HRVATSKE ZASTAVE U KANTAMA ZA SMEĆE

HRVATSKE ZASTAVE U KANTAMA ZA SMEĆE

30. svibnja, 2020.

 

– Još se sudionici potpuno nisu ni razišli, kad se pojavio radnik “Komunalca” Miloš Nikolić s jednim meni nepoznatim kolegom. Počeo je – svakako po nalogu ravnatelja firme i jedinice čistoće, možda i gradonačelnice Ikić Baniček, ne samovoljno – skidati zastave izborenih krvlju naših poginulih za slobodu, izjavio je tajnik Ogranka “Hrvatskoga domobrana” Saša Petrić

– Zamislite poniženja, u kante s kolicima za ulično skupljanje otpadaka. Dovoljno za zgražanje Siščana. Hrvatski svileni grb trobojnice pri tome je zacijelo posude s kotačima dobrano očistio. Poslije lanjskog vandalskog uništavanja spomenika za četiri stotine poginulih hrvatskih branitela, ovo je još jedna gadljiva pljuska Hrvatima, naglašava Saša Petrić

Napisao: Franjo Dobrović

Zločinačka SDP-ova družba sljednika lika i djela Josipa Broza Tita, koja već sedam godina poznatim metodama revolucionarnoga proletarijata nasilno guši svaki i najsitniji detalj iskazivanja vojnog i političkoga trijumfa, te hrvatskoga domoljublja i koja je 25. svibnja – za javnost, sasvim slučajno – toga ponedjeljka angažiranjem komunalaca počela ukrašavanje gradskih ulica državnim zastavama, ne može bez brutalnih obračuna s većinskim stranački neopredijeljenim stanovništvom. Dvadeset dana ranije obilježavala je “dan oslobođenja” i ulaska u drevni Sisak primitivnih velikosrpskih barbara s istoka, pripadnika četničko-partizanske 45. srpske udarne brigade (s jednim bataljunom hrvatskih orjunaša!) koja je 1945. za sobom ostavljala pustoš i grobove tisuća nevinih, i 30. po redu Dan hrvatske državnosti morali su u inat svima učiniti gadljivo skandaloznim. Velikom sramotom.

Brojna izaslanstva

Prvi je dio današnje značajne nacionalne svečanosti, koju jedino najslučajniji i neželjeni predsjednik države, karikaturalni vrhovni zapovjednik, dezerter i najlošiji bivši partijski premijer od nastanka RH, Zoran Milanović, dodijelivši u petak više činove uz Dan OSRH i HV-u, ne drži nadnevkom vrijednim ustreptala sjećanja u ponosa, prošao mirno i dostojanstveno. Bilo je to kod središnjega križa na Gradskom groblju Viktorovcu, gdje su brojna izaslanstva županije, grada, stranaka, braniteljskih i stradalničkih udruga vijence i svijeće, uza zvuke vojne trube, odavali počast zaslužnima za oslobođenje od fašističkoga Titova komunističkoga i velikosrpskog istrebljivačkoga i ugnjetačkoga režima. O hrvatskim žrtvama za domovinu, bez govornihistupa sebičnih političara, govorio je i predvodio molitvu upravitelj župe Pohoda BDM u Capragu vlč. Ivan Grbešić, a za smrtno stradale sisačke i banovinske manjinske muslimane imam sisački, Alem ef. Crnkić.

Drugi dio komemoracijske subotnje svečanosti, sjećanjem na 30. svibnja i povijesne odluke o osamostaljenju držacve poslije devet stoljeća i jednako povijesni dan prije, 29. svibnja 1990., kada je u drevnom Sisku izabrana prva višestranačka Skupština općine Sisak s tri vijeća, odvijao se na Trgu dr. Franje Tuđmana, u samom središtu grada.

– Još se sudionici potpuno nisu ni razišli, kad se pojavio radnik “Komunalca” Miloš Nikolić s jednim meni nepoznatim kolegom. Počeo je – svakako po nalogu ravnatelja firme i jedinice čistoće, možda i gradonačelnice Ikić Baniček, ne samovoljno – skidati zastave izborenih krvlju naših poginulih za slobodu, izjavio je tajnik Ogranka “Hrvatskoga domobrana” Saša Petrić.

U kante za ulično skupljanje smeća

– Izazvalo je to revolt i prigovore desetak naših članova, ali je Nikolić državna znamenja ukrcao u kamionet. Fotografije same potvrđuju. I to, zamislite poniženja, u kante s kolicima za ulično skupljanje otpadaka. Dovoljno za zgražanje Siščana. Hrvatski svileni grb trobojnice pri tome je zacijelo posude s kotačima dobrano očistio. Poslije lanjskog vandalskog uništavanja spomenika za četiri stotine poginulih hrvatskih branitela, ovo je još jedna gadljiva pljuska Hrvatima, naglašava Saša Petrić. T

10 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Mario
  #1 Mario 1 lipnja, 2020, 11:13

  Nema se što dodati,,,samo to je slika koliko političkog ološa ima u našoj domovini.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Licemjerje anacionalnoga Plenkovića
  #2 Licemjerje anacionalnoga Plenkovića 31 svibnja, 2020, 16:12

  Pogledajte pozorno, nisu u pitanju samo hrvatske državne zasatve (bez početne bijele kućice u grbu i bez spomena zabranjenoga HOS-a), negoli i zastave Plenkovićeve Europske Unije. Pomozi Bože, Plen Ki MUN, premijer s utovljenom guzicom u RH, a mislima i htijenjima u želji ispunjavanja zahtjeva 27 raznorodnih država. Građani srpske nacionalnosti, pridružite se svojoj vojsci i policiji u potjeri za ekstremistima. Ostali građani, muslimanske i hrvatske nacionalnosti, moraju na svoje kuće i stanove izvjesiti bijele zastave i na ruke staviti bijele trake. U protivnom, snosit će teške posljedice”. Velika država Europe i Bruxelles, prije su mu od Hrvatske, u kojoj živi u raskoši i blagostanju. Tko još pita kako je njegovu narodu?

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Urota rektalne penjačice Ikič Ikaće
  #3 Urota rektalne penjačice Ikič Ikaće 31 svibnja, 2020, 11:18

  Velika je to urota pritajenih mentalnih komunista, lažljiva nepartijca Zorana Milanovića, koji ništa osim sebe udbaša i zločinaca Perković-Mustaća ne priznaje. Prvi je to i najplaćeniji neradnik uhljeb koji ustaje oko podneva (Slavko Linić, veli) i koji obilazi ekskluzivne restorane i kafiće s Emilom Tedeschijem, njegovom i svojom groficom. Zamislite, Milanović hohštapler ima i vojnoga pobočnika napirlitana pukovnika Čulinu? U Sisku iza protuhrvatske i katoličke urote stoji svakako Kristina Ikič Banićek, sotona prve klase, sa svojim suradnicima. ne samo Srbima (Krička, Pandža, Djetelič, Marić), ali s Rendulićem, bosanskim jna vazduhoplovcem i rektalnim alpinistom, Grguračem i drugom žgadijom.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Nedelutic
  #4 Nedelutic 31 svibnja, 2020, 05:50

  Da je Hrvat u Yugi bacio drzavmu zastavu u kantu za smece nitko ga ne bi pitao ‘po cijem naredjenju’!
  Sorry Milose, ides direktmo u zatvor i ostajes bez posla!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Kaznena prijava protiv šefova
  #5 Kaznena prijava protiv šefova "Komunalca" 30 svibnja, 2020, 15:08

  Tako se nekad radilo i kod uvažena direktora Bogdana Šernihgaća. U kombiju za prijevoz preminulih dovozio se gablec grobarima Vitkrovca. Bila je to krkanska škola svetosavaca, ali…
  Domobrani su prvi “nalet” Komunalčeva Miloša (Obilića?) na pola sata odbili, ali se kamionet ponovo pojavio pred spomenikom hrvatsim braniteljima, pa su to fotografski i video-snimili. Hoće li sve to predočiti Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj ne zna, ali bi svakako vriejdilo. Privesti i crvenu groficu gradonačelnicu BiK koja ionako ima stalne probele s policijom. Gospodine Pešut, bez obzira na “vrhovnoga komandanta”, razvodnika Milanovića, postupite po neređenju!

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Živio drug Miloš koji podržava ološ!
  #6 Živio drug Miloš koji podržava ološ! 30 svibnja, 2020, 14:50

  Da zastave, barjaci, bez ikakve sumnje čovjeku nacionalnoga ocjećaja predstavljaju, baš kao i križ, intimnu svetinju, notorna je istina, ali i ona da radnici koji svoj kruh svagdašnji zarađuju njihovim postavljanjem i skidanjem jednaka je istina. Ipak, trebalo bi malo više ravnateljskoga osjećaja za ljudima sveto i nedodirljivo direktora Gorana Groša i šefice čistoće Goranke Pejnović Partizanke bez kate majke. Taj dvojac, primjerice, ne dopušta održavanje tratine uz baziliku sv. Kvirina, kojem je uskoro blagdan. O nesretnoj prištavoj žutoj guzari iz prve ulice nema se bilo što reći, osim upozoriti Siščane da Milanovićevu intimiziranu parolašicu parnjaču zaobilaze i prilikom glasovanja za kućni savjet. Stavite je na sličuhe niz zaleđeni Zibel s pernatom barikadom i tako spasite Sisak. Možda odustane od fašističke diktature tzv. srbima i bošnjacima.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code