NAJNOVIJE NA PORTALU

JOŠ TRI PREMIJERE DRAMA MIRE GAVRANA U POLJSKOJ

JOŠ TRI PREMIJERE DRAMA MIRE GAVRANA U POLJSKOJ

26. ožujka, 2015.

gavran nova

Teatar A. SEWRUKA iz poljskog grada Elblaga izvesti će 28. ožujka 2015. čak dvije premijere hrvatskog književnika i dramatičara Mire Gavrana, riječ je o dramama „Sve o ženama“ i „Sve o muškarcima“, a obje je predstave režirao Bartlomiej Wyszomirski.

U drami „Sve o ženama“ glume  Maria Semotiuk, Teresa Suchodolska i Marta Maslowska. Dok u  drami „Sve o muškarcima“ glume Piotr Boratynski, Artur Hauke i Piotr Szejn.

Kako javlja Presscut agencija  je li to slučajnost ili ne ali će istog dana Teatar NOWY iz poljskog grada Zabrzea izvesti čitaću premijeru Gavranove komedije „Zabranjeno smijanje“ koju je režirao Jerzy Makselon, dok u glavnim ulogama nastupaju Renata Spinek, Katarzyna Kubacka i Zbigniew Stryj.

Sva tri Gavranova kazališna teksta prjevodila je s hrvatskog na poljski Anna Tuszynska. Djela hrvatskog književnika Mire Gavrana u Poljskoj su od publike zaista dobro primljena, o čemu svjedoči njegovih dvadesetak kazališnih premijera koje su se održavale u toj državi u, deset poljskih gradova od Krakova do Varšave.T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code