KOPRIVNIČKI BRANITELJI TRADICIONALNO U PONOĆ  ZAPALILI SVIJEĆE

KOPRIVNIČKI BRANITELJI TRADICIONALNO U PONOĆ ZAPALILI SVIJEĆE

1. siječnja, 2016.

svijece1-600x357
Predstavnici Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.), već po tradiciji, točno u ponoć, s prelaska Stare na Novu 2016., zapalili su, podno Spomen – križa „Bili su prvi kad je trebalo“ u Koprivnici, 21 svijeću za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje – da se ne zaborave. Na taj način simbolično su odali počast stradalim braniteljima u svim županijama, jer u Domovinskom ratu nije bilo sredine gdje nije bilo nevino stradalih.
Ovo je već šesta godina kako predstavnici ove Udruge na ovaj način dočekuju Novu godinu u Koprivnici, a ranijih desetak godina na isti su način počast odavali poginulim braniteljima kod Križa na ušću Vuke u Dunav u Vukovaru.
One koji su dali svoje živote za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu treba se sjećati i na ovakve dane, a ne samo kad se obilježavaju obljetnice. Ovo je u svakom slučaju jedinstven doček Nove godine u svijetu – rekao je Mladen Pavković, inicijator ovog sjećanja i predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.
UHBDR 91. T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code