MEĐUNARODNI CENTAR KULTURE U GROŽNJANU

MEĐUNARODNI CENTAR KULTURE U GROŽNJANU

3. lipnja, 2015.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Svake godine u okviru seminara i programa Međunarodnog centra kulture u Grožnjanu sudjeluje više od 1500 mladih glazbenika pristiglih iz više od 30 država svijeta, koji izim glazbeničkih iskustava i znanja usavršavaju strane jezike, sklapaju nova prijateljstva, uče se toleraniciji, prihvaćanju različitosti i razvijaju senzibilitet prema drugačijim kulturama, ujedno proširuju glazbenička umjeća ali i znjanja o kulturalizmu.

Kako bi održavali i razvijali trend izvrsnosti i opravdali povjerenje višegodišnjih sudionika, posjetitelja i prijatelja umjetnosti, centar svake sezone (održava Međunarodno gitarističko natjecanje) i uz uobičajene standardne tečajeve i seminare kao što su: tečaj gitare, tečajevi violine, viole, violončela, tečaj roga, tečaj flaute, glasovira i dr., osigurava i novitete u svojim programima.

Stoga će ovoga ljeta zaljubljenici u mjuzikl od 16. lipnja do 24. lipnja 2015. moći sudjelovati u PLESNOM KAZALIŠTU ZA MLADE nazvano “ALTER EGO – druga strana mene”. Raznovrsne plesne tehnike /graham, jazz, ovodobni, hip hop, improvizacije../ biti će neiscrpni izvor inspiracije za stvaranje scena i koreografija tijekom radionice.

Paralelno s tečajevima violine, viole i violončela pa i gudačkog orkestra od 12. kolovoza do 19. kolovoza 2015. održati će se i seminar za dirigente pod vodstvom maestra Dinića. Novost je kako će ove godine izim osobnih pristupa, sudionici seminara imati priliku u suradji s maestrom Dinićem raditi i na projektima kao što je orkestar.

Jedan od krovnih programa centra ETHNO CROATIA kamp u koji dolaze mladi folk/etno glazbenici kako bi učili glazbu drugih kultura a, ujedno i podučavali svoju osobnu uz već uhodanu i prepoznatljivu ethno praksu međusobnog učenja i podučavanja glazbenih tradicija sudionika iz raznih država i svjetskih kultura održavati će se od 8. do 13. srpnja 2015., a novost je da su ove godine i novi mentori: Masie Greenwood violinistica, lingvistica koja je vrsna glazbenica s bogatim iskustvom na području ethno glazbe iz Velike Britanije, Nenad Kovačić udaraljkaš i kompozitor, specijalist za dinarske i zapadno afričke ritmove, Goran Farkaš multi-instrumentalist i ethnomuzikologist iz Pazina.

A u sklopu projekta ETHNO ON THE ROAD od 14. – 17. srpnja 2015. glazbenici će posjetiti Slavonski Brod, Zagreb, Gornju Stubicu i Pazin. Sve u svemu ethno glazbena radionica u Grožnjanu zapravo je dio Svjetske mreže Ethno kampova Jeunesses Musicales International diljem Europe.

I ovogodišnja sezona Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu započeti će znanstvenim skupom u suradnji fakulteta Hrvatske i Slovenije, a od 6. lipnja otvara se nova koncertna sezona u Koncertnoj dvorani Kaštel.

Prva radionica biti će MEĐUNARODNA RADIONICA ZA GLAS I IZVEDBU, koja djeluje već osam sezona, svaki puta sa novom temom, a održavati će se od 1. do 10. lipnja pod vodstvom Jane McMahan. Ovoga puta naglasak će biti na oslobađanju kreativnih impulsivnih improvizacija iskazanih kroz metaforičku interperetaciju samog autora.

Za sve ljubitelje Jazza od 15. do 27. srpnja održavati će se Ljetna jazz škola i Međunarodni jazz festival „Jazz iz back“. T

 

6 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code