MILANOVIĆ ĆE IMATI  PREVAGU U MEDIJIMA

MILANOVIĆ ĆE IMATI PREVAGU U MEDIJIMA

17. rujna, 2015.

milanovic-mediji-coll
Tijekom srpnja i kolovoza 2015. godine, po egzaktnim podacima medijski je najeksponiraniji političar u Hrvatskoj. Nije teško pretpostaviti da je tako bilo i prije, kao što će biti i nakon istraživanja koje je proveo portal GoSucker. Teško je reći mogu li mediji odlučiti izbore, ali Milanović i njegova koalicija će imati jaču medijsku podršku

Napisao: Dražen Stjepandić

Premijer Zoran Milanović je u srijedu 16. rujna imao napeto jutro. Oporba mu je pripremila brojna pitanja i na “aktualnom prijepodnevu” pa je na posljednjoj sjednici Sabora u ovom sastavu najviše puta izlazio na pozornicu. Odlučno je odbacio brojne oporbene prozivke na račun svoje Vlade te poručio da se radi o “najčistijoj” Vladi, odnosno Vladi reda i zakona.
“Dakle, ovo je najčistija Vlada, Vlada koja u usporedbi sa svojim prethodnicima (…) naprosto strši kao najbolja”, rekao je premijer u ‘aktualnom prijepodnevu’.
Zapitao se i s kim da se njegova Vlada uspoređuje? “S prethodnom Vladom HDZ-a u kojoj su bili Mlakar, Karamarko, Jandroković, Šuker? Pa to je bilo grozno”, izjavio je premijer.
Time je odgovorio HDZ-ovu Josipu Boriću koji ga je, među inim, prozvao da je predsjednik šeste najnesposobnije Vlade na svijetu, da na ljevici ima ljudi koji ga se srame, da ga koalicijski partneri nazivaju “varalicom”…

Medijska prevaga

Bez obzira što se većina građana ne slaže s premijerovim pogledima na rad njegove Vlade, a posebno novo izborno geslo “Hrvatska raste” za mnoge je uvreda zdravog razuma Milanović je i dalje daleko najeksponiraniji političar u Hrvatskoj. Posebno na ljevici nema političara koji mu se može suprostaviti, a bez obzira koliko se trudili desnici su brojne njegove greške najjači adut. Ipak najveći sud o Milanovićevom proteklom četverogodišnjem mandatu na čelu Vlade uskoro će reći građani na predstojećim izborima. A izbori su uvijek bili lutrija.
Ono što je lakše konstatirati i što će zasigurno biti važno za izborne rezultate je ogromna Milanovićeva prisutnost u medijima. I to ne samo državnim glasilima, koji glume objektivnost. Tako smo u informativnim emisijama HRT-a nakon spomenutog “aktualnog jutra” mogli ćuti brojne kritike koje su glede rada Vlade iznesene u Saboru, međutim ukupan dojam da je premijer i predsjednik SDP-a bio pobjednik. Čovjek koji se u Saboru s lakoćom nosi s čoporom hadezeovaca.
Po mom mišljenju HRT kao najutjecajnija medijska kuća u Hrvatskoj ne šalje sliku o nesposobnoj Vladi, nego poručuje kako nas očekuje prljava preizborna utrka. Mnogo toga se objavljuje, jer nema loše reklame, ali kasnije se priča urednički preusmjerava na mlin SDP-a. I većina ostalih medija zapravo se grozi HDZ-a, a o desnijim strankama da ne govorimo. Stoga je pravo pitanje mogu li mediji pobijediti objektivno raspoloženje biračkog tijela. HDZ ne može SDP s vlasti skinuti ni sa svojim partnerima, a kamoli sam. I uz to neće imati medijsku prevagu. Stoga će biti zanimljivo vidjeti što će se dogoditi da se po tom pitanju situacija popravi. Imati medije na svojoj strani je kao u nogometu imati potkupljenog suca. A većina medija odavno svira za Milanovića i tako će nastaviti.

Istraživanje portala GoSucker

Premijer Zoran Milanović, tijekom srpnja i kolovoza 2015. godine, po egzaktnim podacima medijski je najeksponiraniji političar u Hrvatskoj. Nije teško pretpostaviti da je tako bilo i prije, kao što će biti i nakon istraživanja koje je proveo portal GoSucker. Teško je reći mogu li mediji odlučiti izbore, ali Milanović i njegova koalicija će imati jaču medijsku podršku.
Na drugom mjestu je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a odmah iza njega slijedi predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, pokazuju rezultati istraživanja koje je provela stranica GoSucker.
Iznad prosječni stupanj medijske eksponiranosti imaju i ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, predsjednica Republike Grabar Kitarović, Radimir Čačić, Ivan Vilibor Sinčić, dok je bivši predsjednik Josipović na osmom je mjestu ove liste.
Na više od 300 portala čije pisanje sustav GoSucker prati, ime Zorana Milanovića spominje se u naslovu, ili na samom početku teksta, čak u 905 članaka.
Kompletno istraživanje portala Go Sucker u cjelosti možete pogledati na slijedećem linku:

http://www.gosucker.com/1/Hrvatska/3/Medijska-zastupljenost—Kolovoz-2015.html

3 komentara

Uskoči u raspravu
  1. grdi
    #1 grdi 17 rujna, 2015, 17:08

    najekponiranija vijest će uskoro biti kad mu netko od njegovih esdepovaca navuće bijelu košulju nasred iblerovog trga

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code