HRT PRISTRANO INFORMIRA O ISTAMBULSKOJ KONVENCIJI

HRT PRISTRANO INFORMIRA O ISTAMBULSKOJ KONVENCIJI

23. ožujka, 2018.

 

Građanska inicijativa Hrvatska protiv Istanbulske konvencije uputila je čelnicima HRT-a, Katarini Periši Čakarun, Renatu Kuniću i Bruni Kovačeviću, dopis u kojim ih je upozorila da je HRT, 21. ožujka, u emisiji Tema dana grubo prekršila profesionalnu etiku i zadaću javnog servisa.

U spomenutoj emisiji čija je tema bila Istanbulska konvencija, urednik Branko Nadžvinski je imao dva gosta, saborske zastupnike Furia Radina i Ivana Vrdoljaka, koja su oba gorljivo zastupala ratifikaciju Istanbulske konvencije. Međutim, u Hrvatskom saboru postoji niz saborskih zastupnika iz različitih stranaka koji se protive ratifikaciji Istanbulske konvencije, kao i mnoge udruge, građani i intelektualci. Kao javni servis HRT si ne bi smio dopustiti da predstavlja samo jednu od dviju strana – onu za ratifikaciju, te time uskrati građanima RH pravo na istinito i potpuno informiranje.

“HRT ne može i ne smije biti PR ured premijera Plenkovića i popuštati političkom pritisku s Trga žrtava fašizma”, navodi se u dopisu.

Osim navedenog, gosti u spomenutoj emisiji su navodili neistine kao argumente zašto bi Hrvatska trebala ratificirati Istanbulsku konvenciju.

Građanske inicijativa je zatražila od HRT-a da i drugoj strani omogući isti tretman i na taj način ispravi ovu veliku profesionalnu grešku.

“Stoga Vas molimo da nam do ove subote 24. ožujka omogućite gostovanje u istoj emisiji kako bismo argumentirano objasnili kako Istanbulska konvencija donosi ideološke odredbe o “rodu kao društvenom konstruktu odvojenom od spola”, obvezu financiranja organizacija civilnog društva i proizvoljni nadzor odbora GREVIO nad Vladom i državom koja konvenciju ratificira”, stoji u dopisu Građanske iniciajtive Hrvatska protiv Istanbulske konvencije. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. basinac
  #1 basinac 24 ožujka, 2018, 21:54

  budalo frano

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO
  #2 FRANO 24 ožujka, 2018, 21:09

  POSEBNO JE INTERESANTNO KADA TOSVE OBJŠNJAVA ŽELJKO ,OLUJIĆ,ODNOSNO POŠASTIĆ,STEPINČEV DINARSKI KATOLIK-PRAVNIK.!!!
  OVAJ ,DINARSKI, TRIBALNO -ANTROPOIDNI ,ZATUCANI ŽELKJO OLUJUĆ,ŽELJKO POŠASTIĆ ,KATOLIČKO-PLEMANSKI ISPRDAK, OBRAZAOVAN PRAVNIČKI,A MI OBRAZOVANI MARXISTI TAKVO OBRAZOVANJE NE SMATARMO DRUŠTVENIM OBRAZAOVANJEM VEĆ SKOLASTIČKO DOGAMATSKIM INDOKTRINIRANJEM,JER TO NIJE OBARAZOVANJE ONO KOJE DUHOVNU MOZGOVNU FUNKCIJU IZDIŽE NA NAJVIŠI STUPANJ SPOSOBNOSTI SPOZNAJE SEBE KAO PREDMETA SVIJEDSTI I SVIJETA U NKOJEM POČIVA FIZIČKA OSOBA,DA POSTANE BIĆE POVIJESNIOG ČOVJEKA ,KOJE ZNA MISLITI. ON JE SAMO EVOLURIRAO U SKOLASTIČKO DOGMATSKI NABUBANIM ODEĐENJIMA ,DRUŠTVENO ,SAMO-KAD I KADA UPOTREBLJIV ,ALI SAMO U SVOJSTVU , OPET DOGMNATSKO INDOKTRINIRANOM ODREĐENJU.A ONO JE NA OVIM PROSTORIMA I OVOM PODNEBLJU,ISKLJUČIVO U SLUŽBI ZLOČINAČKO-KASTNSKE ORGANIZACIJE ,KRVOLOČNO-PLJAČAKAŠKO-ŠOVINISTIČKOG KRŠĆANSTAVA.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code