MILANOVIĆU PUSTI PAVELIĆA, ŠTO JE SA SV. GEROM, SAVUDRIJOM I GRANICOM NA DUNAVU?

MILANOVIĆU PUSTI PAVELIĆA, ŠTO JE SA SV. GEROM, SAVUDRIJOM I GRANICOM NA DUNAVU?

19. svibnja, 2020.

 

Kao prvo, nekada se hrvatska država „protezala“ do Zemuna, a danas je – „slučajna država“, kako je jednom i sam izjavio. Zatim, naša je i Sveta Gera, a još je uvijek drže – Slovenci. Što je sa Savudrijom. Ljubljana tvrdi da je – slovenska? (Nije li u tome i Račan imao svoje prste?). Nismo još riješili ni granicu u Podunavlju, gdje Srbi također imaju svoje apetite…

Tko to treba rješavati, odnosno i na to nas podsjećati- da se ne zaboravi, gospodine Milanoviću?

Napisao: Mladen Pavković

Predsjednik Republike Hrvatske na svom službenom Facebook profilu počeo je podsjećati Hrvate na neke povijesne činjenice – da se ne zaboravi.

Tako je među ostalim (18.5.2020., prema Večernjem listu) napisao slijedeće:

Da se ne zaboravi. Na današnji dan 1941. Ante Pavelić je Rimskim ugovorima izručio Mussoliniju najveći dio Dalmacije, u kojem je živjelo skoro 400.000 Hrvata. Svečanom činu potpisivanja u rimskoj Patazzo Venezia nazočila je cijela ustaška vlada. Da se ne bi mislilo kako je to bio samo vješt taktički manevar, po jačemu iznuđeni predračun, uz namjeru da se u prvom trenutku talijanske slabosti računi izravnaju u našu korist, svjedoče dokumenti o Pavelićevim (još galantnijim u korist fašista) izdajničkim naumima iz 1927. Punu godinu dana prije atentata na Stjepana Radića i poslanike HSS-a u Beogradu. Konstanta u misli i nedjelu. Da se ne zaboravi…“, napisao je predsjednik na Facebooku.

S ovim komentarom, predsjednik države je održao pravu „lekciju“ i hrvatskim i inim povjesničarima, jer se on toga sjetio, a oni nisu.

Slučajna država

Vjerujemo da će Milanović i dalje pisati u stilu „dogodilo se na današnji dan“, odnosno „da se ne zaboravi“, pa ga moramo podsjetiti i na druge povijesne činjenice, da ne bi ispalo da se samo bavi jednom te istom temom.

Kao prvo, nekada se hrvatska država „protezala“ do Zemuna, a danas je – „slučajna država“, kako je jednom i sam izjavio. Zatim, naša je i Sveta Gera, a još je uvijek drže – Slovenci. Što je sa Savudrijom. Ljubljana tvrdi da je – slovenska? (Nije li u tome i Račan imao svoje prste?). Nismo još riješili ni granicu u Podunavlju, gdje Srbi također imaju svoje apetite…

Tko to treba rješavati, odnosno i na to nas podsjećati- da se ne zaboravi, gospodine Milanoviću?

Kad je našem predsjedniku države povijest tako bliska, bilo bi dobro da nas koji puta podsjeti i na stvaranje slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, na Junake Domovinskog rata, ratne profitere, izdajice i – DEZERTERE!

Da se ne zaboravi!

Lenta

Predsjednik RH Zoran Milanović smatra da grb HOS-a nije po zakonu, a jeste.

Međutim, jedino on smije (sic!) bez ikakvih sankcija kršiti zakon.

Naime, da još jednom podsjetimo sve one kojih se to tiče, a o čemu smo već pisali.

U Hrvatskoj je zakonom propisano da predsjednik države kao nositelj najviše dužnosti i državni poglavar nosi lentu u bojama hrvatske zastave. (Zakon o grbu, zastavi i himni). Prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman redovno je nosio lentu, poglavito prigodom Dana državnosti, predaji odličja i priznanja, kod akreditiranja diplomatskih i konzularnih predstavnika te u drugim svečanim prilikama. Nakon njega došao je nesretni Stjepan Mesić i odbio je nositi lentu kao simbolični način distanciranja od svog prethodnika, njegove politike i stila vladavine. To je isto učinio i Mesićev nasljednik ništa manje nesretni (po hrvatski narod) Ivo Josipović. Onda je došla prava i istinska nasljednica dr. Tuđmana, Kolinda Grabar – Kitarović, i obradovala nas na svojoj inauguraciji (2015.) s lentom, koja je godinama ležala u nekom skladištu. (Nažalost ni ona je nije nosila.)

Dakle, Mesić i Josipović čim su se uhvatili državničke fotelje kontinuirano su počeli kršiti i ignorirati zakon, i zbog toga, naravno, nikada nisu odgovarali.

Svojedobno se Braniteljski portal, odnosno njihov tadašnji (i sadašnji) urednik Mladen Milošević, u svezi toga, pismom obratio žalosnom predsjedniku Josipoviću, a ovaj je (još kao i pravnik!?) stručno odgovorio da “zakon na koji se upozorava i koji traži nošenje lente nastao je vrlo davno (valjda prije sedam stoljeća, op.p.) u posebnim povijesnim okolnostima. Tada je bilo potrebno na sve načine, pa i tako da se nosi lenta, naglašavajući hrvatsku državnost. Nakon što je državnost postala neupitna i nakon što je očuvana u Domovinskom ratu, takva je potreba dobila drugi okvir.“ Zatim navodi da “lenta u tim okvirima, svojim izgledom i disfunkcionalnošću nema svrhu kakvu je imala u vrijeme kada je Zakon donesen. S estetskog i s političkog stanovišta ona očito već dugi niz godina nije nailazila na podršku najšire javnosti (?), a ni na podršku (korištenje) od strane biv. Predsjednika Mesića. Gotovo desetogodišnjom neprimjenom, Zakon se, kako kaže teorija prava, izobičajio i time izgubio na značaju i važnosti“.

Eto, tako je (da dalje ne nabrajamo njegove fraze i frazetine) obrazložio zakon bivši predsjednik i pravnik (!). Naime, i drugi zakoni „s estetskog i političkog stanovišta ne nalaze na podršku najšire javnosti“, pa se trebaju i moraju primjenjivati, dok se ne donesu drugi. (Ovaj je i danas na snazi!) Ali, u svezi toga i štošta drugoga, zakon su bili Mesić i Josipović, tako da nije bio zakon što je pisalo da je zakon već je bio zakon ono što su oni rekli!

Sve čestitke i onima koji su za njih glasovali i koji su ih toliko držali na vlasti.

Otkako je predsjedničku dužnost preuzeo Zoran Milanović i on je zaboravio na zakon. Ne voli grb HOS-a, ne voli spomen ploču HOS-a (s imenima stradalim u Domovinskom ratu), ali ne voli ni – predsjedničku lentu, koji bi kao prvi čovjek u Hrvata trebao (morao!) nositi u određenim, svečanim prigodama.

I on ne voli i ne će nositi lentu jer ne voli ni prvog predsjednika RH dr. Franju Tuđmana, čiju je bistu s Pantovčaka poslao u ropotarnicu.

E, ne može to tako. Ili ćemo se svi držati zakona ili nećemo, tim prije jer je zakon-zakon, ili bi trebao biti!

Stoga, dragi Milanoviću, za 30. svibnja na Dan državnosti hoćemo te vidjeti s lentom!

Nemaš pojima kako će ti lijepo stajati! T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. miroljubac
  #1 miroljubac 29 svibnja, 2020, 22:45

  Odlično postavljeno pitanje u naslovu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Pastor
  #2 Pastor 20 svibnja, 2020, 05:21

  nakon raspuštanja sabora uskoro mu saucha stiže na pantovčak

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code