HSP AS: KOLIKO VODE JOŠ TREBA PROTEĆI ISPOD MOSTA DOK MILANOVIĆ PRIZNA PORAZ?

HSP AS: KOLIKO VODE JOŠ TREBA PROTEĆI ISPOD MOSTA DOK MILANOVIĆ PRIZNA PORAZ?

27. studenoga, 2015.

11_36224376

Domoljubna koalicija i HSP AS kao strateški partner iste relativni su pobjednici netom održanih parlametarnih Izbora te putem svog mandatara Tomislava Karamarka razgovaraju i dogovaraju polazne programske točke oko sastavljanja buduće Vlade RH kako bi na taj način bila ispoštovana volja birača u svim segmentima. Birači su evidentno poručili da danas tehnička Vlada Zorana Milanovića ne uživa njihovo povjerenje, traže reforme i zaokret u svim segmentima upravljanja gospodarskim resursima, kako na unutarnjem ustroju države tako i u vanjskoj politici.
Prvi preliminarni razgovori i dogovori oko formiranja saborske većine u 8. sazivu Hrvatskog sabora pokazali su pravo lice svih političkih aktera. HSP AS i Domoljubna koalicija su iste dočekali spremno i vode ih kako to nalaže politička kultura za razliku od Zorana Milanovića koji koristi sve mehanizme centara moći koje kontrolira kako bi destabilizirao MOST kao treću političku snagu. Najoštrije osuđujemo politikanske igre koje se događaju oko dijela zastupnika MOST-a, a posebice oko lažiranja potpisa jednog dijela manjinskih zastupnika, pritisaka na njih te arogantno i neprimjereno ponašanje Zorana Milanovića pri konzultacijama kod predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.
Naši pregovori svode se na programsku i reformsku razinu te na tom tragu posebice podupiremo jedan od najvažnijih uvjeta MOST-a za potporu novoj vladi, a koji se odnosi na proglašenje isključivog gospodarskog pojasa na Jadranu. Pravaški zastupnici su inicirali 03.10.2003. godine donošenje Odluke o proširenju jurisdikcije RH na Jadranskom moru temeljem koje je proglašen Zaštićeni ekološko – ribolovni pojas RH. Isti je prolongiran nakon prosvjednih nota Italije i Slovenije do sklapanja Ugovora o partnerstvu o ribarstvu između EU i RH. Pošto isti još nije sklopljen RH od 01.01.2008. primjenjuje izmijenjeni ZERP.
HSP AS je putem svog saborskog zastupnika Ivana Šimunovića kao predlagatelja predložio donošenje Odluke o proglašenju gospodarskog pojasa RH na Jadranskom moru 29.10.2013. Potporu ovom prijedlogu dali su naši koalicijski partneri HDZ i HSS. Vladajuća većina na čelu sa SDP-om putem svog predsjednika Hrvatskog sabora Josipa Leke nije ovaj prijedlog stavila ni na glasovanje temeljem mišljenja svog šefa Zorana Milanovića. Njegov odgovor 30.01.2014. vam dostavljamo u cijelosti gdje on podrobno opisuje mišljenje Vlade RH kojim se predlaže Hrvatskom saboru neprihvaćanje našeg prijedloga.
Dok građani RH očekuju sastavljanje nove Vlade koja će doprinijeti boljitku svima, a ne samo njima postavljamo pitanje u ime njih : „Koliko vode treba proteći ispod MOST-a dok Zoran Milanović proglasi isključivi gospodarski pojas ?“
glavni tajnik HSP AS
Pero Ćorić T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 28 studenoga, 2015, 02:30

  HDZ-E FALANGA.
  O ČEMU TO I ŠTA NAM PORUČUJU NACI- KLERIKALNA ZLOČINAČKA FALANGA HDZ-EA???
  GOSPODO IZ KATOLIČKE ,ZLOČINAČKE FALANGE HDZ-EA ,GOPSODO NESPOSOBNJAKOVIĆI KOJI STE, VLADAJUĆI OVOM DRŽAVOM CC-A 18 GODINA, POKAZALI SVA SVOJA ZNAJA I UMJEĆA A KOJA SU SE PREDICIRALA U KRAĐI ,PLJAČKI ,KORUPCIJI I NACI-KLERIKALIZACIJI, OVE HRAVATSKE, PRETVARAJUĆI JE U STEPINČEVU BOŽJU ,ČISTU, DRŽAVU DINARSKIH TALIBANA,ALTAJSKO-MONGOLSKIH NOMADA ,HAJDUKA.
  ZAR VI IMATE OBRAZA DA SE UOPĆE POJAVLJUJETE NA JAVNOJ SCENI , A NAJMANJE U NEKOJ POLITKOJ FORMI PRED OVIM NARODOM KOJEG STE OPLJAČKALI I RAZVLASTILI NJEGOVIH RADNIČKO-SAMOUPRAVNIH STEČEVINA. JEL’ SE PITATE TKO JE OSIROMAŠIO OVU DRŽAVU I POSLAO JE U DUGOVE??? VI , VI,GOSPODO KATOLIČKI FALANGISTI,SVI UDRUŽENI U ZLOČINAČKOJ, KATOLIČKOJ FALANGI, STEPINČEVOG DUHA I NAUMA-HDZ-EU ORGANIZACIJI . OVOJ DRŽAVI STE OSTAVILI U AMANET VELIKE DUGOVE, MAKSIMALNU NEZAPOSLENOST OD CC- 345 HILJADA RADNIKA ; DAKLE, DRŽAVA IMA NA BURZI TOLIKO RADNIKA I NA ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI ; DRŽAVA IMA TOLIKO RADNIKA NA RAZLIČITIM STUPNJEVIMA SOCIJALNE SKRBI;DRŽAVA MORA FINANCIRATI VOJSKU I ČLANSTVO U SVETOJ ALIJANSI; DRŽAVA MORA SUFINANCIRATI NAJZLOGAGLASNIJU PLJAČKAŠKU KORPORACIJU ,KOJA TRGUJE SA NOVCEM I DUŠAMA SVOJIH SLJEDBENIKA,KATOLIČKU CRKVU U HRVATA; DRŽAVA MORA SUFINACIRATI PENZIONE I DRUGE FONDOVE KOJE SU TUĐAMAN I NJEGOVA KATOLIČKA FALANGA OPUSTOŠILI VODEĆI VJERSKI RAT U HRVATSKOJ I BIH;
  DRŽAVA MORA FINACIRATI POLICIJU I SVE DRUGE SLUŽBE NEOPHODNE ZA FUNKCIONIRANJE DRŽAVE , A SVE SE TO DANAS PREDICIRA ZBOG VAŠIH PROMAŠAJA ,KARAĐA I PLJAČKI KOJU STE JOJ OSTAVILI U AMANET .DA BI SVE TO SANIRALA I POSTAVILA STVARI,MINIMALNO, NA SVIOJA MJESTA, OVA DRŽAVA ,S’ VRLO SPOSOBNOM VLADOM, STALNO IMA POVEĆENJE FINANCIJSKIH IZDATAKA KOJE NAMIRUJE INOSTRANIM ZADUŽIVANJIMA .
  ZA SVE TE VAŠE KATOLIČKO-STEPINČEVSKE IDEJE O STVARANJU USTAŠOIDNE I PLJAČKAŠKE DRŽAVE,KAKVU STE OSTVILI OVOJ VLADI PRIJE 4 GODINE , NAJVEĆI TERET PODNOSE PENZIONERI KOJI SU ,MNOGI, RADILI PUN RADNI STAŽ A DOBIVAJU TEK 38-4O % VRIJEDNOSTI SVOJE OSTVARENE MIROVINE.NARAVNO ,MNOGE JE TUĐAMANOVA KATOLIČKA, PLJAČKAŠKA FALANGA PRISILNO POSLALA U PENZIJU KAKO BI MOGLA KONFISCIRATI FABRIKE KOJE SU RADNICI NAPRAVILI I TEHNOLOŠKI OSPOSOBILI DA SU SE U NAJVEĆEM PROCENTU IZJEDNAČAVALI SA ZAPADNOM EVROPOM I BILI SPOSOBNI NOSITI SE SA KONKURENCIJOM NA EVROPSKOM TRŽIŠTU.
  DRŽAVA MORA FINCIRATI RATNE INVALIDE KOJE JE PROIZVEO STOŽERNIK KRUPNOG ZUBA I KATOLIČKA CRKVA KADA SU IH NAKITILI PATRICAMA OKO VRTA I POSLALI U SRENJOVJEKOVNI VJERSKI RAT. U RAT PROTIV ONE TAMO SVOJE POSESTRIME ,ONE RASKOLNIČKE PRAVOSLAVNE KRVOLOČNE ČETNIČKE ZAŠTITNICE.
  ZATO DRŽAVA PRODAJE ONE NARODNE VREDNOTE KOJE OBITELJ PRODAJE KADA JE U TOTALNO BEZIZLAZNOJ SITUACIJI ,KADA JE U PITANJU EGZISTENCIJALNI OPSTANAK.
  I SLJEDSTVENO TOME ,VRIJEDI PORUČITI GRAĐANIMA ANTIFAŠISTIČKE HRVATSKE DA NA SLIJEDEĆIM REDOVNIM IZBORIMA IMAJU U VIDU,ODNOSNO ,NA UMU DA JE JEDAN OD PRETENDENATA NA HRVATSKO DRŽAVNO KORMILO ,USTAŠOIDNA ,PLJAČKAŠKO-ZLOČINAČKA,STEPINČEVSKA ,TALIBANSKA STRANKA-HDZ-E KOJU TREBA TOTALNO ODBACITI.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code