KINESKI DUĆANI DRAGANA PRSKALA U SISKU, PETRINJI I GLINI

KINESKI DUĆANI DRAGANA PRSKALA U SISKU, PETRINJI I GLINI

15. studenoga, 2020.

 

 

“Kineski” dućan Prskalovih u SiskuU prizemlju “Kontrobe” Prskalo ima lokal od 150, a u Petrinji i Glini po 70 četvornih metara površine. Jedno je sigurno – kupci njihove adrese i ljubazno osoblje, firme “Danijela” ukupno devet zaposlenika dobro poznaju. Doznali smo da iz obitelji Prskalo završeni fizioterapeut trenutno radi kod oca, dok kći u Splitu studira ekonomiju.  Ne mogu Hercegovci bez rodijaka, pa je kći smještena kod bratića Zvonka. Poželjevši našem sugovorniku uspješan razvoj obiteljske trgovinske djelatnosti, u kojoj on i supruga nerijetko rade i do deset sati dnevno

Napisao: Josip Frković

Rođeni Vojvođanin iz Morovića kod Šida ili nedaleko graničnoga prijelaza Hrvatska-Srbija Bajakova, Dragan Prskalo (56), poput tisuća drugih građana bivše države koji su tijekom Domovinskoga rata zamjenjivali obiteljske kuće i tražili nova prebivališta, obreo se sa članovima obitelji u Sisku. Tada se bivši poštar, uz pomoć ujaka Siščanina Ive Vukušića, najprije zaposlio u “Žitnjaku”. Obiteljsko gnijezdo Prskalovih postao je najsjeverniji gradski kvart Zeleni Brijeg, a ulica Slavonska. U punih deset godina ostao je srdačni gospodin Prskalo u zagrebačkoj firmi, da bi potom s bratićem Zvonkom iz Splita krenuo u privatni biznis. Stjecajem okolnosti, bratić je ubrzo odustao od trgovanja i Dragan Prskalo otkupljuje tri njegove dućana.

Od igle do odjevnih predmeta

Po porijeklu roditelja, oca Mostarca a majke Drnišanke, ovaj je vojvođanski Hercegbosanac u glavnoj sisačkoj tržnici “Kontroba” od 2013. I dok je sa Zvonkom trgovao kućnim potrepštinama, “Bagatela” je sugrađanima ponudila više tisuća prosječno 20 posto jeftinijih artikala široke potrošnje. Od igle do odjevnih predmeta i brendiranih šampona, pa nije čudo što su je Siščani nazvali kineskom butigom. Službeno, u komunalnim i poreznim evidencijama zove se “Bagatela” mix-shop, a cjelokupan obrt “Danijela”.

Trguje u Petrinji i Glini

– Kad me pitate zbog čega moj dućan zovu kineskim, reći ću vam da je bratić Zvonko police svojih trgovina uspješno punio španjolskim i kineskim artiklima. U svakom slučaju, kupci me više ne propituju jesam li, nekim čudom i slučajem, Kinez.

U prizemlju “Kontrobe” Prskalo ima lokal od 150, a u Petrinji i Glini po 70 četvornih metara površine. Jedno je sigurno – kupci njihove adrese i ljubazno osoblje, firme “Danijela” ukupno devet zaposlenika dobro poznaju. Doznali smo da iz obitelji Prskalo završeni fizioterapeut trenutno radi kod oca, dok kći u Splitu studira ekonomiju.  Ne mogu Hercegovci bez rodijaka, pa je kći smještena kod bratića Zvonka. Poželjevši našem sugovorniku uspješan razvoj obiteljske trgovinske djelatnosti, u kojoj on i supruga nerijetko rade i do deset sati dnevno, i sami smo se uputili do polica s bogatim izborom atraktivnih sportskih trenirki. T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code