VELEIZDAJA VESNE PUSIĆ

VELEIZDAJA VESNE PUSIĆ

20. siječnja, 2016.

vesna_pusic

„Zbog veleizdajničke izjave Vesne Pusić o ‘agresiji’ na BiH, sada proganjaju časnike HVO-a, izjavio je gost Bujice biskup Vlado Košić u ponedjeljak 18. siječnja.
Između ostaloga, odgovorio je i na pitanje voditelja o tome zašto se odlučio primiti hrvatskog heroja Darija Kordića i legendarnog generala HVO-a Miju Jelića: -”Moja je dužnost čuti vjernike u njihovim teškoćama. Kordića osobno poznajem. Želio sam ih saslušati. Velik je problem, ako se optužnice koje su podignute protiv časnika HVO-a, nastave podizati protiv svih koji su sudjelovali u obrambenom ratu. Kao prvo, Hrvatska je spasila BIH. Drugo priznala je njezinu neovisnost te zbrinula pola milijuna muslimanskih izbjeglica koje su Srbi protjerali iz BiH. Hrvatska je branila BiH od agresije, a ne kako kaže bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić – da je izvršila agresiju! Dijelom su i takve izjave dovele do ovih optužnica. Nije do mene da prosuđujem, ali kao čovjek koji voli istinu, to me jako začudilo. To je svojevrsna veleizdaja kada se optužuje narod za nešto što nije učinio. Ne mogu se pomiriti s time da se kaže da je crno bijelo, a bijelo crno. To trebamo braniti – da se ne izokreće istina i da se govori ono što se zaista dogodilo.
Biskup Košić komentirao je i nastojanja Srpske pravoslavne crkve da zaustavi kanonizaciju kardinala Alojzija Stepinca: „Kao što Srbi imaju svoga najvećeg sveca – Svetoga Savu, kojega mi ne osporavamo, tako i mi imamo svoga hrvatskoga sveca – Alojzija Stepinca, kojega se ne smije osporavati!“
Stječe se dojam da nije Stepinca da Srpska pravoslavna crkva nikad ne bi došla do Pape, komentirao je voditelj Bujice, a biskup Košić odgovorio: – U procesu kanonizacije imali smo zadovoljeno baš sve što je bilo potrebno u takvoj proceduri, potvrđeno je i čudo, a onda je došlo to pismo iz SPC-a koje na neki način, sve dovodi u pitanje. Papa je rekao da će Stepinca proglasiti svetim, on poznaje njegovu svetost, poznaje puno naših vjernika i svećenika. Ako je Bog učinio to čudo i potvrdio Stepinčevu svetost, onda Papa ne može reći suprotno. Potrebno je osnovati radnu skupinu koja bi preispitala to vrijeme. Zamjerka im je ta što Stepinac nije osudio NDH, nego je bio sretan što je Hrvatska tada uspostavljena. Ono što oni ne razumiju je da to nije hvaljenje režima – nego radost zbog stvaranja države.
LINK: https://www.youtube.com/watch?v=amxb-MjxQVA&feature=youtu.be T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code