INTERESNO/UHLJEBNIČKA KOALICIJA NE MOŽE HRVATSKU IZVUČI IZ KRIZE

INTERESNO/UHLJEBNIČKA KOALICIJA NE MOŽE HRVATSKU IZVUČI IZ KRIZE

4. rujna, 2018.

Imaju i mrzitelje Hrvatske u svojoj grupaciji (SDSS) kao i one koji hrvatsku Hrvatsku ne vole i nisu nikada volili (HNS). Uzme li se u obzir da je i sam HDZ u stanju bunila pa čini sve da preuzme mjesto SDP-a na tzv. ljevici, ne čudi nas što nemamo ni najavu Lustracije niti najavu Strategije razvoja. Samo lutanje bespućima povijesne i sadašnje zbiljnosti. Budućnosti ni traga. Pogledamo li, s druge strane, parlamentarnu oporbu, stanje je podjednako otužno. Ni vrijedno komentara. Uz poneku iznimku, barem se nadam. Možda zvuči demagoški, ali je točno kad kažem da u Hrvatskoj postoji samo jedan mogući liječnik – Hrvatska stranka prava, a ako to nije istina neka me opovrgnu.
Da, HSP. Zato jer, za razliku od vladajućih oligarhija – sadašnje i prethodnih – mi ne živimo od Hrvatske, nego za Hrvatsku. Mi ne mrzimo Hrvatsku, mi je volimo i za nju smo spremni opet stati na prvu crtu

Tekst: Karlo Starčević, predsjednik HSPa

Od davnina se postavlja pitanje – što je starije: jaje ili kokoš? Odgovor je, zapravo, iznimno jednostavan: jaje. Iz jaja su se legli dinosaurusi prije nekoliko stotina milijuna godina, dok (domaća) kokoš postoji tek nešto preko 5.000 godina. Pravo pitanje bi glasilo: „Što je starije: kokošje jaje ili kokoš?“, a na njega je odgovor nemoguće dati.

Čemu ovakav uvod? Jednostavno zato da se vidi koliko je važno znati postaviti pravo pitanje ukoliko se želi doći do pravih i konstruktivnih odgovora.

Pitanje koje HSP postavlja „hrvatskoj“ vladi glasi: „Znate li vi uopće gdje nas vodite (Quo Vadis)?“, a pitanje koje HSP postavlja hrvatskom narodu glasi: „Želite li i dalje ići tamo gdje vas vode oni koji ni sami ne znaju gdje idu?“

Pogrešan politički sustav

Da bi se proniklo u bit ovih pitanja, potrebno je suočiti se s uzrokom stanja u današnjoj Hrvatskoj. Naime, svjedoci smo posljedica: uništenje INE, TELEKOMA, PLIVE, Petrokemije, Agrokora, Uljanika, 3. Maja, Brodotrogira, raseljena Hrvatska, depresija, i apatija … Neki vide samo naizgledne povode: mito, korupcija, opstrukcija, nerad, licemjerje, nepotizam, nesposobnost, nezamjeranje, stranačka podobnost… Sve je to točno, ali i navedeni su povodi samo posljedica pravog uzroka stanja u Hrvatskoj: glavni uzrok je pogrešan i poguban politički sustav. Gospodarski, socijalni, kulturni, društveni… Generalno rečeno – politički sustav.

Taj smo sustav naslijedili od bivše države i taj sustav je samo površinski mijenjan, ali je njegov temelj ostao nepromijenjen. To i ne čudi kad znamo da su „stupovi“ sustava ostali isti kao u bivšoj državi – jugokomunistički funkcionari, direktori i njihova djeca.
Takav sustav, kojeg i dalje vode stari „prokušani i stručni“ kadrovi doveo je do pretvorbene pljačke tijekom Domovinskog rata, pogubne monetarne politike, represivnog poreznog sustava, te stvaranja kriminalnih uvoznih lobija koji su uništili hrvatsku proizvodnju, a potom i do planskog pražnjenja Hrvatske od Hrvata, stvaranjem klime depresije, apatije i bespomoćnosti. Svjesno i planirano su radili i rade protiv Hrvatske. Ništa ovdje nije slučajno.

Ovakva se politika vodi od početka 90-tih, još od prvih dana obnovljene nam Domovine. Detronizirani SKH je razaslao svoje članove u „misije“ po Hrvatskoj i dijaspori, a najveći dio u tek stvorenu „stožernu domoljubnu stranku svih Hrvata“ – po nekim procjenama čak oko 90.000 ih se tamo skrasilo.

Protuhrvatski kreatori

Iz te se stranke koordiniralo uništenje ili barem slabljenje svih imalo državotvornijih stranaka, posebice HSP i HSS, koje imaju bogatu povijest i predstavljale su opasnost novokomponiranim državotvorcima. Posebice su se žestoko obrušili na HSP, naredivši bestijalne atentate na dopredsjednika HSP Antu Paradžika i zapovjednika HOS-a Blaža Kraljevića. Da spomenemo samo neke od mnogih atentata iz tog doba. Naši su čelnici ubijani zato jer su stajali na putu protuhrvatskim kreatorima moderne Hrvatske i to im je bio jedini grijeh.

Zgazivši jedinu ozbiljnu, državotvornu i domoljubnu stranku u Hrvata – HSP, mogli su na miru pljačkati i uništavati Hrvatsku. Ono što nisu uništili srbočetnički zločinci, velikim su dijelom u prah pretvorili „zaslužni domoljubi“.
Kad se uzme u obzir stvarna ratna šteta (direktna i indirektna) u iznosu od preko 150 milijardi US $ i tome doda još toliki iznos pretvorbene pljačke (naglasit ću samo najveće banke, Zagrebačku i Privrednu, Gluminu banku (i još 16 ostalih malih banaka) te Plivu i Hrvatski telekom), dolazimo do zastrašujućeg iznosa od cca 300 milijardi US $ štete koju su tijekom 90-tih Hrvatskoj nanijeli srbočetnički agresori i „zaslužni domoljubi“.
Kao što je poznato, HSP inzistira i nastavit će inzistirati na naplati ratne štete od Srbije (i Crne Gore), kao što inzistiramo i na povratku svakog novčića otetog tijekom ratne pretvorbe. Ne zaboravimo da je ta pljačka proglašena ratnim zločinom, što znači da ne zastarijeva. Osim toga tražimo bezuvjetno svu arhivu iz zajedničkih država a posebno onu iz NDH. Inzistiramo da se protuhrvatski zločini kazne i osude makar i posthumno.
I u ovom tisućljeću nastavila se intenzivna pljačka Hrvatske, kako kroz različita pogodovanja kod preuzimanja poduzeća, tako kroz prozirne i kriminalne poticaje koje nitko ne provjerava, nekontrolirane javne nabave, dotacije protuhrvatskim „nevladinim“ udrugama (u milijardama kuna), kao i kroz klasičnu pljačku poduzeća čega su samo posljednji primjeri Agrokor i Uljanik. Radi se o stotinama milijardi kuna.

Ima li tome lijeka?
Dakako, lijek postoji, naravno. Ovdje je premalo prostora da ga se detaljno predstavi, stoga ću samo u nekoliko riječi opisati ono što treba učiniti:
Lustracija sa sankcijama i
Strategija razvoja RH.
Lustracija je nulti preduvjet oživljavanja Hrvatske. Lustracijom onih koji desetljećima rade protiv Hrvatske, stvara se preduvjet za provedbu Strategije razvoja RH. Riječ je, prije svega, o političkoj strategiji, a potom i ostaloj: gospodarskoj kulturnoj, demografskoj, socijalnoj, ekološkoj, ….
Dakle, lijek postoji, no trenutno nema „liječnika“ koji bi lijek propisao i pratio terapiju i liječenje. Kad kažem liječnik, mislim naravno na političku snagu koja bi u djelo provela i lustraciju i strategiju razvoja. Pod političkom snagom smatram političku stranku ili grupaciju koja vodi Hrvatsku a to danas jedino može Hrvatska Stranka Prava ukoliko dobije povjerenje Naroda.
Sadašnja grupacija, interesno/uhljebnička koalicija je apsolutno nesposobna za provedbu navedenog, a prije svega zbog toga što kod njih ne postoji ni spoznaja niti spremnost za takve korake. Osim toga imaju i mrzitelje Hrvatske u svojoj grupaciji (SDSS) kao i one koji hrvatsku Hrvatsku ne vole i nisu nikada volili (HNS). Uzme li se u obzir da je i sam HDZ u stanju bunila pa čini sve da preuzme mjesto SDP-a na tzv. ljevici, ne čudi nas što nemamo ni najavu Lustracije niti najavu Strategije razvoja. Samo lutanje bespućima povijesne i sadašnje zbiljnosti. Budućnosti ni traga.

Pogledamo li, s druge strane, parlamentarnu oporbu, stanje je podjednako otužno. Ni vrijedno komentara. Uz poneku iznimku, barem se nadam.
Možda zvuči demagoški, ali je točno kad kažem da u Hrvatskoj postoji samo jedan mogući liječnik – Hrvatska stranka prava, a ako to nije istina neka me opovrgnu.
Da, HSP. Zato jer, za razliku od vladajućih oligarhija – sadašnje i prethodnih – mi ne živimo od Hrvatske, nego za Hrvatsku. Mi ne mrzimo Hrvatsku, mi je volimo i za nju smo spremni opet stati na prvu crtu.
Osim ovih karakternih preduvjeta, HSP ima i druge. Dobre programske smjernice, odlične ljude, kvalitetnu stranačku infrastrukturu.
Neki nas pitaju, kad će se pravaši ujediniti? Odgovor je kratak: HSP je dom svih pravaša i ishodište pravaške misli i djelovanja. Danas je ogromna većina pravaša već u HSP-u, mnogi su se vratili, mnogi „novi“ su pristupili. HSP je svakim danom sve jači i spremniji za preuzimanje odgovornosti za hrvatsku državu i hrvatski narod. I dalje su u redove HSP-a dobrodošli svi kojima je interes Domovine ispred vlastitog i koji se ne libe rada i borbe za sretnije, uspješnije i zadovoljnije – Hrvatsku i hrvatski narod.

Dan dolazi! T

 

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. I.Putnik
  #1 I.Putnik 8 rujna, 2018, 12:31

  HDZ se pretvorio u jugoslovensku stranku.Cjela vlada udbas do udbasa.Za Dom Spremni.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. grunf
  #2 grunf 8 rujna, 2018, 08:36

  HSP vulgaris i još masu njihovih izvedenica. Komedijaši.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. X.2.
  #3 X.2. 7 rujna, 2018, 09:27

  koji je to HSP,kako se aktivirati kada ne znaš za “glavnoga”,a posebno da nije produžena ruka njonje i sl.,prijedlog; izradite i objavite sažetak programa i javni poziv, vjerojatno će se mnogi javiti…

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 7 rujna, 2018, 12:24

   Svi su oni u kompi.
   Pa kako bi drukčije opstali kada ne bi lizali pete vladajućima…
   Tko tu koga farba ?

   Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 7 rujna, 2018, 14:20

   Ako ste zainteresirani, javite se dat ću Vam sav materijal.
   Nuđenje programa strankama ( nudio sam svim “desnima” s istim efektom kao i HSP-u) je čista prostitucija!

   Odgovorite na ovaj komentar
 4. IVAN KIRINČIĆ
  #4 IVAN KIRINČIĆ 6 rujna, 2018, 09:47

  Osvrt na članak gosp. Karla Starčevića, od 4. 9. 2018.: Kuda ideš Hrvatska?

  Sve navedeno u članku je u redu ali i poznato! Opisi stanja i parole! Što predsjedništvo radi na jačanju HSP- na terenu? Imenuju se povjerenici koji to osjećaju kao teški teret i ne rade u pravom smislu za organizaciju, jačanje i širenje baze ništa. Ovdje mislim na područje Sisačko-moslavačke županije!
  HSP-ove tajne samoinicijativne i nedostupne grupe okupljaju se i rade kao nekad partijske ćelije u ilegali. Programe i konkretne aktivnosti, ni te grupe ni predsjedništvo, kao ni sam predsjednik ne žele ni razmotriti ni komentirati pa i negativno ako treba.. Sjetim se jedne stare talijanske pjesme koja je išla nekako slično: “parole, parole….”
  Stalno ,predsjednik gosp. Starčević i članovi Predsjedništva govore o omasovljenju HSP-a, a ne znam gdje se to vidi! Svi vaši napisi su prikazi prigodnih manifestacija i slike “vrhovništva” na tim manifestacijama. U članku “Kuda ideš, Hrvatska?” gosp. Starčević govori o stanju koje je opće poznato, a kao izlaz izbacuje opet parole: provesti lustraciju i načiniti Strategiju razvoja Hrvatske. To govore svi ali nitko ne govori kako to provesti.
  Ponukan stalnim pozivima za aktivno uključivanje u rad stranke, svoje razrađene programe rada stranke za razinu županije i grada te niz svojih viđenja o načinu pristupa socijalnoj, demografskoj i drugim politikama stranke, dostavio sam povjerenici za Grad Sisak, Predsjedništvu HSP-a (gosp. Drago Marković) i na kraju samom predsjedniku , gosp. Karlu Starčeviću. I kakva je bila reakcija? Nikakva!? Apsolutna šutnja!? Nikakvog ni pozitivnog ni negativnog odgovora!? A zašto? Po mojem mišljenju i dosadašnjem iskustvu zato što su moji programi daleko konkretniji i životvorniji ali i zahtjevni u smislu konkretne aktivacije, a ne parolašenje i busanje u “hrvatska prsa”! HSP nema, javno dostupnu, ni svoju strategiju, a kako će onda načiniti strategiju za Hrvatsku!? No vidljiv je osnovni model : sazovi (tajno) inicijativnu grupu, podijeli funkcije i onda pripremi izbore i prikupi nešto glasača da potvrde “kandidate”! Tako izabrano vodstvo stranke tada ocjenjuje je li se bolje uhljebiti kod HDZ-a ili SDP-a.!!!??? Na taj način HSP sigurno neće postati respektabilna stranka kakvom je zamišlja gosp. Starčević i “lideri” na lokalnim razinama.
  Sve napisano mogu argumentirati, a ovaj komentar bi trebalo shvatiti kao poticaj a ne kritizerstvo!
  S poštovanjem,
  Ivan Kirinčić, mob: 091 441 0057, e-mail: [email protected]
  Sisak, 5. 9. 2018.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • anno
   anno 8 rujna, 2018, 19:24

   Kakav je to način na koji ovi iz stranke provode politiku ?
   Jesu li oni za članstvo ili se bore za svoje stolice ?
   Gdje je sada doktorka profesorka slatka Vlatka Vukelić…Kamo li se ona odmetnula..
   Gdje je Kristina Grubec…
   Samo kvare nas žensku populaciju.
   Radije se uhvatite svojih radnih mjesta i bježite dalje od ove žabokrečine zvane politika.
   Izgoriti čete ko đavo u paklu.

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code