziv zalutala udbaša Plenkvoića
  #1 Žurno opoziv zalutala udbaša Plenkvoića 2 svibnja, 2020, 09:06

  Samo pogledajte fotke iz Okučana. Rošavi vrhovni zap., koji napušta skup sjećanja na poginule, nadunuo se poput purana. Bez obzira što to ne piše u Ustavu RH, govno treba svim silama srušiti i tako mu dati do znanja da o unutarnjim odnosima u zemlji ipak ne odlučuju njegovi udbozločinci Perković i Mustač.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Srećno, Darinko Dumboviću
  #2 Srećno, Darinko Dumboviću 1 svibnja, 2020, 18:50

  Najbliži suradnici i djelatnici Ureda gradonačelnika danas, 30.travnja pripremili su gradonačelniku Darinku Dumboviću skromno iznenađenje i u njegovom uredu počastili se slavljeničkom tortom.
  U posebnim okolnostima zbog zdravstvenih mjera pandemije koronavirusa rođendan su mu čestitali pročelnici Upravnih odjela, direktori i ravnatelji gradskih tvrtki i ustanova, a kako je sam rekao za slavlje sada nije vrijeme.  „.Dobro zdravlje, puno osobnog i poslovnog uspjeha riječi su koje stoje na čestitki koje su djelatnici Gradske uprave uputili svom šefu. Živio gradonačelniče i svako dobro ! Pazite sad: Svako dobro i srećan rođendan želi mu i ekipa Banija Online portala!  Ne zna se jesu li tekst kod P53 (čim pišu bez ćirilice i bekavice, “suradnici i djelatnici, čim je ured a ne kancelarija, tekst potječe iz Petrinje) naručili odbjegli Banovci beogradski. Osobni novinar uvlakač bio je zauzet pisanjem dirljive prvomajske poruke uspješnoga menadžera iz Srjemske Kamenice i slikanjem maloga čovjeka velikih opačina podno velikoga broja zastava nezamjenjiva reformatora Darinka. Svaka sličnost s kultom ličnosti Gazimira Čačića, tvrde bliski upravi grada, slučajna!    

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Ili je Srbin ili posrbica
  #3 Ili je Srbin ili posrbica 1 svibnja, 2020, 13:31

  Narodna veli “Gori Turčin od poturice”, “Gori Srbin od posrbice” itd. Tako je i s Milanovićem, potomkom djeda ustaše negdje iz sinjskoga kamenjara. I jedna mu je savjetnička ljuta guja, a nije Glasovac (ni gledat ni je..t) ne voli ime Andrija, Jandrija, Jandre, Andraš, jer je predak u crnoj odori branio zavičaj. Kurva ga se odriče. Teško Hrvatima zbog takvih izroda.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Lepo podašišani ljenčina napustio Okučane
  #4 Lepo podašišani ljenčina napustio Okučane 1 svibnja, 2020, 13:11

  Zbog naprasnog odlaska Zorangutana iz Okučana, narod zapadne i istočne Slavonije plakat će bar mjesec dana. Nastat će još veća materijalna šteta nego od same korone. Baš i nije trebalo da odustaje od polaganja troličnoga vijenca, kad već tako lijepo uredio, ošišao šuplju glavu BG gardista u kući cveća. Bio je u privatnom Pepermint salonu intimusa Emilija Tedeschija, kapitalca kriminalca. Još nije ni izašao državnom limuzinom na auto-cestu bratsva i jedinstva, kad se oglasio čuveni kriminalac Ivan Prdoljak, prapodrijetlom iz Imotskoga, koji ima mjesta u stanu i za potomke. Kaže, gadi mu se ZDS…

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Zbogom, komunjari!
  #5 Zbogom, komunjari! 1 svibnja, 2020, 10:24

  Ako je Hodakova Ikača, gradonačelnica na odlasku (ostavljajući milijune kreditnih obveza) mogla bi se u svom antihrvatskom izobilju) pretvoriti i u histeriziranu profuknjaču.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Novi
  #6 Novi "Dajzek" i Ikača 1 svibnja, 2020, 10:20

  Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček primila je vrijednu donaciju od lokalne tvrtke Duga staklenici s kojom Grad Sisak već godinama ima odličnu partnersku suradnju. U vrijeme trajanja restrikcija 1000 vizira za zaštitu lica, koje je Gradu donirao predstavnik tvrtke Miljenko Vignjević, predstavljaju značajnu pomoć za sve one koji ponovo počinju raditi u skladu s epidemiološkim preporukama. Grad je vizire dodijelio prvenstveno vozačima Auto prometa Sisak te će ih koristiti i sve sisačke tvrtke koje se bave uslužnom djelatnosti, poput ugostitelja te frizera i kozmetičara.
  Čitalaštvu sigurno nije bistro što znači partnerska suradnja. Opasno podsjeća na partnersku suradnju bivšega Pintarića, Jajčinovića, Velje Novaka i druge bagre kradezea s “Dajzekom” na parcelama Sajma cvijeća kod Staroga grada. Osim toga, na slici grofica Bikić izgleda sasvim dobro, izazovno, pa bi picu osim kretena Baničeka mogao poželjeti i majstor Vignjević. Dečko je u formi, a Baniček sav u razradi klasika markisističkoga boljševizma, osobito Staljinova smjera međunarodne revolucije. Svima na kraju sretan blagdan sv. Josipa radnika. ZDS! – makar budaletina Milanović nikad više ne došao u Ikčin Sisak.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Zorangutan predsjednik LGBT-a?
  #7 Zorangutan predsjednik LGBT-a? 30 travnja, 2020, 14:53

  Zašto narodu nije rečeno da prvi peder HR preuzima i funkciju počasnoga predsjednika LGBT-a…

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. O skoju narode da ti pojem...
  #8 O skoju narode da ti pojem... 30 travnja, 2020, 09:11

  Život Anicu nije baš mazio. Djetinjstvo je još i bilo sretno, no njezino je djevojaštvo grubo prekinuo Drugi svjetski rat; kako se u većini banijskih sela otpor fašizmu organizira a gotovo odmah po uspostavi NDH, šesnaestogodišnjakinja zajedno s nekolicinom vršnjakinja i vršnjaka ulazi u SKOJ, Savez komunističke omladine Jugoslavije, pa iz ilegale pomaže Titov partizanski pokret. Tako o izvjesnoj osamljenoj banijskoj babi, podučavajući mlade hrvatske naraštaje onom prije četničkoga oružanoga nasrtaja na državu Hrvatsku i Hrvate, piše Pupavčev svetosavski vodonoša. Blago njemu, preostalim četnicima i popovima što Hrvatskom vladaju yugo karijeristi bez muda Plen Ki mun i Zoran Gutan kun.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. LGBT Milanović s pederima
  #9 LGBT Milanović s pederima 30 travnja, 2020, 07:57

  Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je izaslanstvo udruge „Dugine obitelji“ kojeg su činili koordinatori Udruge Mladen Kožić, Ivo Šegota, Daniel Martinović i Maja Škvorc te članica Udruge Zrinka Znidaričić.
  Eto, među prvim radnim zadacima LGBT Zorangutan Milanović prima izaslanstvo pedera. Korisnio, nema šta. Pederi i na Pantovčaku. Kod KGK sve je bilo čisto i jasno. Ljepotica i Mamićeva boginja znala je što hoće i što treba.

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Akademik Linta sliči na Klinta
  #10 Akademik Linta sliči na Klinta 28 travnja, 2020, 09:30

  Predsjednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocjenjuje kao apsolutno neprihvatljivu i bezumnu odluku Hrvatske da na području srpske opštine Dvor na Baniji sagradi odlagalište za radioaktivni i nuklearni otpad. Očigledno je da je odabrana jedna od najsiromašnijih opština u Hrvatskoj koja je naseljena većinski Srbima s ciljem da im se pošalje jasna poruka da nisu dobrodošli jer se smatraju neprijateljima hrvatske države i da im je zbog toga najbolje da se isele u Srbiju ili u treće zemlje. Takođe, lokacija na Trgovskoj gori nije prihvatljiva za odlagalište radioaktivnog i nukleranog otpada i iz razloga jer se nalazi blizu rijeke Une i granice sa BiH. U slučaju realizacije navedenog projekta bilo bi ugroženo blizu 300.000 stanovnika u 13 opština u slivu rijeke Une.
  Tako zbori srbijanski akademik i hrvatski uzurpator Milutin Linta, a njegov pajdo Dumbović opet je organizovao krabuljni festival primitivs ekologa. Linta je naslov akademika pošteno zaradio na svečanoj akademiji u Palanki.

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. Milostivi Andrija Plenković
  #11 Milostivi Andrija Plenković 27 travnja, 2020, 09:25

  Stvarno je genijalan taj Andrija Plenković, istomisleći rošavoga Zorangutana Milanovića. U tekstu se spominje njegovo zalaganje za više mirovine bivših sabornika. Očito on, udbaško dijete kao i rošavac, ima dugova prema parlamentarcima. Toga nema prema umirovljenicima, pa im udjeljuje povišice u l i p a m a.

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Povlaščena Ivanka Roksandi
  #12 Povlaščena Ivanka Roksandi 27 travnja, 2020, 09:18

  Naime, 674 bivših članova Vlade i Ustavnog suda u prosjeku imaju mirovine veće od 10 tisuća kuna, a oko devet tisuća kuna mirovina je bivših članova HAZU-a. Zbog jednodnevnih umirovljenja, a nakon odluke da se povlaštene mirovine saborskih zastupnika ukidaju ovo pravo ipak su uspjeli ostvariti Boro Grubišić, Furio Radin, Deneš Šoja, Ivanka Roksandi i Ana Lovrin, Đurđa Adlešić, Željka Antunović, Barišić i Luka Bebić, Dragutin Bodakoš, Božo Biđkupić, Marin Brkanić, Ivan Čehok, Karmela Caparin, Miljenko Dorić, Ivo Grbić. Stanko Grčić, Ivan Hanžek, Andrija Hebrang, Ivan Jarnjak, Anton Mance i brojni durgi uključujući i Ivu Sanadera. Sve skupa govorimo o 39 zastupnika. Mirovina nekadašnjih saborskih zastupnika iznosi oko 10 tisuća kuna u prosjeku, a rast mogu zahvaliti premijeru Plenkoviću koji je nedavno odlučio povećati iste.
  Pozorno pročitajte primanja “velikih domoljuba”. Među njima je i neizostavna i povlaštena saborska susjeda dr. Hebranga, Ivanka Roksandić, te svjetski lopov Ivo Sanader. Lijepo je naći se u takovome društvu hrvatskih derikoža i mafijaša.

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Anita zulic
  #13 Anita zulic 27 travnja, 2020, 02:31

  DOBRO DAN MOJI LJUDI Hrvatske

  ISPITIVANJE O KAKO DOBITIM ZAJAM DA KUPIM KUĆU OD NEKRETNINE I ŽENE
  KREDITNO PODUZEĆE POZOVITE DAVID PAMETNO DRUŠTVO ZA KREDIT. Danas sam VELIKO SREĆAN I
  BOG BLESS DAVID SMART Kreditna tvrtka.
  ,
  Moje ime je Anita zulic Ja sam iz Srbije
  Oženjen sam, tražio sam pravu tvrtku za kredit
  u posljednjih 5 mjeseci kupiti kuću
  sve što sam dobio bila je gomila prevare koje su me natjerale da im vjerujem i na kraju
  dana, uzeli su mi novac ne dajući ništa zauzvrat, sve
  nada mi se izgubila, zbunio sam se i frustrirao, nikad to nisam želio
  ima li ikakve veze s tvrtkama koje daju kredite na internetu, pa sam otišao
  posudite nešto novca od
  prijatelju, rekao sam joj sve što se dogodilo i rekla je da mi može pomoći to
  ona poznaje tvrtku za zajam koja mi može pomoći u bilo kojem iznosu zajma
  potreban mi je s vrlo niskom kamatnom stopom od 2%, da je upravo dobila
  zajam od njih, usmjerila me prema tome kako se prijaviti za kredit, jesam
  baš kao što mi je rekla, prijavila sam se za njih
  E-pošta: ([email protected]) Nikad nisam vjerovao, ali pokušao sam i ja
  najveće iznenađenje dobio sam kredit u roku od 24 sata, nisam mogao vjerovati,
  Opet sam sretan i bogat i zahvaljujem Bogu na takvom zajmu
  tvrtke poput ove još uvijek postoje na ovim prijevarama na svim mjestima,
  molim vas da savjetujem svima koji trebaju kredit
  ([email protected]) nikada vas neće iznevjeriti, i
  vaš će se život promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte Davida pametna KREDITA
  DRUŽITE se danas i uzmite svoj zajam od njih, Bog blagoslovi pametni zajam Davida
  tvrtku za originalnu ponudu zajma.
   Obavezno kontaktirajte Davidovog pametnog zajma radi svog zajma jer sam ga dobio
  zajam uspješno od ove tvrtke bez stresa.

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. žrdina
  #14 žrdina 26 travnja, 2020, 23:37

  Crvenkapa im kuca na njihove dvore.
  On dolazi i stotine momaka ZA DOM SPREMNI!

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. Usisavač za rošavoga, žvake za ćelavca
  #15 Usisavač za rošavoga, žvake za ćelavca 26 travnja, 2020, 09:10

  Veliki menadžeri Milanović s usisivačima, a Tedeschi sa žvakaćim gumama i kondomima. Bivši premijer helikopteroma na Krk do jebaljke, sačuvaj nas Bože kuge i kolere.

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. Milanovićev prijatelj Emil kriminalac
  #16 Milanovićev prijatelj Emil kriminalac 26 travnja, 2020, 08:54

  Je li to onaj veliki prijatelj šupka što je zasjeo na Pantovčak? Onaj isti što su partijali u tvornici i drugim ćumezima, odnosno u Tkalči.Našla rupa zakrpu. Kad je govno matiju babića oslobodio plaćanja zaostala poreza od 6 milja, zar od 100 milijardi jadne HR države nije nekoliko mogao odvojiti za velikoga ljubavnika Tedeschoga. Treba se samo prisjetiti drugarice barunice Tedeschi na terasi dubrovačke vile. Bagru treba rastjerati na sve strane svijeta travanjskom revolucijom Hrvata.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code