MILOŠEVIĆ BEZ DOKAZA OSUĐEN, A BABIĆU S DOKAZIMA RAD ZA OPĆE DOBRO

MILOŠEVIĆ BEZ DOKAZA OSUĐEN, A BABIĆU S DOKAZIMA RAD ZA OPĆE DOBRO

17. travnja, 2017.

 

 

Osnivač i urednik portala, kontraverzni navodno „serijski lopov i kriminalac“ Matija Babić, nema tih i sličnih problema. Kakva je to pravda? Taj je zajedno sa svojom suradnicom oštetio državu za gotovo 3 milijuna (!) kuna, što je i dokazano. Osuđen je (zamislite) na zatvorsku kaznu od samo godinu dana, ali ni to nije trebao odslužiti, jer mu je zamijenjena radom za opće dobro. Tako je, pišu mediji, Babić sa smiješkom izašao iz sudnice

Napisao: Mladen Pavković

Kako se kod nas sudi, sve po zakonu? Evo, imamo dva primjera (od tisuću sličnih!). Osnivač i urednik Braniteljskog portala Mladen Milošević osuđen je, brzinom munje, na Županijskom sudu u Šibeniku na 22 mjeseca zatvora zbog navodne pronevjere 1,4 milijuna kuna (što ničim nije dokazano!) – na štetu Udruge oboljelih od PTSP-a „Tvrđava Knin“ kojoj je bio na čelu.

Nedavno je pušten iz zatvora na uvjetnu slobodu uz pogoršano zdravstveno stanje, ali presuda je ostala takva kakva je. Uz to državi koja ga je optužila mora vratiti 1,4 milijuna i platiti ogromne sudske troškove.

Badava su se za njega založili mnogi, tvrdili i dokazivali da nije kriv i da je sve montirano (čak i HHO i Hrvatsko žrtvoslovno društvo!). Prije odlaska na robiju održao je konferenciju za novinare u braniteljskom šatoru u Savskoj ulici u Zagrebu, gdje je, kao na dlanu, iznio sve detalje ove čudne optužbe. Zanimljivo je da su na tu konferenciju došli brojni branitelji i dali mu bezrezervnu podršku. Ali, stigle su i brojne tv i druge novinarske ekipe, od kojih ni jedna (ni jedna!) nije objavila što je tamo čula, kao da su došli po nekom udbaškom pravilu (zadatku). Tako oni to rade.

Nema objava

Inače, nešto slično se svojedobno dogodilo i mojoj malenkosti. Naime, kad sam na zagrebačkom Zrinjevcu, 12. listopada 2009. uz podršku braniteljskih udruga organizirao manifestaciju podrške Ante Gotovini, koji je tada još bio na robiji, a zvala se „Generalu s ljubavlju“ (u povodu njegova rođendana!) također je stiglo najmanje petnaestak tv i drugih ekipa, a nakon skupa nisu objavili baš ništa, jer nije bilo ekscesa, ili ono što su njihove gazde očekivali.

Dakle za osnivača i urednika Braniteljskog portala iz Knina, koji je među ostalim organizirao i brojne zapažene akcije i manifestacije vezane uz stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države (inicijator je i podizanja nacionalnog spomenika Oluja 95 u Kninu!) nije bilo milosti. Osuđen je bez – dokaza! Čak su mu iz državne službe pod hitno otpustili i suprugu s posla, jednom riječju sve su učinili i čine da ga unište.

Babić sa smiješkom izašao iz sudnice

S druge pak strane, jedan drugi osnivač i urednik portala, kontraverzni navodno „serijski lopov i kriminalac“ Matija Babić, nema tih i sličnih problema. Kakva je to pravda? Taj je zajedno sa svojom suradnicom oštetio državu za gotovo 3 milijuna (!) kuna, što je i dokazano. Osuđen je (zamislite) na zatvorsku kaznu od samo godinu dana, ali ni to nije trebao odslužiti, jer mu je zamijenjena radom za opće dobro. Tako je, pišu mediji, Babić sa smiješkom izašao iz sudnice, a kako i ne bi-osuđeni kriminalac i lopov odlično je prošao i mogao je bez problema i dalje nastaviti sa starim zanatom, među ostalim i blatiti ljude bez dokaza.

Slavko Linić, bivši ministar financija, za ovog tipa javno je izjavio da je kriminalac, tim prije što, po njemu, nije oštetio državu za 3, nego čak za gotovo sedam milijuna kuna! (Što ga Babić nikada zbog toga nije tužio?!).

Eto, tako se to radi.

Ne, za takvo pravosuđe se ipak nismo borili! T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Kninjanin
  #1 Kninjanin 18 travnja, 2017, 13:00

  Miloišević iz Knina je nevin osuđen. A ovaj drugi s dokazima. Kužite razliku?Ne?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ivo
  #2 Ivo 18 travnja, 2017, 12:30

  Sve po zakonu! Tko je taj šmokljan? Treba suditi i njegove drugove koji su ovom mehaničaru omogućili nešto takvoga.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code