KNJIGA „PSIHOSOCIJALNA PRILAGODBA HRVATSKIH BRANITELJA“

KNJIGA „PSIHOSOCIJALNA PRILAGODBA HRVATSKIH BRANITELJA“

4. prosinca, 2017.

 

 

U srijedu 6. prosinca u Domu specijalne policije (Trg žrtava fašizma 1) s početkom u 19 sati održat će se svečano predstavljanje knjige „Psihosocijalna prilagodba hrvatskih branitelja – individualna i društvena perspektiva“.

Knjiga je nastala u koautorstvu tri psihologa: Sandre Šućurović, Igora Mikloušića, Martine Knežević, te predstavlja suradnju između Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, Udruge specijalne policije, Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar te Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Knjiga je svojevrsni pionir u svome području, jer je jedna od rijetkih koje opsežno i na znanstveni način obrađuje temu inkluzije branitelja u društvo i daje konkretne preporuke za rad s braniteljskom populacijom, ali i svim budućim ratnim veteranima. Studija je rezultat istraživanja koje je provedeno pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja u periodu od 2013. – 2015. godine.

Na predstavljanju knjige govorit će autori, recenzenti knjige prof. dr. sc. Marijana Braš (predstojnica Klinike za psihološku medicinu, KBC Zagreb) i prof. dr. sc. Goran Milas (znanstveni savjetnik, Institut društvenih znanosti Ivo Pilar), te visoki uzvanici iz Ureda predsjednice Republike Hrvatske te Ministarstva branitelja.

Knjiga Sandre Šućurović, Igora Mikloušića i Martine Knežević za mene je jedna od najugodnijih iznenađenja kada je riječ o stručnoj literaturi o hrvatskim braniteljima. Autori su koristeći znanstveni pristup detaljno i sveobuhvatno prikazali nekoliko vrlo značajnih tema vezanih uz hrvatske branitelje koje su logičnim slijedom povezane u cjelinu, povezujući prošlost, sadašnjost, ali i budućnost.“ – prof. dr.sc. Marijana Braš. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code