KLEVETE GOSPODINA PADJENA – demantij Jure Kapitanovića

KLEVETE GOSPODINA PADJENA – demantij Jure Kapitanovića

22. siječnja, 2016.

Poštovana redakcijo,
Sukladno Zakonu i našem telefonskom dogovoru, molim da objavite dolje navedeni tekst.
Dopustite izrazite čudjenje da ste toliki prostor ustupili osobi, koja je, kako to on kaže: “magistar prometnih znanosti i svjetski priznati stručnjak”, ali eto nitko ga neće, pa je godinama bez posla. Padjen (zvani GLOBUS) navodi kako su ga zaštitarili naganjali po Saboru, svugdje je pokušavao doći do posla ali eto godinama ne ide pa se on prehranjuje kao nepozvanih gost raznih dogadjanja gdje bez ikakva srama upada. Njegova ponašanja nije moguće razumijeti ukoliko nije poznata dijagnoza, ali eto ja ju znam, jer mi se povjerio njegov otac još davne 1988. godine jer je silno želio uhljebiti Zdenka.
Bilo bi dobro da vam ljude predstave njihova djela tijekom radnog vijeka a ne diplome Prometnog fakulteta ili Političkih znanosti.
Velika je laž da je Padjen jedan od osnivača Croatia Airlinesa.
Dopustite osvrt na tvrdnje (laži) gospodina Padjena:
1. Padjen navodi: “Mišetićev intimus, famozni Jure Kapetanović, koji mora imati kodno ime , jer Hrvati nisu nikada, osim njega, bili na čelu Savezne uprave za kontrolu letenja Jugoslavije, itekako bi isto mogao proovoriti o Zoranu Milanoviću u Brusselu, jer se trojac Kučko-Kapetanović-Milanovića, tamo često noću zabavljao.”
Odgovor: Jure Kapetanović, tijekom svojega rada u Saveznoj upravi za kontrolu letenja Jugoslavije od 1971. do 1987., nikada nije bi na čelu te Uprave a niti obnašao rukovodeću funkciju u bilo kojoj područnoj organizacie te Uprave. Jure Kapetanovic je bio kontrolor i instruktor.
Što se tiče Hrvata u Upravi, vjerovao on to ili ne ali bilo je osoba koje su za vrijeme Drugog svjetskog rata bile na poraženoj strani (očevi Ivana Zvonimira Čička i Željka Malnara i mnogi drugi).
Ono što ja mogu reći o Zoranu Milanoviću je slijedeće, upoznali smo se u Dubrovniku 1995. kada je Milanović bio clan Izaslanstva (predstavnik Ministarstva vanjskih poslova) kojega sam ja predvodio a pregovaralo se o bilateralno sporazumu izmedju Hrvatske i V. Britaje a vezano za zračni promet. Nakon toga Milanovića sam usreo ponovno 1999. na njegovu povratka iz Brussela u Hrvatsku, dakle, iako nisam odvjetnik g. Milanovića mogu potvrditi da je Padjenova laž kako je Milanovi
uhljbljen u Brusselu 1990., kao što je i bezočna laž da sam noćario s Kučkom I Milanovićom po Brusselu, kao prvo nikada nisam noćario i zabavljao se pogotovo ne s Kučkom I Milanovićom jer nikada nismo skupa bili u Brusselu, Kučko je došao nekolio godina nakon Milanovićeva odlaska a Milanović je otišao u Hrvatsu kada sam ja stigao.
Što se tiče tvrdnje kako sam ja morao raditi za nekoga i da sam poznat po kodnom imenu “DUGA” sa zadovoljstvom ću čuti dokaze na sudu.
2. Padjen navodi: “Potrčko Kučko i Zoran Milanović, prijatelji iz pijeska koji su se godiama družili i zabavljali u Brusselu dok smo mi u Hrvatskoj krvarili I pjeskarili i … Dok ne doznamo bar malo o Milanovićevom životu u Brusselu, stalnim druženima sa Jurom Kapetanovićem, hrvatskim Suslovom (nemojte zaboraviti da se Jure Kapetanović proglasio nadležnim za tajne sastanke s generalom Gotovinom dok je ovaj bio u bijegu) ne samo sve o mračnim tajnama premijera Milanovića, koji je vodio nagoru hrvatsku vladu u povijesti. Jure Kapetanović koji je u Brusselu, bar dvadeset puta večerao sa Zoranom Milanovćem, a Jure je bio jako dobar I s Franjom Tudjmanom i Ivicom Račanom, i sutra će sa Tomislavom Karamarkom. Kodno ime mu je Duga.
Odgovor: Ponovno, Milanović i Kučko nikada nisu u isto vrijeme boravili u Beneluxu. Jure Kaptanović nikada nije skupa večerao s Milanovićem. Kako se to Jure Kapetanović proglasio nadležnim za tajne sastanke s generalom Gotovinom, Padjen će morati objasniti na sudu. Istina je da sam bio dobar s pokojnim predsjednikom Tudjmanom, ali je neistina da sam bio dobar i s Račanom, jer ga nisam niti upoznao. Tomislava Karamarka poznajem od 1993. i nisam dužan Padjenu objašnjavati naš odnos. Što se tiče kodnog imena “Duga”, Padjen će morati obrazložiti na sudu tu tešku klevetu. Zanimljivo bi bilo objašnjenje gdje je to GLOBUS “krvario” tijekom rata – ružna priča.
U pozdrav,
Jure Kapitanović
Umirovljeni senior expert za pravila i propise Europske Agencije za sigurnost zračne plovidbe.T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. ante požgaj
  #1 ante požgaj 26 siječnja, 2016, 12:30

  sukladno zakonu si ti trebao završiti iza brave a ne pisati famflete, razbojniče jedan

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. pokrij se ušima
  #2 pokrij se ušima 22 siječnja, 2016, 22:39

  HRT, 3.3.2005.
  Zbog sumnje da je lažno prijavio kazneno djelo, zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo osumnjičilo je Juru Kapetanovića koji je tvrdio da se lani sastao s haškim bjeguncem Antom Gotovinom, a u cilju prikupljanja dokaza protiv njega predloženo je saslušanje četvero svjedoka. «Od zagrebačkog Županijskog suda zatražili smo saslušanje četiriju svjedoka za koje smatramo da bi mogli potvrditi osnovanu sumnju da je Jure Kapetanović lažno prijavio kazneno djelo koje se dovodi u vezu s ostvarivanjem kontakta njega samog i drugih osoba s odbjeglim generalom Gotovinom», izjavila je zagrebačka općinska državna odvjetnica Vesna Abramović. Nije željela detaljnije pojasniti na osnovu čega je tužiteljstvo od suda zatražilo istražne radnje i koje je to kazneno djelo Kapetanović lažno prijavio. Kako se neslužbeno doznaje iz izvora bliskog Državnom odvjetništvu RH koji je želio ostati neimenovan, Kapetanović je sredinom siječnja tužiteljima dao iskaz u kojemu je tvrdio da je preko nekih ljudi u studenome prošle godine sastao s Gotovinom na području BiH kako bi ga u ime Vlade nagovorio da se preda Haškom sudu. No, iz istog se izvora doznaje kako je tužiteljstvo u predistrazi utvrdilo da se Kapetanović nije susreo s Gotovinom i da ga nitko iz državnog vrha nije ovlastio da pregovara s generalom u bijegu. Neistinitim iskazom da su mu u kontaktu s Gotovinom pomogli neki ljudi, Kapetanović je te osobe ustvari lažno prijavio da znaju gdje je Gotovina i da sudjeluju u njegovu skrivanju, odnosno da čine kazneno djelo, smatraju u tužiteljstvu. Neslužbeno se doznaje da bi Kapetanović mogao biti osumnjičen i za davanje lažnog iskaza.
  Link: http://www.hrt.hr/arhiv/2005/03/03/HRT0043.html

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code