KRSNIK: ULASKOM MILOŠEVIĆA U VLADU HRVATSKA JE KAPITULIRALA PRED BEOGRADOM

KRSNIK: ULASKOM MILOŠEVIĆA U VLADU HRVATSKA JE KAPITULIRALA PRED BEOGRADOM

22. srpnja, 2020.

 

Subverzivna djelatnost onog dijela srpske manjine pod kontrolom Milorada Pupovca koji otvoreno bez bilo kakve reakcije dovodi u pitanje hrvatsku državu i njezine institucije. U tome naravno ima javnu potporu Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj koja čak ne priznaje Hrvatsku kao državu, nego koristi pravoslavne eparhije kao nadomjestak za Republiku Hrvatsku. Andrej Plenković je glavni podržavatelj takve subverzivne politike Milorada Pupovca koji čak kaže da je za njegove Srbe, iako takvi u Hrvatskoj ne postoje jer su svi državljani Republike Hrvatske politički Hrvati, glavni grad Beograd. Milorad Pupovac to demonstrativno potvrđuje čestim odlaskom na konzultacije kod svojeg četničkog mentora srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, te obaveznom nazočnošću na četničkim dernecima gdje se Hrvatska uspoređuje sa NDH-a i Hitlerovom Njemačkom

Napisao: Krešimir Krsnik

Ima puno simbolike u odluci mandatara za sastav nove hrvatske Vlade Andreja Plenkovića da jedno mjesto potpredsjednika Vlade ustupi koalicijskom partneru Samostalnoj demokratskoj srpskoj stranci koju vodi čelnik velikosrpske pete kolone u Hrvatskoj Milorad Pupovac. Prvo što padne na pamet je odluka Milorada Pupovca da za to mjesto kandidira Borisa Miloševića, a ne nekog drugog, kako bi se na taj način hrvatskoj javnosti narugao i beskrupulozno pokazao svoju dosljednost u provedbi Miloševićevog projekta velike Srbije. S druge strane Milorad Pupovac pokazuje svoju moć da može do krajnjih granica ucjenjivati dosadašnjeg i budućeg premijera Andreja Plenkovića, čelnika tzv. stožerne hrvatske političke stranke HDZ-a.

Porast četništva

Prihvaćanjem kandidata SDSS-a za potpredsjednika Vlade ne samo Andrej Plenković nego cijeli HDZ, odnosno njegova rukovodeća garnitura potpisala je kapitulaciju pred velikosrpskom politikom koju sustavno posljednjih 20-tak godina vodi Milorad Pupovac kao strani agent u državi Hrvatskoj, a da to nikome ne smeta Prije nekoliko godina Sigurnosno obavještajna agencija u svojem godišnjem izvješću upozorila je na porast četništva u Hrvatskoj, ali na to nitko nije reagirao, niti se o tome raspravljalo u Hrvatskome saboru. Umjesto toga pojačala se subverzivna djelatnost onog dijela srpske manjine pod kontrolom Milorada Pupovca koji otvoreno bez bilo kakve reakcije dovodi u pitanje hrvatsku državu i njezine institucije. U tome naravno ima javnu potporu Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj koja čak ne priznaje Hrvatsku kao državu, nego koristi pravoslavne eparhije kao nadomjestak za Republiku Hrvatsku. Andrej Plenković je glavni podržavatelj takve subverzivne politike Milorada Pupovca koji čak kaže da je za njegove Srbe, iako takvi u Hrvatskoj ne postoje jer su svi državljani Republike Hrvatske politički Hrvati, glavni grad Beograd. Milorad Pupovac to demonstrativno potvrđuje čestim odlaskom na konzultacije kod svojeg četničkog mentora srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, te obaveznom nazočnošću na četničkim dernecima gdje se Hrvatska uspoređuje sa NDH-a i Hitlerovom Njemačkom. Na sve te grube protuhrvatske provokacije predsjednik HDZ-a i bivši, te budući predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković kaže da se u tim izjavama “malo pretjeralo”.

Treba se zapitati kako se moglo dogoditi da je Hrvatska kao pobjednica nad velikosrpskom agresijom što je krunisano Vojnoredarstvenom akcijom “Oluja” došla u poziciju da se nakon 30 godina pred tom velikosrpskom ideologijom mora braniti. Ne radi se samo o nepromijenjenoj velikosrpskoj politici vlade u Beogradu bez obzira koja stranka bila na vlasti, nego još više o izdajničkoj kliki u hrvatskoj političkoj strukturi. Čak je klica takve hrvatske podaničke politike postavljena još 1996. godine kad je tadašnji ministar vanjskih poslova Mate Granić samo godinu dana nakon “Oluje” otišao u Canossu, odnosno Beograd potpisati kapitulantski Sporazum o normalizaciji odnosa s tadašnjom SR Jugoslavijom. U njemu se Hrvatska odrekla žrtve u velikosrpskoj agresiji. Da je ipak hrvatska država bila žrtva državne agresije Srbije potvrdila je tek presuda Međunarodnog suda pravde u tužbi Hrvatske protiv Srbije zbog genocida. Nota bene, protiv podizanje te tužbe bili su bivši predsjednik Ivo Josipović i bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić, da spomenemo samo najvažnije, a sam Mate Granić kad se u VONS-u pod predsjedanjem Franje Tuđmana raspravljalo o podizanju tužbe bio je protiv toga. Kad je pak 2000. godine došla na vlast Mesić-Račanova garnitura velikosrpska politika pod vodstvom Milorada Pupovca dobila je novi zamah, jer je Račanova Vlada prepustila progon hrvatskih generala Haaškom tribunalu, a Stipe Mesić je izjavio da se svi svima u bivšoj Jugoslaviji trebaju ispričati, amnestirajući tako velikosrpsku politiku Beograda. Temelj sadašnjeg nakaradnog Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina koji kao nigdje u Europi jednoj manjini, u ovom slučaju srpskoj, garantira tri saborska zastupnička mjesta udario je HDZ pod Ivom Sanaderom.

Memorandum 2

To je doba kad je hrvatska službena politika pala na najniže moralne grane progoneći pobjedničke hrvatske generale Gotovinu i Markača za koje je tadašnja premijerka Jadranka Kosor Vlaisavljević čak izjavila da ih ne bi prepoznala kad bi ih srela. Sve je to išlo na ruku sustavnoj subverzivnoj politici Milorada Pupovca na čelu velikosrpske pete kolone koju je da bude stvar jasnije financirala sama hrvatska vlada. Tako se u Hrvatskoj bez ikakvog otpora provodio Memorandum 2 SANU s glavnim ciljem destabilizacije hrvatskog društva i države i jačanje utjecaja Pupovčeve velikosrpske pete kolone. Ustoličenje Andreja Plenkovića kao briselskog gubernatora Hrvatske samo je ojačalo položaj Pupovčeve podrivačke politike, prije svega zato što je Andrej Plenković u Bruxellesu zadužen da Hrvatsku instalira kao glavnog nositelja eurounijskog projekta tzv. Zapadnog Balkana, a potom i zbog toga što je Andrej Plenković jedan od pripadnika “zlatne komunističke mladeži” koja nema nikakve veze s hrvatskim nacionalnim interesima ali se u državi dobro pozicionirala zahvaljujući kontroli izbornog procesa, pa zato u ovom trenutku drži dvije najvažnije dužnosti u Hrvatskoj. Zato nije slučajno da predsjednik Republike Zoran Milanović koji je svojim postupcima degradirao dužnost koju obavlja šuti o skandaloznoj kadrovskoj politici premijera Plenkovića, što može biti samo dokaz da svaki sa svoje pozicije podržava u ovom trenutku završnu fazu velikosrpske politike u Hrvatskoj.

Što ona sadržava već je najavio Boris (Slobodan) Milošević. Bez imalo srama, a to je moralna kategorija koja kod većine Srba, kako je to identificirao Dobrica Čosić o srpskoj laži, ne postoji, Boris Milošević izjavljuje “kako je za društvo važno da Srbin brine o ljudskim pravima”. Čak i u toj izjavi ne spominje pridjev “hrvatsko”, pa je sasvim jasno kako taj četnik namjerava brinuti o tom izuzetno najvažnijem aspektu ljudskih prava u Hrvatskoj. Najblaže rečeno skandalozno je da pripadnik minornog dijela srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj kao član stranke koju je osnovao osuđeni ratni zločinac Goran Hadžić ne samo govori nego će štoviše odlučivati o poštivanju ljudskih prava nakon svih zala što ih je Miloševićeva velikosrpska politika počinila u Hrvatskoj. To je dakle svjetonazor koji su Andrej Plenković i njegov HDZ prihvatili kao koalicijskog partnera u novoj Vladi. T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Portal TJEDNO
  #1 Portal TJEDNO 29 srpnja, 2020, 07:05

  Štovani posjetitelji portala Tjedno,

  Faktograf cenzurira Vaše komentare na Feacebook izdanju pa Vas molimo da komentirate na web izdanju.

  Živjela demokracija, živjela sloboda tiska!
  Tjedno.hr

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Hrvatska bez predsjednika države i vlade, vrhovnika
  #2 Hrvatska bez predsjednika države i vlade, vrhovnika 28 srpnja, 2020, 12:41

  Član HDZ-a (poslije tri desetljeća) ostajem, rošavoga i grbavonogoga podstanara dezertera Pantovčaka i onoga u banskim dvorima ne priznajem na funkcijama koje je za tzv. izbora izabrao zločinački sdp. U odori HV-a nemam ja ni bilo koji časnik, dočasnik i vojnik vrhovnoga zapovjednika. On može zapovijedati glupoj princezi tankih krušnih rezova, onoj Musić.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Pero
  #3 Pero 28 srpnja, 2020, 11:37

  Odličan tekst. Treba još samo dodati da je broj manjinaca povećan a broj Hrvata izvan RH smanjen ucjenom oporbe na čelu s Milanovićem kad je HDZ mijenjao izborno zakon o referendumu za EU. To je bio njihov uvjet za prihvaćanje EU! A narod ga izabrao i za Pantovčak?! Tko je tu lud a tko zbunjen? Ovaj mandat je izvrstan za vraćanje na staro, kad već teferendum o promjeni Izbornog zskona nije prošao. Naime, potpisalo ga je samo 440 000 građana pa su lako izbrisali 40 000 i proglasili nevažećim cijeli referendum (tzv. Kuščevićev lopovluk). Po našim Hrvatekima i on može očekivati da postane predsjednik.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. žrdina
  #4 žrdina 22 srpnja, 2020, 18:04

  Na žalost za to su zaslužni branitelji koji očekuju rješavanje statusa po aktualnom zakonu.
  Iz straha za svoj status angažirali su sve živo da se glasa za HDZ iako su znali da su isti jugani.
  Eto judini škudi odradili su svoje.

  Jer Hrvatsku mi moju objesiše,
  Ko lopova, dok njeno ime briše,
  Za volju ne znam kome, žbir u uzama!
  Antun Gustav Matoš

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code