NEKI SE KAŽNJAVAJU ZA BEĆARAC, A FRLJIĆ MOŽE ŠKARAMA REZATI HRVATSKU ZASTAVU

NEKI SE KAŽNJAVAJU ZA BEĆARAC, A FRLJIĆ MOŽE ŠKARAMA REZATI HRVATSKU ZASTAVU

30. prosinca, 2018.

A kako se kažnjavalo i nakon Brozove smrti (1982.) najbolje govori ovaj primjer, također iz Podravine, a zbio se u Podravkinoj tvornici. Istinita priča ide ovako: glavni tehnolog te tvrtke g. Marijan Vrček je u trenucima slavlja u jednom od pogona navodno pljunuo u pravcu biste bivšeg doživotnog predsjednika Republike Jugoslavije Josipa Broza Tita. Taj čin primijetili su uvijek budni tvornički portiri, kojima je nakon te gnjusne radnje okrivljeni još izjavio: “Jebo mu bog mater, htio sam mu pljunuti u oko. Bolje da su tu objesili golu p…u, a ne tog starog!”

Napisao: Mladen Pavković

Godina 2018. ostat će upisana u hrvatskoj povijesti jer se ponovno vratio – verbalni delikt. Naime, jedan mladi valpovečki bećar pravomoćno je osuđen jer je jednoj uniformiranoj osobi (policajki) u zanosu u jednom trenutku zapjevao: „Mala moja, ti u plavoj bluzi, skini gaće/dođi bliže, pa mi se naguzi“. Na taj način „omalovažavao je i diskriminirao policijsku službenicu te povrijedio njezino osobno dostojanstvo“. Branio se da nije mislio na određenu osobu u plavoj odori. Kažnjen je s dvije tisuća kuna i plaćanjem svih troškova (2018.).

Općinski sud u Koprivnici oslobodio je (2016.) jednu policijsku službenicu, iako je na svojem Facebook profilu među ostalim objavila da Rome koji žive u jednom naselju zvanom Stiska (nedaleko Đurđevca) „treba v nekakvu baraku i plina pustiti“. Branila se da nije tako mislila i sud je (čak i Županijski) naravno to uvažio!

Nu, u vrijeme komunizma bilo je još i strože vrijeđati i omalovažavati policijske i ine državne činovnike, a još više vrijeđati „veličanstva“ poput Josipa Broza Tita. Dovoljno je bilo pronaći dva svjedoka i „ode glava“!

Čak i nakon smrti Josipa Broza nije se smjelo ništa ružno govoriti protiv „njegova veličanstva“, dok s druge pak strane jedan notorni Stjepan Mesić mogao je i može bez problema pričati i najodurnije viceve o prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, ili pak jedan redatelj (?!) Oliver Frljić može čak i javno škarama rezati hrvatsku zastavu ili raditi predstave u kojima se pljuje i bljuje po svemu što hrvatski diše, a da za to bude još i nagrađen!

Zakon je jednak za sve!

Izlaganje poruzi

A kako se kažnjavalo i nakon Brozove smrti (1982.) najbolje govori ovaj primjer, također iz Podravine, a zbio se u Podravkinoj tvornici.

Istinita priča ide ovako: glavni tehnolog te tvrtke g. Marijan Vrček je u trenucima slavlja u jednom od pogona navodno pljunuo u pravcu biste bivšeg doživotnog predsjednika Republike Jugoslavije Josipa Broza Tita. Taj čin primijetili su uvijek budni tvornički portiri, kojima je nakon te gnjusne radnje okrivljeni još izjavio: “Jebo mu bog mater, htio sam mu pljunuti u oko. Bolje da su tu objesili golu p…u, a ne tog starog!”

Okružno javno tužilaštvo iz Bjelovara po službenoj dužnosti temeljem čl. 45, st.2, toč.3. Zakona o krivičnom postupku podiglo je optužnicu jer je Vrček tim djelom “izložio poruzi najviši organ SFRJ i Vrhovnog komandanta” , koji je, kako rekosmo, već dvije godine bio mrtav, (sic!), pa je time učinio krivično djelo protiv ugleda Jugoslavije. Svjedok, inače portir, S.S. je tvrdio kako je ” na zidu s desne strane biste vidio pljuvačku koja se nalazila na visini otprilike 165 cm, a udaljena od glave oko 50 cm.” Zamjenica općinskog javnog tužioca je u svojoj optužnici “dokazala” kako je neosporno da je okrivljenik pljunuo u pravcu Druga Tita (čak je i drug napisala velikim slovom), nakon čega je (po njenoj istrazi) okrivljenik govorio riječi koje mu se inkriminiraju. Time je okrivljenik učinio jednu grubu, neukusnu i vulgarnu gestu, vrijeđajući Predsjednika Republike i vrhovnog komandanata (koji je već dvije godine bio mrtav, op p.), zbog čega se u njegovu djelovanju stječu bitna obilježja krivičnog djela iz čl. 157. KZ SFRJ.

Okrivljeni Vrček se branio da je te večeri bio pod utjecajem alkohola te da je najvjerojatnije netko nagovorio portire da svjedoče protiv njega. Još je tvrdio kako je baš on uhvatio te portire kako otuđuju ukrasne stolnjake, a njihovog kontrolora, inače tada poznatog naivnog umjetnika, kako pod okriljem noći trpa u svoj automobil hranu za zečeve i stoku.

Čudno je bilo i to da je tako teška optužnica podignuta gotovo godinu dana poslije ekscesa. Nakon više od dvije godine navlačenja po sudovima, stigla je i prva presuda. Marijan Vrček osuđuje se na pet mjeseci zatvora, uvjetno na dvije godine.

Sud je povjerovao dvojici svjedoka mada je jedan rekao kako je okrivljeni gledajući sliku druga Tita izjavio: “Bolje da su tu objesili golu p…, a ne tog starog”, a drugi je tvrdio da su okrivljenikove riječi bile: “Bolje da sam na zidu kancelarije objesio sliku neke mlade p…e, a ne sliku Predsjednika”.

Takvo je bilo vrijeme

Sudac je držao da i jedna i druga izjava imaju isti smisao. A kad je bilo riječ o pljuvački S.S. je bio siguran kao je vidio pljuvačku kraj Titove glave, a drugi je dopustio mogućnost da je to bila neka svijetla čokoladna krema.

Dvije godine kasnije drugostupanjski sud oslobodio je “pljuvača” jer izjave svjedoka nisu bile sukladne i međusobno su se razlikovale.

Vrhovni sud Hrvatske je, šest godina nakon tog događa i osam godina nakon Titove smrti,(sic!), donio je zaključnu presudu: “Potvrđuje se u ime naroda prvostupanjska kazna!”.

A što se u međuvremenu dogodilo s portirima koji su ga prijavili? Dobili su značajnija radna mjesta, veće plaće, dok je okrivljeni cijelo vrijeme bio šikaniran, a čak su ga jednom i pretukli u krugu tvornice što je vrijeđao “Vrhovnog komandanta”, koji je već bio mrtav.

Neki bi na to rekli- što ćete, takvo je bilo vrijeme!

Danas je, da se malo našalimo, ipak malo drugačije! T

15 komentara

Uskoči u raspravu
 1. križar
  #1 križar 2 siječnja, 2019, 19:04

  Za ove kretene “domoljube”, ko nije glup ko oni taj je traktorist. Budale.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Žrdina
  #2 Žrdina 2 siječnja, 2019, 14:17

  Ne postoje lijevi ni desni samo jugoslavenski nakot i Hrvati.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 1 siječnja, 2019, 15:33

  Van s traktorima!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 1 siječnja, 2019, 11:24

  Ti si “traktoristi” preplavili portale. Jaki su na riječima. Septička jama.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Anonimno
  #5 Anonimno 1 siječnja, 2019, 01:04

  Gle kako se javljaju srpski traktoristi. Svrbe ih komentari gospodina Pavkovića. Usmrdili su se od jala i zlobe.Ajte opet malo na drvo.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. križar
  #6 križar 31 prosinca, 2018, 08:59

  Jasno da je policajka trebala biti oslobođena i jasno da je bećar trebao biti osuđen, tupavi pavkoviću.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. pale
  #7 pale 31 prosinca, 2018, 08:50

  Pedofil z lasima, budala pavković.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. mugabe
  #8 mugabe 31 prosinca, 2018, 08:49

  Nu, ti si pavkoviću glup ko i inače.

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Anonimno
  #9 Anonimno 31 prosinca, 2018, 00:01

  Takvo je bilo vrijeme. Štose tu može, ha, ha.

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. Teljigar
  #10 Teljigar 30 prosinca, 2018, 19:56

  Sve bi to mogli riješit teljigari kad bi dobili šansu

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code