NA DAN PRIZNANJA HRVATSKE NA HTV-u FILM O MAFIJI

NA DAN PRIZNANJA HRVATSKE NA HTV-u FILM O MAFIJI

16. siječnja, 2020.

 

A kako je ovaj povijesni dan bio popraćen na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT)? Čitamo tv program, kad tamo nije bilo ni jedne emisije o tom događaju!? Pa, što su onda na HRT-u prikazivali u „udarnim“ terminima iza 20 sati? Na prvom programu mogli smo gledati dokumentarni film „Cosa Nostra- od Palerma do New Yorka“, (sic!), na Drugom se prikazivala zabavna emisija „Kuhan i pečen“, dok je na Trećem nastavljena serija – „Putovanje u Vučjak“ (sa Rade Šerbedžijom). Četvrti program je prenosio polupraznu sjednicu Sabora

Napisao: Mladen Pavković

Počeo je s radom hrvatski Sabor. Očekivali smo da su se zastupnici dobrano odmorili i da će napokon krenuti s ozbiljnim radom (svaka čast iznimkama). Također smo vjerovali da će njihova prva sjednica u ovoj godini dobrano biti posvećena 15. siječnju 1992., danu kad su hrvatsku neovisnost priznale tadašnje članice Europske unije (EU), dok je Njemačka, koja je uz Vatikan odigrala ključnu ulogu u tom procesu, taj dan uspostavila i diplomatske odnose sa Republikom Hrvatskom.

Bili smo uvjereni da zastupnici (svaka čast iznimkama) ne će i ne mogu zaboraviti da je toga dana Hrvatska postala međunarodno priznata država te da je hrvatski obrambeni Domovinski rat bio u jeku, a da je gotovo trećina države bila pod okupacijom zločinačke JNA i srpskih okupatora i agresora.

Muk i tišina

Prvi hrvatski predsjednik i vojskovođa dr. Franjo Tuđman je rekao da će ovaj dan „biti zlatnim slovima uklesan u cijelu povijest ovoga naroda!“ Pored toga, svojim suradnicima je poručio da smo „stvorili međunarodno priznatu Hrvatsku“ i da ćemo „slaviti noćas, a onda zasukati rukave na izgradnji nove demokratske države“.

Međutim, na dan priznanja Hrvatske, (15.1.2020.), u hrvatskom Saboru osim u pojedinačnim raspravama o tome uglavnom muk i tišina. Mogli su u ovu državnu instituciju barem pozvati i neke od diplomata Europske unije, koji su ovih dana „okupirali“ Zagreb, ako na ništa drugo, a ono na – kavu.

Ipak je to dan koji bi trebao, a nije, upisan u hrvatsku povijest – zlatnim slovima!

U školama se također ništa nije govorilo o službenom postanku hrvatske države, a niti je bilo nekih drugih svečanosti.

Na spomenik dr. Franji Tuđmanu u Zagrebu netko je oko njegova vrata svezao crvenu kravatu i to je bilo – to!

Izgubljena zlatna slova

A kako je ovaj povijesni dan bio popraćen na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT)? Čitamo tv program, kad tamo nije bilo ni jedne emisije o tom događaju!? Pa, što su onda na HRT-u prikazivali u „udarnim“ terminima iza 20 sati? Na prvom programu mogli smo gledati dokumentarni film „Cosa Nostra- od Palerma do New Yorka“, (sic!), na Drugom se prikazivala zabavna emisija „Kuhan i pečen“, dok je na Trećem nastavljena serija – „Putovanje u Vučjak“ (sa Rade Šerbedžijom). Četvrti program je prenosio polupraznu sjednicu Sabora!

Uz to, ne treba ni reći da na ulicama i trgovima u povodu ovog „praznika“ nije bilo hrvatskih zastava (tek tu i tamo).

Dakle, ovome se uistinu više nema što dodati, osim pitati: Kakva je ovo država, odnosno, gdje su se dame i gospodo, drugovi i drugarice, opet izgubila „zlatna slova“? T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO-MARXISTA
  #1 FRANO-MARXISTA 23 siječnja, 2020, 21:29

  HRVATSKI NACIONALNI BRIGOVATELJI BRIGUJU DA HRVATSKA OSTANE STEPINČEVSKA BOŽJA DRŽAVA !!!!
  TU SE UBRAJAJU ,UČENI ZATUCANI POVIJESNIČĆARI ANTUN NAZOR,IVO BANAC,I NOVINARI KOJI SU SVI REDOM ZAVRŠILI VJERNAUČKO OBRAZAOVANJE ZA PROIZVODNJU NACI-KATOLIČKE MRŽNJE I FALCIFICIRANJE POVIJESNIH ISTINA:MARKO LJUBIĆ TE LJUBI ,AKO SI KATOLIK SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA, HOLJEVAC-MARCEL-PROSTAK, ČOVO IZNIMNE UČENOSTI KOJU JE POSTIGAO U ŽUPNOM UREDU KOD FRA-KOŠIĆA, PA ,JOZO ,ČETIRDESMILIJUNTI DIO EKVATORA ILI POLUTRA ,INAČE MOMAK PUN DINARSKIH HAJDUČKO-GUSLARSKIH INVENCIOZNOSTI I NA KRAJU, IZNIMNO AKTIVNI, IMOTSKO- POLJARSKI INFORMATOR, ANTONIJE GUGLAVAC. SV I POTOMCI STEPINČVIH KRIŽARA KOLJAČA ,SVI IZ DINARSKI KATUNA I HERCEGOVAČKO-POSKOČKE I IMOTSKE NAHIJE. MAŠALA!!!!
  ETO , SKORO ZABORAVIN SPOMENUTI NAŠEG MILOG ,BDADATO STEPINČEVSKOG, VOJNIKA, MIHOLJEKA. NEKA ,I ZA NJEG ĆU KAZATI ,MAŠALA!!!

  NAPRED KATOLIČKI DUŠOBRIZNICI ZA ČISTOĆU DINARSKOG, HRVATSKOG KATOLIČANSTVA I HRVATSKOG IDENTITETA. DA NEMA VAS
  TKO BI U IME KATOČKOG DINARSKOG TRIBALIZMA, VODIO KRIŽARSKE RATOVE SA PATRICAMA OKO VRTA I PRAVIO ZLOČINE PROTIV ČOVJEČNOSTI I OSTAVLJAO CRNE RUPE U POVIJESTI, ONOM DRUGOM, NAJVEĆEM DIJELU HTRVATSKOG, CIVILIZIRANOG PUKA.

  OVA DINARSKA ,KATOLIČKA, ZATUCANA MANJINA,POTOMCI ZLOČINAČKIH STEPINČEVIH KOLJAČA ,SE OBAVEZNO JAVLJAJU U ČOPORU, PRIMJERENO NJIHOVOJ SVIJESTI ,I TRADICIJI, PA ONAKO INDOKTRINIRANO KATOLIČKI SU UVJEK NA USLUZI KATOLIČKOJ ZLOČINAČKOJ I PLJAČKAŠKOJ CRKVI U HRAVTA, SVOJIH DUHOVNIH GOSPODARA, DA LAJU , U SVIM PRILIKAMA KADA SE HRVATSKI NAROD MANIFESTNO-SKUPLJA NA POVIJESNI MJESTIMA IZ NOB-A. TADA SE OKUPLJAJU DINARSKI TRIBALNI ČOPORI TALIBANA DA SE OGLESE UVREDAMA I KATOLIČKOM MRŽNJOM.??? ONI SU UJEDNO I NAJNEPRODUKTIVNIJI DIO OVE NAŠE NACIJE ,ALI NAJRASTROŠNIJI, KADA IM SE PRUŽI PRILIKA ,DA KAO VUKOVI POHRLE ZA PLIJENOM,NA URLIK CRKVENOG POZIVA DA JE KATOLIČKO HRVATSTVO UGROŽENO. A TAJ TRIBALNI ČOPOR NE ZNA NI ŠTO JE TO NACIJA NI ŠTO JE TO ETNITET,OSIM DA SU ZATUCANI VJERNICI KOJI SU ,UVJEK U SLUŽBI CRKVE KAO NJENI ESKADRONI SMRTI KAKVI SU SE POKAZALI NJIHOVI OČEVI I DJEDOVI OD 1941 DO 1945 GODNE KADA SU SVI ZAVRŠILI U CRNOJ RUPI.
  SREĆA JE ŠTO SU NAKON OVE TUĐMANOVE KATOLIČKE REVOLUCIJE ,IPAK, OSTALI U MANJINI, JER SE SVE VIŠE HRAVTA OTRIJEZNILO OD NEKOG KATOLIČKOG ZLOČINAČKOG RODOLJUBLJA KOJEG JE KATOLIČKA CRKVA, KAO GLAVNI SUDIONIK ORGANIZACIJE VJERSKOG RATA,U PRVIM POČECIMA, NAMETNULA KAO RAT ZA NACIONALNU OPSTOJNOST, ALI SA PATRICAMA OKO VRATA ,ŠTO JE NAJBOLJI DOKAZ DA JE TAJ RAT BIO U SLUŽBI ISKLJUČIVO KATOLIČKE OSVETE ZA ONU SRAMOTU ,CRKVE ,STEPINCA I USTAŠKOG POKRETA KAO NJEZINOG VOJNOG I POLITIČKOG OSLONCA ZA STAVRANJE KATOLIČKE SREDNJOVJEKOVNE ,STEPINČEVE DRŽAVE U KOJOJ ĆE ŽIVIJETI SAMO KATOLIČKI HRAVTI, DUHOVNOG I KULTURNOG FORMATA, DINARSKOG TRIBALIDA ,EMASKULIRANOG MOZGIĆA. SVEGA SE SJEĆA ,NE SAMO POVIJEST NEGO NAJVEĆI DIO HRVATSKOG NARODA KAKO JE I GDJE JE BILA DOVEDENA TA STEPINČEVA DRŽAVA ,KOJA JE 1945 GODINE DOŽIVILA SVOJU KATASTROFU U CRNOJ RUPI , SLIČNU BARBAROSINOM ČOPORU BAVARSKIH KATOLIKA U POHODU NA OSLOBAĐANJE ISUSOVOG GROBA U 12- STOM STOLJEĆU I NESTALIH U MOČVARAMA ANADOLIJE. ALI CRKVA NE MIRUJE .OVA ZLOČINAKA , DINARSKIH TRIBALNIH ANTROPIDA, JER JEDINO NJIH IMAJU VJERNE SLJEDBENIKE ,ČANDALE, PA SVAKOG DANA OSJEĆA POMANJKANJE PODRŠKE U HRVATSKOM NARODU ,ZBOG ČEGA SE PRIHVATILA TOG DINARSKOG TRIBALNOG ČOPORA DA SE PREKO NJEGA ,AGRESIVNO,NACIFAŠISTIČKI, PREDICIRA KAO ČUVARICA VJERE I NACIONALNOG IDENTITETA HRVATSKOG GRAĐANINA .
  NA KRAJU TREBA REĆI ,DA JE OVA I MNOGE DRUGE AKCIJE ,KOJE OKUPLJAJU NAJZATUCANIJE TRIBALNO-ANTROPIDNE DINARSKE POTOMKE STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAČA,KRVOLKA , DA SE ČOPORATIVNO SKUPLJAJU SA PROTESTIMA, NA PROSLAVAMA ANTIFAŠISTIČKIH, POVIJESNIH DATUAM ,UVJEK PREDVOĐENIH ILI INSPIRIRANIH ZATUCANIM ,KLERIKALNO-NACISTČKIM NOVINARIMA KAKVI SU ANTE GUGO, MARKO LJUBIĆ ,HOLJEVAC,DAMIR MIHOLJEK I JOŠ CIJELA GALERIJA ZATUCANIH ,NEUKIH PISKARALA KOJI SVAKOG DANA SVOJIM PISANIJAMA PROIZVODE ONU STEPINČEVSKU ,KRVOLOČNU MRŽNJU MAKAR NJIHOVO OGLAŠAVANJE SVE MANJE POSTIŽE SVOJ UČINAK DA RASPROSTIRU USTAŠKO-KATOLIČKU MRŽNU. INTERESANTNO JE DA OVA GALERIJA DINARSKIH ZATUCANIH NOVINARA UPORNO SE JAVLJAJU SA POSEBNIM KOLUMNANAM U KOJIMA , NE SAMO RASPIRUJU MRŽNJU ,ONU KATOLIČKU,VEĆ POV IJESNE ČINJENICE PRETVARAJU U MRŽNJU HRVATSKOG NARODA, POZIVAJUĆI SE NA INSTITUT KATOLIČKIH PSEUDOPOVIJESNIČARA =IVO-ZATUCANI KATOLIČKIČI-PILAR DRVA= I AMERIČKOG POVIJESNČARA IVU BANCA KOJI NIKADA N IJE NIŠTA NAPISAO O SVOJOJ NOVOJ I ŽIVUĆOJ DOMOVINI, AMERICI , KOJA TERORIZIRA SVIJET RATNIM RAZARANJIMA,PLJAČKOM I MASOVNIM LIKV IDACIJAMA NEPOSLUŠNIH GARAĐANA ,PIŠE CHOMSKY.ALI SE POSEBNIO BRINE DA FALCIFICIRA POVIJEST NARDNO-OSLOBODILAČKOG RTA ,ČIJU POBJEDU JE PRIZANLA ANTIHITKLEROVSKA KOALICIJA. ALI ZATO ,KATOLIČKI= IVO, PILAR-DRVA=,LEGLO KLERIKALNIH , PSEUDOPOVIJESNIČARA, NACI-KATOLIKA, NIJE SVOJE SLJEDBENIKA INFORMIRAO O MRŽNJI BOŽJE DRŽAVE KOJU JE DUHOVNO USTOLIČIO ,KLRVOLOČNI STEPINAC, ČIJA JE MRŽNAJA PREMA DRUGIM I DRUGAČIJIM PUNILA KRAŠKE JAME ,NJEMAČKE KONCEN TRACIONE LOGORE, A VIŠAK SE ČEKIĆIMA I NOŽEVIMA SMANJIVAO PO DOMAĆIM LOGORIMA,JASENOVCU KOPRIVNICI, ZAGREBAČKOM VELESAJMU KRUŠĆICI KRAJ VITEZA I JOŠ NA MNOGIM MJESTIMA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Nosradan
  #2 Nosradan 23 siječnja, 2020, 15:47

  Pa, “partija” je otišla “u šumu”,napustila je Sabor,tj.nije NIKADA priznala RH kao “državni sustav” ali sve bivše benefitezadržala,i nove stvorila samo za “sebe” i svoje satelite.To radi danas nakon 30.godina,a u planu ima još najmanje dva mandata “vladati” tj.u međuvremenu od RH i Hrvatske ostat će samo zemljo/geo pojam.To će se vidjet već u ove dvije tri godine..,

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Stjepan
  #3 Stjepan 16 siječnja, 2020, 18:53

  HRT se uređuje iz Bg

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Anonimno
  #4 Anonimno 16 siječnja, 2020, 09:11

  I to je nama naša borba dala!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code