NAJNOVIJE NA PORTALU

MARKOVIĆ I PANOVIĆ KANDIDATI ZA SRBIJANSKOG AMBASADORA U ZAGREBU

MARKOVIĆ I PANOVIĆ KANDIDATI ZA SRBIJANSKOG AMBASADORA U ZAGREBU

2. veljače, 2015.

pol-1markovic-SPAJANJE_620x0

Novi ambasador Srbije u Hrvatskoj mogao bi da bude Milan Marković, nekadašnji član demokrata i ministar u Vladi Mirka Cvetkovića – saznaju “Novosti”.

O još jednom imenu za ovu poziciju razmišlja se poslednjih nedelja u vrhu srpske diplomatije, a to je Zoran Panović, glavni urednik dnevnog lista “Danas”, ali se za sada Markoviću daju veće šanse u novoj raspodeli diplomatskih karata. On je već obavljao funkciju u naprednjačkoj vladi, kao direktor Kancelarije za saradnju sa Hagom.

Trenutno je upražnjeno čak 11 ambasadorskih mesta u našoj diplomatsko-konzularnoj mreži, a uskoro bi na sednici Vlade Srbije trebalo da se nađe prvi kadrovski paket, odnosno rešenja za Nemačku, Grčku, Ujedinjene Arapske Emirate, Portugaliju i Hrvatsku.

Za Atinu je “viđen” još jedan bivši kadar demokrata Dušan Spasojević, koji je službovao u Ankari, dok bi u Berlinu trebalo da “stoluje” Dejan Ilić, naš naučnik i biznismen koji godinama živi u ovoj zemlji. Oliver Antić, savetnik predsednika Tomislava Nikolića, najverovatnije će biti novi ambasador u Lisabonu.

Bez ambasadora su i naše ispostave u Argentini, Zambiji, Indoneziji i Siriji. U Iranu i na Kipru naši predstavnici su opozvani pre skoro godinu i po dana, ali Aleksandar Tasić i Savo Đurić još nisu vraćeni u zemlju, a njihovi naslednici se intenzivno traže.

IZVOR:www.novosti.rs T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code