MARIJAN BILOSNIĆ IZLAŽE U BEČU

MARIJAN BILOSNIĆ IZLAŽE U BEČU

4. studenoga, 2015.

poziv_m_tomislav m bilosnic_izlozba2015:Layout 1
Tomislav Marijan Bilosnić pokazljivo će biti predstavljen izložbom slika „Povratak tigra“ koja se otvora 5. studenoga 2015. godine u Hrvatskom centru u Beču (Kroatisches Zentrum Wien) prije svega za Hrvate u Austriji kojom slikarski uvjerljivo progovara o temi sa ciklusom slika posvećennih tigru. Riječ je o ovećoj izložbi zanimljivih slika kojima ovaj autor nanovo dokazuje sebi svojstven raspoznajan umjetnički likovni izričaj koji ga uvelike krasi u umjetničkoj svestranosti. Izložba u Beču održava se pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji, a organizirali su je Hrvatski centar Beč i Matica hrvatska u Austriji, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Zadar i udruga Međunarodnih književnih susreta u Koljnofu (Kópháza) u Mađarskoj.
Bilosnić će se u Beču predstaviti sa svojim novim moćnim slikarskim ciklusom „Povratak tigra“ koji broji više od pedesetak slika u tehnici ulja na kartonu, veličine 70 x 50 cm. Na izložbi postavljena djela nastala su zadnjih godina na temu Bilosnićeve svjetski poznate uspješnice zbirke pjesama „Tigar”, koja je do sad prjevođena na engleski, španjolski, talijanski, njemački, makedonski, albanski, romski, slovenski, rumunjski i romski jezik, a djelomično na bugarski, porugalski i mađarski jezik, baš kao i gradišćansko hrvatski.
O umjetničkom djelovanju i djelu autora izložbe slika govorit će dr. sc. Igor Šipić, pritomu će biti predstavljena i njegova netom izišla knjiga „Vulkan na sudbini života“, koja se bavi umjetničkim portretom Tomislava Marijana Bilosnića. Izložbu „Povratak tigra“ otvorit će dr. sc. Zdenka Weber, hrvatska diplomatica koja je opunomoćena ministrica RH.
Cjelovečernji bogati kulturski program nakon samog otvaranja Bilosnićeve izložbe upotpunjen će biti i glazbenim prilozima u kojem sudjeluju„Dubrovački kavaljeri“. Potom će u književnom dijelu večeri uz Tomislava Marijana Bilosnića i Igora Šipića nastupiti i književnici Božica Brkan, Đuro Vidmarović, Robert Mlinarec, Božidar Glavina, Denis Peričić, Marko Gregur, Nikša Krpetić i Darko Pero Pernjak.
Izložbu „Povratak tigra“ posjetitelji u Beču mogu razgledati od 5. do 19. studenoga 2015. do kad ostaje otvorena, a potom će biti prenešena u Koljnof (Kópháza) u Mađarsku.
Ivan Raos T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code