LISINSKI U RIJECI

LISINSKI U RIJECI

21. rujna, 2018.

 

U drugom ciklusu Lisinski u Guvernerovoj palači očekuju se četiri uzbudljiva koncerta klasične glazbe. Na samom otvorenju 27. rujna predstavit će se tri dame, tri majstorice svog instrumenta koje su nedavno u sklopu Večeri na Griču oduševile zagrebačku publiku. Beethoven i Brahms pod njihovim prstima zvuči samouvjereno, strastveno i romantično. To su Marija Pavlović na klarinetu, Monika Leskovar na violončelu i Marina Filjak na klaviru – tri najljepše melodije nove sezone koncertnog ciklusa u Rijeci.

Bogatstvo i raskoš barokne glazbe očekuju vas 16. listopada kada na pozornicu Guvernerove palače stupi Hrvatski barokni ansambl s originalnim glazbalima i njihovim vjernim replikama iz ovog veoma zanimljivog povijesnog razdoblja. Glazbena ostavština velikih skladatelja u njihovom izvođenju zvuči itekako autentično, zbog čega su redoviti gosti brojnih domaćih i inozemnih festivala, a često ugošćuju vrhunske strane i domaće soliste i dirigente. Glazbena ih kritika svrstava u sam vrh hrvatske glazbene reprodukcije.

Dobitnik brojnih prestižnih nagrada, s diplomom londonskog Royal Academy of Music, gitarist Srđan Bulat, svoje će glazbeno umijeće riječkoj publici predstaviti 14. studenoga. Svjetske pozornice svjedočile su njegovom virtuoznom gitarskom umijeću u koje redovito uplete djela hrvatskih autora. 

Finale ciklusa rezervirano je za mladog i perspektivnog pijanista Ivana Krpana, jednog od najzanimljivijih i najuspješnijih mladih nada domaće pijanističke scene. Premda je još uvijek samo student na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, zbog prošlogodišnje osvojene prve nagrade na jednom od najuglednijih pijanističkih natjecanja u svijetu “Ferrucio Busoni” u Bolzanu, pred njim su glazbena gostovanja u svjetskim glazbenim središtima kao Leipzig, München, London, Weimar i St. Petersburg, no prije ove velike glazbene avanture, u Guvernerovoj palači će zasvirati 13. prosinca. T

 

.

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code