SAT POVIJESTI O VUKOVARU I ŠKABRNJI

SAT POVIJESTI O VUKOVARU I ŠKABRNJI

23. listopada, 2018.

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.(UHBDR91.) predlaže svim osnovnim i srednjim školama da se uoči ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na nevine žrtve Vukovara i Škabrnje 1991., u hrvatskom obrambenom Domovinskom ratu, održi školski sat na tu temu, a kojega bi možebitno mogli pripremiti i sami učenici, kroz predavanja (svojeg viđenja tragedije), zatim putem fotografija, crteža ili filmskih projekcija.

Smatramo da se u školskim i inim programima nedovoljno govori i piše o stradanjima Hrvata u borbi za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, a poglavito ne o mjestima i gradovima, poput Vukovara i Škabrnje.

Na taj način odala bi se i dužna zahvalnost onima kojih više nema, ali i još živim hrvatskim braniteljima, tim prije što su Vukovar i Škabrnja simboli obrane Domovinskoga rata.

Pored toga, svi ne će i ne mogu u nedjelju, 18. studenoga biti u koloni sjećanja u Vukovaru i Škabrnji, pa je i to jedan od razloga da se održe ovakvi sati povijesti – da se ne zaboravi!

Vjerujemo da će prijedlog prihvatiti i dati mu punu podršku Ministarstvo hrvatskih branitelja, ali i Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 14 studenoga, 2018, 05:54

  ‎Frano Petrušić‎
  primatelj
  Frano Petrušić
  10. studenoga u 02:32 ·

  POŠTOVANI HRVATSKI ,ODNOSNO ,NE HRVATSKI,NEGO STEPINČEVSKI ,KRVOLOČNI SLJEDBENICI,POTOMCI SVOJIH PREDAKA,STEPINČEVIH POKRŠTENOIH BALIJA,DRAKULA I VAMPIRA IZ VREMENA 1941 GODINE, SJETITE SE VUKOVARA ,ŠKABRNJE I JOŠ DESETINE TAKVIH KRVOLOČNIH STEPINČEVSKIH , KATOLIČKIH STRATIŠTA I ZLOČINAČKIH ,KRVOLOČNIH ORGIJADA ,KOJOM PRILIKOM NAPRAVIŠTE JOŠ VEĆE ZLOČENE OD VAŠIH PREDAKA, PA IZ HRVATSKE,DOMOVINE SRBA I SVIH DRUGIH I DRZUGAČIJIH ,KOJI OPET POSTADOŠE PREDMET VAŠIH KOLJAČKIH ORGIJA ,KOJOM PRILIKOM STE OSIM STOTINA MRTVIH I OSAKAČENIH,PROTJERALI U SRBIJU 26O HILJADA ŽIVIH HRVATSKIH GRAĐANA ,SRPSKE NACIONALNOSTI. I VI TAJ SVOJ ČIN DANAS NAZIVATE OSLOBOĐENJEM ILI SJEČANJEM NA NAKE DANE VAŠIH HEROJSKIH PODVIGA.
  I UMJESTO DA SE SJETITE TIH DANA ,VAŠIH ORGIJA I KRVOLOČNIH STEPINČEVSKIH STRATIŠTA I VRATITE POŠTOVANJE ONIMA KOJI OSTADOŠE ŽIVI ,A POBJEGLI U SRBIJU ,SA ŽELJOM DA SE VRATE U SVOJU DOMOVINU I ŽIVE ZAJEDNO ,KAO I PRIJE ,STOLJEĆIMA, U ZAJEDNICI SA SVIM HRVATSKIH GRAĐANIMA ,RAVNOPRAVNO, VI I DALJE DIVLAJTE , NA SVIM NIVOIMA ,ŠALJUĆI NOVE PORUKE TIM ODBJEGLIM HRVATSKIM GRAĐANIAMA ,A SVJESNI STE DA SU VAŠI , MNOGI VOĐE ,VEĆ U HAGU OSUĐENI NA VEĆE KAZNE OD NEKADAŠNJIH NACISTIČKO-NJEMAČKIH VUCIBATINA, A I ONIMA KOJIMA BIJAŠE SUĐENO U OVOJ OKLJAŠTRENOJ DOMOVINI HRVATSKOJ,REINKARNIRANOJ STEPINČEVSKOJ BOŽJOJ DRŽĐAVI ,BIJAHU IZRICANE VRLO VISOKE KAZNE ZA KATOLIČKE ZLOČINE, TIH TRIBALNO -ANTROPOIDNIH,DINARSKIH TALIBANA ,ZATUCANIH KATOLIKA .DAKLE, TREBA KONSTATIRATI DA SE U HRVATSKU GRAĐANSKU SVIJEST,KOJA JOŠ UVIJEK DOMINIRA I SVE VIŠE UPOZORAVA NA RADIKALNE STEPINČEVSKE HORDE RAZVRATNIKA, KOJI SU U OVOM KRVOLOČNO, VJERSDKOM SUKOBU NAPRAVILI STEPINČEVSKE ZLOČINE, DA JE IZRICALA VISKOE KAZNE I VRTATILA POUZDANJE ,UPRAVO ONIM PREŽIVLJENIM ,A IZBJEGLIM HRVATSKIM GRAĐANIMA, DA SE VRATE I NASTAVE SVOJ ŽIVOT U ZAJEDNICI HRVATSKIH GRAĐANA,ŠTO JE ,APSOLUTNO ,VRIJEDNO KONSTATIRATI I ZAPISATI KAO POVIJESNU ČINJENICU.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 23 listopada, 2018, 13:06

  Svaka čast, tako, tako treba da bude.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code