NAJNOVIJE NA PORTALU

MINISTRICA PUSIĆ U TEHERANU

MINISTRICA PUSIĆ U TEHERANU

24. siječnja, 2015.

Pusic-pokopala-ideju-o-federalizaciji-Unije_ca_large

Prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić boravit će 24. i 25. siječnja u službenom posjetu Islamskoj Republici Iran. Ministrica će se sastati sa svojim domaćinom, ministrom vanjskih poslova Mohammadom Javadom Zarifom i predsjednikom Irana Hassanom Rohanijem.

Ministrica Pusić razgovarat će i s predsjednikom Savjetodavne skupštine Alijem Ardeshirem Larijanijem, Masoumeh  Ebtekar, potpredsjednicom Irana zaduženom za zaštitu okoliša te Shahindokht Molaverdi, potpredsjednicom Irana za ženska pitanja i poslove obitelji.

Posjet ministrice Pusić dolazi dvanaest godina nakon što je posljednji put hrvatski ministar vanjskih poslova posjetio Iran, i to u novim uvjetima, nakon ublažavanja sankcija Iranu, ali i ulozi Hrvatske kao članice EU. Osim bilateralnih, teme razgovora bit će regionalne krize, ljudska prava i borba protiv terorizma.

Inače, o situaciji u tzv. „regiji“ i borbi protiv terorizma razgovarali su prošlog tjedna visoka predstavnica EU Federica Mogherini i iranski ministar vanjskih poslova Zarif u Bruxellesu.

Pusićkin posjet Islamskoj Republici Iran uslijedio je odmah nakon posjeta britanskog ministra vanjskih poslova Philipa Hammonda Zagrebu i njegovog iznenadnog utvrđivanja kako stoje britanske dionice u RH nakon poraza dr. Ive Josipovića na predsjedničkim izborima. Zasad nam nije poznato leti li „štedljiva“ ministrica Pusić za Teheran raskošnim vladinim zrakoplovom ili redovnom linijom u ekonomskoj klasi.T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code