KUPALIŠNA SEZONA NA ZAGREBAČKIM JEZERIMA

KUPALIŠNA SEZONA NA ZAGREBAČKIM JEZERIMA

4. lipnja, 2015.

70844286

Na temelju Odluke Gradske skupštine Grada Zagreba o lokacijama za kupanje i o trajanju kupališne sezone, sezona kupanja na zagrebačkim jezerima počinje 7. lipnja i završava 15. rujna. Uzorkovanje kvalitete vode za kupanje na Jarunu tijekom sezone redovito se obavlja svakih 15 dana, a prema programu, prvo će biti 9. lipnja.

Uzorkovanje je obavljeno i ususret kupališnoj sezoni, 15. travnja i utvrđena je izvrsna kakvoća vode na svim točkama uzorkovanja.

Kao što je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić najavio na sjednici Skupštine, javnost će o kvaliteti vode biti redovito obavještavana, a kako bi građani bili sigurni u kvalitetu jarunske vode, bit će napravljena još jedna analiza prije početka sezone.

Također, prema najavi gradonačelnika, poduzet će se kratkoročne i dugoročne mjere. Kratkoročne – nastavak čišćenja površine jezera i uzorkovanja vode te po njegovom nalogu i provjera izvedenog kanalizacijskog sustava objekata smještenih na jezeru Jarun. Kao dugoročnu mjeru, gradonačelnik Bandić najavio je za iduću godinu nabavu stroja za odmuljivanje. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code