EUROPSKO UDRUŽENJE UMIROVLJENIČKIH STRANAKA OSNOVANO U SAMOBORU

EUROPSKO UDRUŽENJE UMIROVLJENIČKIH STRANAKA OSNOVANO U SAMOBORU

13. svibnja, 2015.


150511_europsko udruzenje umirovljenika (8)

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, primio je 11. svibnja u Gradskoj upravi predsjednika novoosnovanog Europskog udruženja umirovljeničkih stranaka (EPPA) Lazara Grujića i člana predsjedništva Kukuriku Mykolu, ujedno i predsjednika Stranke umirovljenika Ukrajine.
Gosti su upoznali gradonačelnika s rukovodstvom, ciljevima i budućim planovima Udruge, osnovane na inicijativu Stranke umirovljenika. Glavni ciljevi EPPA bit će usmjereni prema zaštiti interesa i prava umirovljeničke populacije u Europi. Na osnivačkoj skupštini održanoj ovaj vikend u Samoboru, sudjelovale su asocijacije iz Ukrajine, BiH, Crne Gore, a potporu su dale i stranke iz Švedske, Italije, Slovenije, Nizozemske te Luksemburga.
Ukrajinskog gosta zanimale su programi socijalne zaštite i pomoći za najugroženije koji se provode u Zagrebu. Gradonačelnik Bandić istaknuo je da je Zagreb prvi grad u Europi po socijalnoj pravednosti i solidarnosti te da ćemo drage volje svoja iskustva podijeliti s onima kojima su potrebna.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code