ROMA BAJAŠA IMA 90, A KAJTAZIJEVIH 10 POSTO

ROMA BAJAŠA IMA 90, A KAJTAZIJEVIH 10 POSTO

1. rujna, 2021.

 

Novac namijenjen Romima jedino ide na račun njegove udruge Kali Sare, koju je i sam osnovao. Većinu Roma čine  Romi Bajaši, a to Kajtazi nigdje ne ističe – čuli smo na konferenciji, kao i to da najavljeni prosvjed „Želim normalan život u Međimurju“ ne bude usmjeren protiv svih Roma, već samo prema onima koji trenutačno vode Rome

Napisao: Mladen Pavković

Saborski zastupnik Veljko Kajtazi već godinama predstavlja Rome, ali po mišljenju  predsjednika Saveza hrvatskih Roma Bajaša Franje Horvata, (čije je sjedište u Koprivnici), on taj svoj posao ne obavlja kako treba, odnosno na zadovoljavajući način. To je Horvat izjavio na konferenciji za novinare u Murskom Središću.

“Ne tvrdimo da je Kajtazi krivac za strašnu tragediju koja se dogodila u Paragu (Međimurje), ali ovom čovjeku jednostavno nije stalo da se pitanje  integracije pomakne prema boljem. Njemu je bitno jedino da sam sebi osigura glasove birača, a u tome mu pomaže i država kad gotovo prije svakih izbora nabavlja bijelu tehniku koju on pobjedonosno daruje onima koji će glasovati za njega” – kaže ogorčeno Horvat te je dodao  da je romsko naselje Paragu  najgore u Hrvatskoj, a da ga vode Kajtazijevi suradnici.

Romi Bajaši

“Također je nedopustivo da novac namijenjen Romima jedino ide na račun njegove udruge Kali Sare, koju je i sam osnovao. Većinu Roma čine Romi Bajaši, a to Kajtazi nigdje ne ističe – čuli smo na konferenciji, kao i to da najavljeni prosvjed „Želim normalan život u Međimurju“ ne bude usmjeren protiv svih Roma, već samo prema onima koji trenutačno vode Rome i koji su dobrim dijelom krivi i za nesreću koja se dogodila u Paragi.”

Horvat je i podsjetio da je i relativno veliki broj Roma sudjelovao u Domovinskome ratu, ali da to nikada  nitko javno ne spominje.

“Što god Kajtazi sa suradnicima odluči, to tako i je. On ima državni novac, potkupio je sve.., a ja nisam imao mogućnosti pobijediti, bez obzira što nas Roma Bajaša ima 90 posto, a njih samo 10 posto.”

Popis stanovništva

Horvat je istaknuo da se Romi Bajaši neće moći izjasniti kao Bajaši na nadolazećem popisu stanovništva.

“Kakva je to integracija ako sad za par dana imamo popis stanovništva i nemamo mogućnost mi kao Romi Bajaši zaokružiti da smo Bajaši? Sve piše, ali Bajaši ne. To je Veljko Kajtazi osobno, vjerujem da je htio sve iskamuflirati, jer želi dati do znanja da su svi Romi ujedinjeni i da smo kao jedan, što nije točno”, kazao je Horvat, ističući da bi država to trebala prepoznati i promijeniti. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code