ISTINA O JASENOVCU NA TRIBINI HRVATSKOG KLUBA

ISTINA O JASENOVCU NA TRIBINI HRVATSKOG KLUBA

23. svibnja, 2015.

Hrvatski klub Jasenovac

Nakon dugogodišnjeg istraživanja logora u Jasenovcu, znanstvenici su otkirli mnoge podatke koji govore o komunističkim neistinama vezanim uz ovaj logor. Saznajte više o tome na Tribini „Istina o Jasenovcu“ koja će se održati u Tribini grada Zagreba, Kaptol 27, dana 26. svibnja 2015. u 19,00 sati, a organizira ju Hrvatski klub. Predavači su Stipo Pilić i Igor Vukić. Meijator je prof. Antun Abramović.

Povijesne knjige u kojima se govori o II.svjetskom ratu na području bivše Jugoslavije obiluju mnogim netočnim podacima i neistinama. U tome zasigurno prednjače priče o Jasenovcu. Broj stradalih i način postupanja sa zatvorenicima predmet su mnogih prijepora i predstavljaju ogromni uteg, odnosno kočnicu razvoja našeg društva. Kada mladi hrvatski orijentirani znanstvenici pokušavaju saznati pravu istinu o ovom logoru odmah se proglašavaju ustašama, kopa se po njihovim privatnim životima, prijeti, tjera ih se sa posla i slično. Odmah počinje priča o prekopavanju leševa, revidiranju povijesti i slično.

Da, upravo tu povijest koju su pisali ideolozi komunizma treba redivirati jer ona nije istinita. Napisana je tako da osudi sve što je hrvatsko i našem narodu nametne povijesnu krivnju. Kome danas smeta saznavanje prave istine o Jasenovcu, istine o križnom putu, Bleiburgu i stotinama drugih stratišta hrvatskoga naroda? Smeta preživjelim „antifašistima“ jer razotkriva njihovu odgovornost za stravične zločine koje su počinili. T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code