HSP AS: RUŽA TOMAŠIĆ KRŠI ZAKON O PLOTIČKIM STRANKAMA

HSP AS: RUŽA TOMAŠIĆ KRŠI ZAKON O PLOTIČKIM STRANKAMA

7. travnja, 2015.

pero-coric-110

Putem ovog priopćenja želimo ukazati na političku nevjerodostojnost Ruže Tomašić. Njena vjerodostojnost je upitna zbog javnog iznošenja neistinitih i netočnih podataka slijedom predaje stranačkih lista za izbore u Mjesnim odborima i Gradskim četvrtima grada Karlovca. Filijala engleskih konzervativaca u Hrvatskoj uspjela je na čelu sa bivšim SDP-ovcem Mihovilom Stanišićem od mogućih 25 lista za Mijesne odbore i 12 lista za Gradske četvrti sastaviti 3 liste.

Poništenje navedenih lista temelji se na odluci Gradskog vijeća grada Karlovca i valjanog zakonskog akta kojim se propisuje da se u navedenu političku utakmicu mogu uključiti samo političke stranke koje djeluju i egzistiraju u gradu Karlovcu. Izjave Ruže Tomašić i njenih suradnika su klevetničke jer imputiraju neosnovano da iza istih stoje neke od stranaka Domoljubne koalicije.

Ovim putem pozivamo državne institucije u čijoj ingerenciji je nadzor djelovanja i financiranja političkih stranaka da provjere valjanost prijave i sudjelovanje HKS-a na nedavnim prijeveremenim izborima za gradonačelnika i Gradsko vijeće grada Dubrovnika. Njihov politički fijasko na navedenim izborima je bio predvidiv i očekivan. Imajući u vidu kako su aktivno agitirali tijekom prvog i drugog izbornog kruga za bivšeg i sadašnjeg gradonačelnika grada Dubrovnika Andru Vlahušića mišljenja smo da su svakako utjecali na konačni ishod navedenih izbora.

Uvidom u Registar političkih stranaka razvidno je da se kao predsjednik HKS-a još uvijek navodi Mihovil Stanišić te da stranka nema registriran ni jedan niži ustrojbeni oblik, pa je pravno upitno javno istupanje Ruže Tomašić u njihovo ime kao odgovorne osobe. U svom istupu prijeti tužbama zanemarujući činjenicu da bi takvim sankcijama trebali biti kažnjeni upravo ona i njeni suradnici. Podsjećamo da Zakon o političkim strankama – Kaznene odredbe, članak 27.,stavke 2,3 i 4 kažu da će se novčanom kaznom kazniti politička stranka koja u određenom roku ne prijavi osnivanje i djelovanje svojih ustrojbenih oblika, koja u određenom roku nadležnom ministarstvu ne prijavi promjenu programa, statuta, naziva, sjedišta ili imena osoba ovlaštenih za predstavljanje. Zakonski rok HKS-u za nešto takvo je istekao danas.

Nas u HSP AS takvi potezi bivše predsjednice ne iznenađuju jer dok je bila na čelu HSP AS samovoljno je mijenjala ovlaštene potpisnike HSP AS izabrane na stranačkom saboru te potpisivala i dogovarala suradnju mimo stranačkih tijela u Europskom parlamentu.

Političko vrludanje u dnevno političke svrhe nije ništa novo za nju, neće nas iznenaditi da nakon Ante Starčevića nekada, danas Ronalda Reagana i Margaret Thacher neki od njenih budućih sabora otvori snimka vatrenog govora Che Guevare. Iznenađuje nas njeno nepoštivanje zakona RH, a samim tim i Europske Unije čiji smo punopravni član, a ona zastupnik u najvišem predstavničkom tijelu Europe gdje smo je mi iz HSP AS i Domoljubne koalicije doveli da zastupa interese građana Hrvatske te provodi važeće pozitivne zakone RH i EU.

S dužnim poštovanjem,

Glavni tajnik HSP AS

Pero Ćorić T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Bracko
    #1 Bracko 11 kolovoza, 2016, 23:27

    Pero Coricu za tebe i Ruzu Tomasic vrijedi sve sto sam vec napisao za Danijela Srba i njegove eskapade u HSP-u osijeka, a glasi : Koja sramota od HSP-a. Pa do kada ce fotelje biti glavna preokupacija. Kojeg li apsurda, Hrvatska sa stanovnistvom manjim od populacije metro – toronta, a stranaka kao pljeve i ne samo to vec HSP uporno unistava hrvatsko jedinstvo. Izgleda da su udbaske smicalice uveliko na djelu, a sto nije uopce nikakav problem uz ovakve sitne dusice”foteljaske”, kojima je jedinstvo stranke i okrupnjavanje desnice hrvatskog naroda zadnja rupa na svirali. Gospodo “foteljasi” pa za koga mogu glasati na izborima, a po svojim nazorima sam pravas? Sram vas bilo sve odreda . Stjepan Radic je okupljao u svoje redove i srpski zivalj, a vi se niste u stanju okupiti u jedinstvenu istinsku pravasku stranku. U ovom momentu toliko odlucujucem o opstanku hrvatske u drzavnom, a takodjer i u bioloskom smislu, vi se prepucavate i borite za stolicu. Stidite se pred hrvatskim narodom jer ste velikom djelu ogadili i pomisao izaci na glasanje jer naprosto nemaju izbora. HDZ je isto zalosna prica tako reci identicna! Samo nas Bozja ruka i Bozja providnost moze spasiti!

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code