OD PONEDJELJKA SKUPLJE ULAZNICE ZA ARIELA PINKA

OD PONEDJELJKA SKUPLJE ULAZNICE ZA ARIELA PINKA

19. srpnja, 2015.

ARIEL PINK

SuperUha Lauba koju pogoni Iskon u suradnji s Kultnim Kultivatorom najavljuju gostovanje aktualnog američkog RnR benda – ARIEL PINK koji će nastupiti 27. studenog u najkvalitetnijem zagrebačkom koncertnom prostoru – galerija za ljude i umjetnost LAUBA.
Ulaznice po promotivnoj cijeni od 80Kn mogu se kupiti do 19. srpnja u Dirty old shopu, Tratinka 18 i Rockmafk knjižari, Berislavićeva 13. Nakon navedenog datuma cijena ulaznica je 100Kn dok će na ulazu iznositi 120Kn.
Odrastajući u Los Anđelesu krajem 80tih i početkom 90tih godina prošlog stoljeća, ili preciznije Beverly woodsu nadomak Beverliy Hillsa, Ariel Marcus Rosenberg je već sa 10 godina počeo pisati prve glazbene kompozicije.
Uveliko opčinjen poviješću popularne kulture sa 16 godina, stondirani srednjoškolac tada kultne “Beverly Hills Highschool”, počeo je slagati prve snimke na rustičnom analognom četvorotrakašu. Koliko predano i fanatično je bio posvećen ovom “malom kućnom zanatu” govori i činjenica da je koju godinu kasnije, tada student “California Institute of the Arts”, u kući svojih roditelja imao pravo malo skladište audio kazeta sa preko 500 snimljenih pjesama, prije nego što je ijednu od njih izveo uživo. Sve ovo nije mnogo značilo u prvim susretima sa publikom koji su manje-više bili katastrofalni. Svedeni na one-man show žestokog fana Hall & Oates, Michael Jackson-a, 10CC, Fleetwood Mac i nostalgičan prizvuk “zlatne ere” popa bili su u tom trenu potpuno neukolpivi u vladajuću indie scene u koju je bačen.
Petnaest godina nakon prvih sobnih demo snimaka, 2009. godine Ariel Pink potpisuje za kultni britanski label 4AD, a već prvi album na ovoj etiketi označit će konačni proboj kako njega osobno tako i cijelog vala. Ariel Pink’s Haunted Graffitti – “Before Today” naći će se na kraju te 2010. u vrhovima, bez izuzetka, svih godišnjih lista relevantnih muzičkih glasila, zajedno sa singlom “Round and Rodund” koji će se naći na prvom mjestu The Top Tracks of 2010 na Pitchfork-u.
S ništa manje uspjeha neće proći ni drugi studijski album za 4AD – “Mature Themes” iz 2012. kao ni neposredni povod za predstojeću turneju – album “Pom Pom” koji je svetlost dana ugledao prije nešto manje od pola godine.
Zanimljivo za ovaj album, kao i za predstojeću turneju je činjenica da Ariel Pink po prvi put izdaje i nastupa bez Haunted Graffitti.
Linkovi:
http://ariel-pink.com/
https://www.facebook.com/arielxpink
https://twitter.com/arielxpink
https://instagram.com/arielxpink/

video:


https://www.youtube.com/watch?v=ItH7hUKRtBk T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code