ORKAN OTKRIO KRAJINSKOG SNAJPERISTA MEĐU VIJEĆNICIMA U TOPUSKOM

ORKAN OTKRIO KRAJINSKOG SNAJPERISTA MEĐU VIJEĆNICIMA U TOPUSKOM

16. ožujka, 2019.

 

 

Izvorni ratni dokument, prema kojem je vijećnik Topuskoga Ćelap iz Staroga Sela ubio trojicu hrvatskih branitelja i za to bio pohvaljen, Roksandićeva to nije odobrila. Kreštavo je galamila na mene kao učiteljica u trećem razredu pučke škole da to nije tema dnevnoga reda. A ipak je bila tema, jer je nacelnik Policijske uprave Luka Pešut u prvoj točki podnio izvješće o stanju sigurnosti u Sisačko-moslavačkoj županiji

Napisao: Karlo Gruber

Otkako sam prije 18 mjeseci u Kutini –  revoltiran zbog imenovanja Rkmanova nasljednika na dužnost zamjenika župana u osobi pobjeglice -. povratnika, srbijanskoga krajinaškog liječnika s VMA dr. Dušana Bjelajca iz Gradca nervozno reagirao trknuvši njegov stol – na sjednicama Županijske skupštine sisačko-moslavačke ne dopušta mi se postavljanje pitanja, izjavio je HV pukovnik u miru Ivica Pandža Orkan. Tako je bilo i nesretnoga 13. ožujka, kada sam ovako invalidan jedva dospio do zakutne Slatine Pokupske.

Zagubljeni četnik

Čekao sam da prodje aktualni sat, a onda je Mijo Latin u ime kluba tražio stanku, ali predsjedajuća Ivanka Roksandić to nije dopustila, nego je ona poglasila prekid.  Nakon pauze, nastavljen je rad i Latin je opet zaiskao 5 – minutnu stanku, kazavši kako ću ja potom obrazložiti suštinu pitanja, odnosno predočiti dokaze o jednom “zagubljenom četniku”. Počeo sam čitati izvorni ratni dokument, prema kojem je vijećnik Topuskoga Ćelap iz Staroga Sela ubio trojicu hrvatskih branitelja i za to bio pohvaljen, Roksandićeva to nije odobrila. Kreštavo je galamila na mene kao učiteljica u trećem razredu pučke škole da to nije tema dnevnoga reda. A ipak je bila tema, jer je nacelnik Policijske uprave Luka Pešut u prvoj točki podnio izvješće o stanju sigurnosti u Sisačko-moslavačkoj županiji. Predsjedajuća, župan Ivo Žinić i njegov zamjenik dr. Roman Rosavec mi ne dopuštaju da nastavim. Napustio sam govornicu i izašao iz dvorane. Za mnom su došli novinari kojima sam sve izjavom sve objasnio i podijelio dio izvorne dokumentacije. Ondje sam se porječkao sa županovim drugim zamjenikom Ivanom Celjakom i otišao u Sisak. Usput, policijski načelnik Pešut u svom je izlaganju potvrdio da je MUP od mene 18.listopada 2018. dobio optužujuće dokumente za Ćelapa, te da su proslijeđeni DORH-u. Ali, policajci nisu slaini na prepoznavanje srpskoga ratnoga zločinca.  Svemu dodajem da u Topuskom živi i krajinaški kapetan prve klase Vorkapić, ratni zapovjednik trećeg “partizanskoga bataljona” koji je za junačko djelo ubojstva trojice hrvatskih branitelja pohvalio snajperista Ćelapa, danas vijećnika jedinice lokalne samouprave Topuskoga, ističe Ivica Pandža Orkan. Pred RTL-kamerom, dodajmo, Ćelap je potvrdio autentičnost svoje osobe i pisane pohvale, a Bujanec promptno objavio u “Bujici”. Druga je priča sanitetski pukovnik JNA/SVK Dušan Bjelajac, koji je “zasluženu pemziju zaradio i prima je od četničko-antifašističke ratne gubitnice Srbije”.

U znaku Andreja

Razloge županove, Rosavčeve i Roksandićkine nervoze, prilikom ovotjednoga zasjedanja Skupštine SMŽ na rubu grada Gline, mnogi sada vide u Kalebovu odvjetničkom “zaletu” i novinarsko-policijskom slučaju Đurđice Klancir i privatnoga tužitelja za klevetu Ive Žinića, a poneki i u zakulisnom dogovoru zaštite srpskih ratnih zločina na visokoj koalicijskoj razini Plenković-Pupavac (HDZ-SDSS). Uzalud Ivan Penava, uzalud vukovarski prosvjedi slobodnomislećih… U znaku Andreja je i drugi Žinićev slučaj žurnoga lanjskog zapošljavanja njegova sina Andreja u Kaznionici Gline. Ondje njegov mlađi brat Dario Žinić, zamjenik gradonačelnika Stjepana Kostanjevića, na lokalnoj razini odlučujuće svakako nije mogao utjecati na hitro popunjavanje radnoga mjesta skladištara u pravosuđu i zatvorskom sustavu resornoga ministra Dražena Bošnjakovića. T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. polkm
  #1 polkm 21 siječnja, 2020, 14:13

  MOJO svedočenje Dobar dan,
   moje ime je Azwandy, građanin sam Švedske. želim
  da svedočim o dobrom zajmu zajma koji mi je pokazao svjetlo nakon
  prevareni od strane četiri različita lažna Internet kreditora, svi oni
  obećaj mi zajam nakon što sam tražio da platim mnoge
  naknade koje nisu ništa proizvele i nisu dale pozitivan učinak
  rezultata. Izgubio sam puno novca blizu 32.000 eura
      Jednog dana dok sam pretraživao internet naletio sam na stari post
  o još jednoj žrtvi poput mene koja je dobila kredit od Ranner kredita, nakon što sam pročitala njeno svjedočenje, odlučila sam se samo
  daj ga zadnji put suđenje, prijavila sam se putem e-maila
  i u roku od 48 sati dobio sam zajam od 32.000 eura. Nisam mogao vjerovati
  moje oči, sad sam opet sretna i bogata i zahvaljujem Bogu da takve kreditne kompanije poput ove još uvijek postoje na ovim prevarama na sve strane, molim vas da savjetujem svima koji trebaju kredit da posjete e-poštu ,,, ([email protected]), oni nikada neće propasti
  vi i vaš život će se promeniti kao i moj.
  Brzo se obratite ([email protected]) već danas i uzmite njihov zajam od njih.
  Ostanite sigurni i blagoslovljeni

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Rudolf
  #2 Rudolf 17 ožujka, 2019, 19:35

  Baš lijepo, Roksandićka frajla kokoš, koja je 30.05.90. pri konstituiranju prve višestranačke skupštine Siska, još trčla po stav Luki Bročilu i inim mlatimudanima SKJ/SKH. Bila je vjerna partiji ubojica i antihrvata koji nisu žalili gubitak rata na prijevaru londonsku razoružane hrvatske vojske. Neka Esterajheri samo brane koemoraciju na Lojbelškom polju, održimo je u Dravogradu, Celju ili Ljubljani, odnosno Zagrebu. Istina se u svijetu mora čuti i znati mnogo stoljeća unaprijed. Dosta smo robovali i bečkom dvoru, više nećemo toj domovini mnstruma Hitlera i pobočnika Pavelića.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 17 ožujka, 2019, 16:07

  Tu kokoš Roksandićku pod hitno treba smijeniti. da nije bilo prebjega u tabor HDZ-a nikada ta ne bi bila na toj poziciji. zar joj nije dovoljna saborska penzija. Ne služi joj na čast da se kao profesorka rvatskog jezika stručni kadar komunjare prijeratne Vlade Matijevića, / koji ulaskom u HDZ postaje Vlatko /, a preko kojeg je doslovno se domogla politički podobnog kadra, tako nastupa prema pravim hrvatskim herojima. Panđa budi ubuduće i kanđa, svaka čast na istupima. Samo kada i Plenković ne bi bio toliko bahat, jer i ovi ispod njega uzimaju njegvu karakteristiku – bahatost. Pa tko kaže da ne surađuju sa Hrvatskim građanima pravoslavne vjere – naravno, kada su im u Vladi koalicijski suradnici.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Miroljub
  #4 Miroljub 17 ožujka, 2019, 11:09

  Samo se prisjetite Bogdana Rkmana, srbijanskog fašista, kojeg je pupavac “zaposleio” kao treće prase zamjeničko Marini Lovrić (sve pod firmom zakonskih propisa mlade države), imao je raspolaganju “ustaški službeni auto” za odlaske do četničke Perne i do mrskoga Siska, te visoku plaću u kunama usranoga ptiča pobjeglića Ante Pavelića, ali je stalno mutio sa svojimesdesovcima, boravio u “vlaškom Vukovaru” i zapošljavao (slično Žiniću) svoje mile i drage. Lekar Dušan Belajac, pak, ima svoje računice sa Štrpcem i ostalim crnorukašima koji i dalje snivaju proširenu srbijicu.Korizmeno je vrijeme ipak razdoblje u kojem katolici Hrvati moraju dobro analizirati gdje su mogući izlazi. Jedan, vrlo učinkovit je humano preseljenje svih svetosavaca u alekse vučića, četnika, srbijicu, gdje se upravo zakuhava. Izvjesni Boško Obradović, pukovnik svih srpskih vojski u sudbonosnim danima 90-ih, stao se na čelo protestanata i upaa u vujoševićem RTS, glas vlaške istine… ZDS! .

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Anemični
  #5 Anemični 16 ožujka, 2019, 19:47

  Dosta nam je više partijske frajle Krčelićeve, koja je “ocijenila da nema potrebe iskazivati počast samootrovanom generalu Praljku”, dosta i Roksandićke, koja junaku Domovinskoga rata ne dopušta obrazloženje svoga vijećničkoga pitanja, u kojem razotkriva ratnoga zločinca protiv Hrvata i Hrvatske koji se “snašao u novim okolnostima neželjene države, postavši vijećnik općinice Topusko” I dok je Krčelićeva kao mostovka dobila naredbe antihrvatice BIK, Roksandićka je nakon čelnika željezaraca u Šugi poslušala naloge birokrata HDZ-a po sistemu “Ne talasaj!”. I dok anemični, slučajni šef stranke dogovara jasenovačku komemoraciju santifama, Židovima. Romima i kukajućim Srbima. izgledno je da će i “nesnalažljiva iz 90-ih biti ondje kao predstavnica županije, Žinića, Šapine, Rusaveca i drugih drmatora. Ipak, tko voli, neka izvoli do Bleiburga. ZDS!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code