MASSIMO SAVIĆ: BEOGRAĐANI SU NAJBOLJA PUBLIKA

MASSIMO SAVIĆ: BEOGRAĐANI SU NAJBOLJA PUBLIKA

2. veljače, 2016.

18 (3)_620x0

Pop pevač specifičnog vokala Masimo Savić održaće koncert 14. februara u beogradskom Sava centru, gde je nastupao toliko puta da se tačnog broja i ne seća. Ipak, iznova se raduje druženju sa Beograđanima, koji mu, kako ističe za naš list, i pre izlaska na scenu prirede poseban doživljaj. Publika će na Dan zaljubljenih uživati u najvećim Masimovim hitovima (“Sjaj u tami”, “Stranac u noći”, “Iz jednog pogleda”, “Dodirni me slučajno”…), koje će nekadašnji frontmen sastava “Dorijan Grej” izvesti zajedno sa gudačima.
– Radujem se koncertu na kome ću nastupiti zajedno sa “Zagrebačkim solistima” – kaže za “Novosti” Masimo Savić.
– Oni su najbolji gudači sa ovih prostora, nastupaju po celom svetu više od šest decenija. Nisam očekivao da će prihvatiti predlog da nastupimo zajedno, ali ih je moj poziv obradovao. U Beograd dolazimo posle tri koncerta u Hrvatskoj, tako da neće biti porođajnih muka, jer ćemo biti uigrani.
Imate li posebne rituale pred nastup?
– Zaista imam čudne intimne rituale koji se odnose na doživljavanje pripreme pred koncert. Svaki komad odeće koji obučem doživljavam kao deo oklopa, jer sam uvek bio stidljiv pred publikom. Godinama sam nastupao, a da nisam progovorio ni reč tokom koncerta. Tek poslednju deceniju komuniciram sa fanovima i izgovaram ono što mislim na bini. Kada sam shvatio da ne moram ništa posebno da radim, već samo da kažem ono što mi je na srcu, to sam zaista zavoleo.
Da li ste pobedili tremu?
– Nije to klasična nelagodnost od ljudi, već trema pred koncert koji za mene predstavlja važan događaj. Tog dana kad treba da pevam, od adrenalina ne mogu ni da jedem ni da pijem. Tek se nekoliko sati posle nastupa vratim u normalno stanje. To je teška situacija, jer moram da jedem dan pre, pa je problem kad ima nekoliko koncerata zaredom. Previše sam uzbuđen da bih uživao u hrani ili piću.
Razmišljate li o koncertu u nekoj drugoj beogradskoj dvorani?
– Volim Sava centar, ali to je prostor koji ima svoju binu, i kome moram da se prilagodim. Želim da dizajniram scenu po mom ukusu, koja će stati u “Kombank arenu” ili neki drugi prostor. Sigurno ću uskoro nastupiti u Beogradu, na sceni na kojoj ću izgraditi svoj svet.
BEZ ZAMERKI NA TEKSTOVE NA pitanje da li nekada zajedno sa suprugom piše tekstove pesama, Masimo nam odgovara:
– Dešavalo se, ali sve što je u poslednje vreme Eni napisala bilo je savršeno. Trudim se da joj nađem zamerku, ali ne uspevam. Toliko smo dugo zajedno da ona zna kako da napiše pesmu i da me ostavi bez reči.
Po čemu se razlikuju beogradska i zagrebačka publika?
– Beogradska publika je uvek bila zanimljiva svim hrvatskim bendovima. U srpskoj prestonici ljudi izlaze da bi se proveli, a ne da kritikuju ono što gledaju. Zagreb je mnogo kritičniji grad, gde uvek imam osećaj da moram da zaslužim poverenje ljudi. Neuporedivo mi je lakše da izađem na scenu u Beogradu, jer mi fanovi pružaju podršku. Još u bekstejdžu osetim da je u dvorani posebna atmosfera. Tako nešto nisam doživeo ni u jednom drugom gradu i zaista uživam u druženju sa Beograđanima.
IZVOR:www.novosti.rs T

8 komentara

Uskoči u raspravu

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code