Toggle Menu

10 GODINA PORTALA TJEDNO

Objavljene nominacije za nagrade međunarodne udruge bluegrass glazbe

Objavljene nominacije za nagrade međunarodne udruge bluegrass glazbe

15. rujna, 2011.

IBMAAwards2011300

Međunarodna udruga bluegrass glazbe objavila je nominacije za ovogodišnje nagrade.     Relativno novi sastav, “supergrupa” bluegrass glazbe, “The Boxcars” ove godine predvodi u broju nominacija – čak 10.

Album “Jumpin’ the Track” donio je sastavu “The Boxcars” čak 10 nominacija međunarodne bluegrass udruge.  Među njima je i nagrada za najbolji snimljeni nastup godine.  Ova grupa stara tek godinu dana, u kojoj su Adam Steffey, Ron Stewart, John R. Bowman, Keith Garrett i Harold Nixon, ove je godine nominirana za više nagrada nego bilo koji drugi sastav.

I premda je sastav nov, njegovi članovi nisu novi na glazbenoj sceni.  Adam Steffey ima već sedam nagrada ove udruge za najboljeg svirača mandoline, a ove bi godine ponovno mogao osvojiti tu titulu.  Ron Stewart, jedini je glazbenik u povijesti ove udruge koji je često bio finalist u dvije instrumentalne kategorije, a 2000. bio je dobitnik nagrade za najboljeg svirača violine.

2011 International Bluegrass Music Awards

download iconDownload: MP3 | Windows Media

Right click (Control click for Mac) and choose Save Link/Target As

Sastav “The Boxcars” između ostalog, nominiran je i za prestižnu nagradu za zabavljača godine, zajedno sa trostrukim dobitnikom “Dailey and Vincent”, dvostrukim dobitnikom “The Grascals”, “Steve Martinom & The Steep Canyon Rangersima”, i “The Gibson Brothersima”, koji su ove godine nominirani za sedam nagrada, među kojima je i ona za album godine, za “Help my Brother”.  Naslovnu je skladbu ovog albuma napisao Leigh Gibson, a nominirana je za pjesmu godine.

Skladba “Help my Brother” jedna je od pet pjesama nominiranih u ovoj kategoriji, a The Gibson Brothersi imaju vrlo dobre šanse da nagradu i osvoje, budući da je ovaj sastav nominiran dva puta u istoj kategoriji.  Druga skladba za koju su dobili nominaciju u kategoriji najbolje pjesme nosi naslov “Walking West to Memphis”.  Uz njih, u ovoj su kategoriji nominirani i “The Grascals”, sa Doly Parton, sa pjesmom “I am Strong”, Dale Ann Bradley sa Alison Krauss, te Steveom Gulleyem za “I’ll Take Love”, i “Balsam Range” za pjesmu “Trains I Missed”.

“The Gibson Brothers” također su nominirani u kategorijama najbolje vokalne grupe, i zabavljača godine.  Kao i za “The Boxcars”, “Steveu Martinu and the Steep Canyon Rangersima”, i The “Gibsons Brothersima” ovo su prve nominacije za ovu najprestižniju nagadu.  Uz njih, u ovoj su kategoriji nominirani “The Grascals” and “Dailey and Vincent”.  Posljednjih pet godina, dobitinici ove nagrade bili su ili The Grascals, ili Dailey and Vincent.

The Gibson Brothersi konkurenti su Dailey i Vincentu u još jednoj kategoriji –  vokalna grupa godine. Jamie Dailey, koji pjeva većinu pjesama za Dailey and Vincent, nominiran je za najboljeg muškog pjevača.  Konkurencija su mu Leigh Gibson, Josh Williams, Russell Moore, i Dan Tyminski.

Za najbolju žensku vokalisticu ove su godine nominirane – Sonya Isaacs, četverostruka dobitnica Alison Krauss, sedmostruka dobitnica Ronda Vincent, te Dale Ann Bradley, koja je nagradu dobila tri puta, i Claire Lynch, koja je ovu nagradu dobila 1997. i 2010.

Dodjele nagrade ove će se godine održati 29. rujna u nešvilskom Ryman auditoriju.  Međunarodna udruga bluegrass glazbe ove će godine primiti dva nova člana u svoj Hall of Fame.  To su gitarist George Shuffler i Del McCoury, vođa jednog od najnagrađivanijih bendova u povijesti ove udruge.  Njegova verzija klasika Richarda Thompsona “1952 Vincent Black Lightning”, 2002. godine je dobila nagradu za pjesmu godine.

Izvor:voanews.com

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code