HNS O GALDOVU

HNS O GALDOVU

8. studenoga, 2018.

 

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati Podružnica Sisak održala je tiskovnu konferenciju u Gradu Sisku,  na križanju Galdovačke ulice i ulice Brezovičkog odreda. „Deurbanizacija“ Gradske četvrti Galdovo tema je o kojoj je govorila predsjednica HNS-a Sisak i županijska vijećnica HNS-a Adelina Ivković.

Galdovo ima oko 6.500 stanovnika, ima školu, ambulantu, društveni dom, ljekarnu i obećanje da će dobiti dječji vrtić. Kroz cijelu Gradsku četvrt prolazi državna cesta D36 koja povezuje Grad Sisak i okolicu s autocestom A3 Zagreb-Lipovac, samim time, velika je fluktuacija automobila, kamiona i cisterni te je ovo jedna od najprometnijih cesta u državi.

U Galdovu ne postoji biciklistička staza, nogostup je u takvom stanju da se jedva možete kretati pješice i više sliči nekom šumskom putiću, planinarskoj stazi nastavila je Ivković.

To dovodi do maksimalne ugroze stanovnika, no, na žalost, nije to jedini problem s kojim se svakodnevno susreću Galdovčani. Naime, na izlasku iz Poljske ulice na Galdovačku cestu trava je izuzetno visoka, što ukazuje da se rijetko obavlja košnja.

Autobusna stajališta uglavnom nisu natkrivena, dok se u centru grada stavljaju moderne nadstrešnice s pametnim klupama. Galdovo ne može dobiti ni one stare…

Politička tajnica HNS-a Sisak Marija Kranjčec, rođena Galdovčanka, također je iznijela jedan od problema, problem javne rasvjete. Suvremena led rasvjeta je sve, samo ne suvremena, jer je rasvjeta takva da je Galdovo praktički u mraku što predstavlja dodatnu opasnost za stanovnike Gradske četvrti Galdovo.

Na samom kraju predsjednica sisačkog HNS-a  pozvala je odgovorne službe Grada Siska da se krene s obnovom nogostupa i izgradnjom novog u Poljskoj ulici, s izgradnjom novih biciklističkih staza, obećanog dječjeg vrtića i kuhinje u osnovnoj školi.

Galdovo je vrlo bitno za Grad Sisak, ono je dio Grada, stoga HNS i apelira na Službe Grada Siska s porukom „Pokrenite se!“.

Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati

Podružnica Sisak

Predsjednica Podružnice:

Adelina Ivković T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. anno
  #1 anno 8 studenoga, 2018, 13:30

  Kaj se vi tome čudite.
  Granično dvorište Gradske uprave u Prvoj sisačkoj ulici blizu Kupe je parking iza Samačkog Ininog hotela, s druge strane Loydova zgrada gdje su županijske službe, a slijedeći izlaz požarni put do Druge ulice.
  Ne treba asfalta ali barem pokrpajte one rupe sa šljunkom jer se na tom dijelu parkiraju automobili od djelatnika, ali i ostali.
  Za vrijeme kiše jednostavno propadate u te rupe” dječje grobove”.
  iZar to ne vide gradski komunalni redari.
  A prometni ostavljaju kaznene čitabe na trgu Moše Pijade / ranijem /, gdje nema znakova zabrane parkiranja.
  Tu bi posla mogao imati i DORH.
  Neka gospon Frković to malo izvidi i pomogne Siščanima.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code