VLASNIK „AVAZA“ ČESTITAO NA OTVARANJU PELJEŠKOG MOSTA

VLASNIK „AVAZA“ ČESTITAO NA OTVARANJU PELJEŠKOG MOSTA

27. srpnja, 2022.

 

Kao neko ko gradi i voli arhitektonska dostignuća, čestitam na otvaranju Pelješkog mostaKao političar, također, poručio je ovo Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH. 

– Moramo u regionu početi da navijamo jedni za druge i radujemo se strateškim infrastrukturnim uspjesima.

Ovaj most je nastao i kao posljedica historijskog sporazuma predsjednika Alije Izetbegovića i Franje Tuđmana. Izgleda su oni bili tolerantniji od nekih svojih današnjih sljedbenika koji, protiveći se izgradnji mosta ili dajući retroaktivne zavidne komentare, pokazuju ružno lice i anahroni princip “neka komšiji crkne krava”.

Region u budućnost mora ići suprotnom logikom i iskrenim takmičenjem u dobrim stvarima.

Izgradnjom mosta, Republika Hrvatska je jača, jači je, što treba javno reći u situaciji opće sigurnosne krize, i NATO savez zbog boljih saobraćajnih veza, a, s druge strane, Bosna i Hercegovina ništa nije izgubila.

Golemi kruzer koji je ušao u Neum, životno je demantirao profesionalne populiste, koji su izmišljali navodne pomorske blokade slobodnom pristupu našoj obali.

Šteta je da niko od državnih zvaničnika nije čestitao Hrvatskoj i EU, koja je dominantno finasirala izgradnju Pelješkog mosta.

Valjala je, zbog neminovnosti normalizacije bošnjačko-hrvatskih odnosa, i čestitka još nekog bošnjačkog lidera na grandioznom pothvatu i uspjehu Republike Hrvatske s kojom nas spaja više od 1.000 kilometara zajedničke granice i mnogo historijskih i budućih veza – poručio je Radončić.

IZVOR: www.avaz.ba T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. NU
    #1 NU 27 srpnja, 2022, 22:47

    POŠTOVANI DRUŽE RADONČIĆU ,NIJE DAVNO BILO KADA SI U ŠKOLI UČIO DA JE OVO BALKANSKO PODNEBLJE NEKA CIJELINA NA KOJOJ ŽIVE NJEGOVI STANOVNICI,JOŠ JUIČER UJEDINJENI U JEDNOJ SOCIJALISTIČKOJ REVOLUCIJI U KOJOJ SU SE BORILI -BRANILI OD VEČIH I JAČIH ZA SVOJ OPSTANAK I ZA NOVE I DRUGAČIJE DRUŠTVENO-PROPZVODNE ODNOSE I BAŠ U TOJ REVOUCIJI SMO SE UJEDINILI, A IZMJEAŠNI SMO BILI I OSTALI,KAO NASLIEĐENI ,OD RAZNIH VJERA I NACIONALNIH OBILJEŽJA ,ALI SMO SVE TO MAKNULI U STRANU I PRAVILI NOVO DRUŠTVO BESKLASANO USTROJENO ,DAKLE, SAMOUPRAVNO, I POČELI NOVI ŽIVOT DRUŠTVENO-PROIZVODNIH ODNOSA KOJE NAS JE POGURALO U RAZVOJU. I GLE PARADOKSA ,DOZVOLILI SMO KRŠČANSKO-KLASNO-KASTINSKOM-ZLOČINAČKOM NAHRUPU NA NAŠE DOJUČERAŠNJE DRUŠTVENO-PROIZVODNE ODNOSE ,KOJI SU NAS PODIJELILI ,AL,I POVNO ,NA KLAS E RASE ,VJERE I TRADICJE , KOJE SMO NEKADA DONIJELI IZ OSMANSKOG CARSTAVA I VEĆ BILE ZABORAVLJENE. PA JE SADA SMIJEŠNO ČUTI I PROČITATI OD OVOG SPAHIJE KAKO NAM, PREKO SVOGBA GALASILA -AVAZA ,I SLAMSKOG OBILJEŽJA ,ŠALJE PORUKE PRIJATELJSTVA I APELIRA NA NEKE NOVE ODNOSE ,KOJI SU U NAJMANJU RUKU SUVIŠNI. N E PRIPADAJU OVOM VREMENU I OVOM STUPNJU CIVILIZACIJE KOJOM VLADAMO.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code