PIŠONJA I ŽUGA U BEOGRADU

PIŠONJA I ŽUGA U BEOGRADU

6. ožujka, 2012.

151204
 

Predstava „Balada o Pišonji i Žugi“, po tekstu Vladimira Đurđevića, biće premijerno izvedena 7. marta u Ateljeu 212. Nastala je po motivima pesama „Balada o Pišonji i Žugi“ i „Pišonja i Žuga u paklu droge“ kultnog benda Zabranjeno pušenje.

To je večna i uvek aktuelna priča o dva prijatelja koji, pod okriljem rata, raspada Jugoslavije i socijalizma, beže u svoj utopijski ambijent – na more.
U predstavi „Balada o Pišonji i Žugi“ dva beogradska pozorišta Atelje 212 i Omladinsko pozorište Dadov udružili su svoje kreativne snage i potencijale u okviru ovog jedinstvenog projekta.
Glumačku ekipu čine Milan Marić (Pišonja), Nikola Jovanović (Žuga), Tamara Dragičević, Mihajlo Laptošević, Ivan Zekić, Milena Živanović i Uroš Jovčić. Mlade glumačke nade predvodi Zoran Cvijanović u ulozi Murga Drota. Reditelj predstave je Vladan Đurković.

Sa Kurirom na pretpremijeru

Predstava „Balada o Pišonji i Žugi“ paralelno će se igrati na sceni Ateljea 212 i pozorišta Dadov, a Kurir poklanja pet puta dve karte za večerašnju pretpremijeru u Ateljeu najbržim čitaocima koji se od 9 do 9.05 jave na broj 011/3240-551.
Izvor:http://www.kurir-info.rs

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code