ROMAN O SVETOJ KATARINI SIENSKOJ

ROMAN O SVETOJ KATARINI SIENSKOJ

1. lipnja, 2014.

Opsada neba

Nakladnička tvrtka Verbum u četvrtak, 29. svibnja u svojim prostorijama u Splitu na konferenciji za medije predstavljala je roman Louisa de Wohla Opsada neba. Roman o sv. Katarini Sijenskoj, kojeg su predstavili mr. sc. Petar Balta i Miro Radalj, glavni urednik i direktor nakladnika Verbum.

Nastavljajući svoj popularni niz romana o duhovnim velikanima, ugledni romanopisac Louis de Wohl svoje iznimne talente posvećuje prikazivanju jedne od najneobičnijih žena općenito tijekom povjesnice – svete Katarine Sijenske. Zapravo Katarina je žena iz četrnaestoga stoljeća (kći poduzetna bojadisara iz Siene), i nikad nije zaboravila mistično iskustvo iz svoje rane mladosti – jer se baš u toj dobi posvetila Kristu. Što je ipak naveliko potreslo njezinu obitelj kad je odbivši se udati ustrajavala na tomu da svoj život potpuno posveti Bogu.

Njezin je život bio izniman. U tome zbunjujućemu i opasnome razdoblju povijesti papa je živio u Avignonu: Katarina ga je uvjerila da se vrati u Rim. Talijanski gradovi-države ratovahu međusobno: Katarina ih je obuzdala. Bilo je to i doba kuge: Katarina je služila i spašavala živote. Činila je čudesa, primila stigme i okupila oko sebe mnoštvo pobožnih muškaraca i žena. Svetica koja nije htjela pustiti Gospodina Boga na miru doista je opsjedala nebo – i promijenila lice svijeta. Ovaj roman, koji je i živopisna biografija, oživljava Katarinu Sijensku na izniman način. Ona živi na svakoj njegovoj stranici. 

Zapravo roman Louisa de Wohla Opsada neba. Roman o sv. Katarini Sijenskoj dobro je došao mnogim  vjernicama i vjernicima u Hrvatskoj, jer svi koji ga budu pomno čitali, predočljivo će im dočarati spoznaje i ukazati na obilje zanimljivosti iz života svetice Katarine Sijenske !

Ivan Raos T

5 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code