OTKRIO SAM I PRIJAVIO OTVORENI KRIMINAL U PRAVOSUĐU

OTKRIO SAM I PRIJAVIO OTVORENI KRIMINAL U PRAVOSUĐU

3. svibnja, 2017.

 

 

Osobno sam ovdje žrtva montiranog procesa, jer ni u jednoj od tih tvrtki nisam odgovorna osoba, nemam u njima vlasničke udjele, niti sam na bilo koji način mogao utjecati da tvrtka Hidrocomerc za nepostojeće radove isplati tvrtki Kalvin 3.495.800,00kn, a Kalvin onda sve to isplati meni (zbog čega?), te sam u sve uvučen temeljem spletki i laži bez ikakvoga uporišta u zakonu. Na kraju sam ja jedini osuđen za djela koje su učinile odgovorne osobe Kalvina i Hidrocomerca, što predstavlja pravosudni apsurd i farsu od suđenja. Vinko Kalinić je reda radi „osuđen“ na simboličnu uvjetnu kaznu od deset mjeseci

 

Potpisao: Josip Miljak

Poštovani predstavnici hrvatskih medija, svima je na žalost poznato stanje u hrvatskom pravosuđu, ali ovo što sam otkrio i osjetio na vlastitoj koži je otvoreni kriminal i korupcija učinjena od strane zamjenika Županijske državne odvjetnice za Varaždin Miljenka Babića i Sanje Mazalin, sutkinje Županijskog suda u Zagrebu. Protiv istih sam danas podnio kaznenu prijavu DORH-u.

Oni su počinili kazneno djelo iz članka 302. Kaznenog zakona, stavak 2., te su namjerno propustili prijaviti počinjenje teškog kaznenog djela iako su nedvojbeno znali za počinjenje istoga. Miljenko Babić je tijekom istrage tvrtke Kalvin nedvojbeno došao do spoznaje (prema vlastitim tvrdnjama) kako je tvrtka Hidrocomerce za fiktivne poslove isplatila iznos od 3.495.800,00 kn, tvrtki Kalvin. Protiv Vinka Kalinića, direktora tvrtke Kalvin, podigao je optužnicu, a protiv odgovornih osoba u tvrtki Hidrocomerc to nije učinio iako je znao kako su počinili kazneno djelo koje se goni po službenoj dužnosti i oštetili tvrtku za spomenuti iznos plaćanjem fiktivnih računa. Zbog takvog postupanja postoji i sasvim opravdana sumnja kako je Miljenko Babić primio mito kako bi od kaznenog progona zaštitio odgovorne osobe u tvrtki Hidrocomerc.

Umjesto kaznenog progona odgovornih ljudi iz Hidrocomerca, Miljenko Babić je protiv mene kao II. okrivljenika, bez iti jednoga dokaza, podigao optužnicu koja je rezultirala presudom Županijskoga suda Poslovni broj:17 K-117/14, a koju sam primio 01.02.2017. Babić je svoju konstrukciju temeljio isključivo na iskazu I. okrivljenika Vinka Kalinića, a što je sud u cijelosti prihvatio do u tančine, te donio presudu onako kako je Kalinić iskazao iz čega se dade zaključiti kako je I. okrivljenik temeljito i dobro instruiran od strane tužiteljstva i suda što i kako treba govoriti.

Sanja Mazalin je tijekom suđenja također tvrdila kako je tvrtka Hidrocomerc platila spomenuti iznos za nepostojeće radove i tijekom cijelog procesa se trudila to i dokazati, a na kraju je i donijela presudu temeljenu na tomu uvjerenju. Ista je dakle nedvojbeno i svjesno propustila prijaviti odgovorne osobe iz tvrtke Hidrocomerce čime je počinila kazneno djelo neprijavljivanja kaznenog djela koje se ima goniti po službenoj dužnosti. Time je odgovorne osobe iz tvrtke Hidrocomerc svjesno zaštitila od kaznenog progona, te se i kod nje također javlja osnovana sumnja u primanje mita.

Ja osobno sam ovdje žrtva montiranog procesa, jer ni u jednoj od tih tvrtki nisam odgovorna osoba, nemam u njima vlasničke udjele, niti sam na bilo koji način mogao utjecati da tvrtka Hidrocomerc za nepostojeće radove isplati tvrtki Kalvin 3.495.800,00kn, a Kalvin onda sve to isplati meni (zbog čega?), te sam u sve uvučen temeljem spletki i laži bez ikakvoga uporišta u zakonu. Na kraju sam ja jedini osuđen za djela koje su učinile odgovorne osobe Kalvina i Hidrocomerca, što predstavlja pravosudni apsurd i farsu od suđenja. Vinko Kalinić je reda radi „osuđen“ na simboličnu uvjetnu kaznu od deset mjeseci.

Obraćam se hrvatskim medijima kako bi se pod pritiskom javnosti pokrenuo postupak protiv ovih korumpiranih državnih službenika, a ako ta podrška javnosti izostane sasvim je jasno kako će moja kaznena prijava ostati mrtvo slovo na papiru.

U Zagrebu, 2. svibnja 2017. T

 

 

 

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Ustanimo branimo Hrvatsku
  #1 Ustanimo branimo Hrvatsku 3 svibnja, 2017, 13:40

  Koce Komu suditi?Naj prijeHrvatska nema vladu.Koje drug Plenkovic koji toliko voli Pupovca i Ninu Obuljan?Plenkovic vodi crvenu politiku.Da neki centar koji samo on razumi Novi izbori nova vlada Mazda ce pokreniti praosude i rjesiti se ti izdajnika Hrvatskoga naroda Za Dom Spremni

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Black Jack
  #2 Black Jack 3 svibnja, 2017, 11:11

  A tko će taj kriminal osuditi ako znamo da su svi korumpirani u pravosuđu!?

  Još ajde policija će obvaviti svoj posao, ali kada stigne do državnog odvjetnika odmah se sve zataška, a ako slučajno ipak dođe do suda onda korumpirani suci te odjebu!
  Možeš se požaliti Komunalcu u ovoj udbaškoj kaljuzi!
  Tek smo mi na početku čiščenja STASI!

  Kada bi To Do Rich i sviu njegovi tajni ortaci završili u Rementincu onda bi krenulo, ali ne da se UDB-a!

  Oni su tu da nama hrvatima oduzmu svu privatnu imovinu ( nacionaliziranu pa privatiziranu), da naše poreze kradu, da nama naplate što više kazni, da nas politički progone, da nas ovrše i ubijaju.
  Pa njihova voda koju prodaju je kontaminirana sa uranom tako da svi crknemo od raka!
  To su sve bušotine INA-Naftaplina koje su pokrali i cijevi zahrađane i kontaminirane uranom.
  Nema tu kontrole jer se to po pravilnicima koje su napravili uopće ne analizira!

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Nikola
  #3 Nikola 3 svibnja, 2017, 08:41

  Zašto se o ovome šuti? Ha…?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code