LUTKARSKI FESTIVAL U KARLOVCU

LUTKARSKI FESTIVAL U KARLOVCU

25. svibnja, 2023.

 

 

 

International Puppet Theatre Festival Karlovac pod imenom – InPuT Festival Karlovac imao je snažno otvaranje bogatog programa ispunjenim lutkarskom povorkom, predstavama, radionicama i izložbom.

Organizator InPuT Festa Karlovac, Gradsko kazalište Zorin dom ove godine prilikom otvorenja pripremio je pravi spektakl. Festival je započeo ujutro s predstavom Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka „Djedova Priča”. Nakon toga uslijedila je radionica za publiku.

Svečano otvaranje festivala održalo se u 18 sati sa sada već tradicionalnom lutkarskom povorkom koja je okupila tisuće ljudi nakon čega je uslijedila izvedba lutkarskog mjuzikla ,,Krug života nastava po motivima ,,Kralja Lavova”, a izveli su ga studenti Akademije za umjetnost i kulturu iz Osijeka.

U sklopu ovogodišnjeg festivala otvorila se i velika izložba radova Zlatka Boureka pod imenom ,,Zlatko Bourek u svom svijetu”. Otvorenju izložbe prisustvovali su Barbara Bourek i Igor Cvetka.

U razdoblju od 23. do 27. svibnja InPuT Fest svojim bogatim i raznovrsnim programom pretvara grad Karlovac u glavno lutkarsko susretište. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code