OD DUBRAVE, PREKO TUŠKANCA DO REMETINCA

OD DUBRAVE, PREKO TUŠKANCA DO REMETINCA

17. studenoga, 2021.

U istom danu stigla nam je vijest o povlačenju optužnice te hapšenju društvanca za koje tužitelji smatraju kako su upetljani u nezakonite marifetluke. Uhićena je Mirela Puklin Alerić koja je bila jedna od triju tužiteljica u slučaju Agrokor, njezin suprug Goran Puklin i dalmatinske gore list 56-godišnja Piruška Canjuga, rođena Dinarina koja je bila optužena s Todorićem u aferi “mali Agrokor”, a potom nepravomoćno oslobođena optužbi.

Tužiteljica Puklin Alerić je navodno preko supruga odavala informacije iz istrage i stanju predmeta Piruški Canjugi, nekadašnjoj drugoj najmoćnijoj ženi Agrokora i dugogodišnjoj bliskoj suradnici Ivice Todorića.

Piruška Canjuga rodom je iz Glavica pokraj Sinja, mjesta s nešto više od tri tisuće duša iz kojeg među ostalim potječe i aktualni predsjednik države Zoran Milanović kao i pokojna braća Marko i Vladimir Veselica. Upravo je Vlado Veselica, 1994. godine bio kum na vjenčanju Piruške Dinarine i tadašnjeg HDZ-ovog moćnog političara Zlatka Canjuge. Bračni par Canjuga se godinama prije raspada Agrokora dosta uspješno držao podalje od medija. Radili su u tišini i zgrtali silno bogatstvo. Nakon Tuđmanove smrti Canjuga se bacio u privatni biznis. Vodio je tvrtke koje su se bavile proizvodnjom papirnate ambalaže, a Piruška je bila visokopozicionirana menadžerica u Agrokoru. Njihova su mjesečna primanja premašivala i 100 tisuća kuna.

Na početku Zlatkove političke karijere zajedno su živjeli u stanu u zagrebačkoj Dubravi, a danas imaju raskošnu vilu u elitnom zagrebačkom naselju Tuškanac koje se ne bi posramile ni najplaćenije holivudske zvijezde. Vila od 400 kvadrata procjenjuje se na preko 15-ak milijuna kuna. Jutarnji list je pisao kako je vila s gornje strane u potpunosti sakrivena od znatiželjnih pogleda, a kompletan život unutar vile odvija se na tri podzemne etaže koje gledaju na šumu Tuškanac. Do njih se spušta liftom, dok se iz prostranog dnevnog boravka gleda u unutarnji bazen. 

Prilikom prvog uhićenja Piruške Canjuge 2017. godine kamere su uhvatile na vratima vile i njihovu kućnu pomoćnicu u besprijekorno ispeglanoj bijeloj pregači poput onih osoblja iz Downton Abbeya. Ako već ne u državi ‘stališe’ je Canjuga uspio provesti u vlastitoj kući.

Početkom devedesetih Zlatko Canjuga, skroman profesor iz Ivanca radio je kao referent za kulturu, a onda se hitro poput vjeverice penjao na društvenoj ljestvici. Za njegov politički uspon najzaslužniji je bio Ivić Pašalić koji ga je 1994. godine predložio za tajnika HDZ-a. Osim po besmislenoj teoriji stališa, Canjuga je ostao zapamćen i po neslavnoj epizodi u Dinamu, tadašnjoj Croatiji gdje je kao predsjednik kluba provodio Tuđmanove naputke u nogometu. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Davina Claire
  #1 Davina Claire 17 studenoga, 2021, 08:42

  PONUDA ZAJMA OD NOVELTY FINANCE”
  Zdravo!!! Trebate li zajam? Ako da, preporučit ću vam da se prijavite za zajam kod Novelty Finance.

  Moje ime je Davina Claire, glavni sam financijski direktor Novelty Finance i možete podnijeti zahtjev za zajam kod moje tvrtke i imati zajam na svom računu u roku od 24 do 48 sati. Primijetio sam da je mnogima tako teško dobiti zajam od svojih lokalnih banaka ili drugih financijskih institucija zbog visoke kamatne stope, nedovoljnog kolaterala, omjera duga i prihoda, niske kreditne ocjene ili bilo kojih drugih razloga.

  U NOVELTY FINANCE nudimo rješenja za financiranje. Nudimo sve vrste kredita (osobni zajam, poslovni zajam i mnogi drugi). Nudimo fleksibilne i višestruke mogućnosti zajma, uključujući osigurane i neosigurane zajmove, dugoročne i kratkoročne zajmove koji su prilagođeni vašim financijskim potrebama.

  Za upite/pitanja? – (Pošaljite mail na [email protected] ili nazovite / WhatsApp putem: +447915601531)

  Nastojimo posuđivanje učiniti jednostavnim, praktičnim i pristupačnim.

  Naša usluga je vrlo brza, pouzdana i pouzdana, a možete posuditi do 15 milijuna eura uz subvencioniranu kamatnu stopu od 3% godišnje. Mi smo prava tvrtka za kontaktiranje kada vam je hitno potreban zajam.

  Nema više vremena čekanja ili stresnih posjeta banci, naša je usluga dostupna 24 sata dnevno. Možete podnijeti zahtjev za kredit bilo kada i bilo gdje na svom prikladnom mjestu pomoću telefona ili prijenosnog računala, sve što trebate učiniti je kontaktirati nas putem
  E-mail: ([email protected]) ILI
  nazovite i pišite nam na WhatsApp putem: +447915601531

  Uvijek smo uzbuđeni što možemo pružiti financijsku podršku.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code